Friday 5 October 2007

Desperate Housewives - S04E01 - Now You Know


Είχα την εντύπωση πως είχα κάνει post για την νέα season των Desperate Housewives και μόλις διαπίστωσα πως δεν έγραψα κάτι. Την Κυριακή λοιπόν που μας πέρασε έκαναν πρεμιέρα στην Αμερική οι Νοικοκυρές σε απόγνωση. Πολλά πράγματα είχαν ακουστεί για την τέταρτη αυτή σεζόν. Αυτό που "κυκλοφόρησε" πιο πολύ ήταν η παρουσία ενός γκέυ ζευγαριού που θα μετακόμιζε στο σπίτι των Applewhite. Προς το παρόν αυτή η φήμη διαψεύδεται διότι στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε μια οικογένεια (μπαμπάς-μαμά-κόρη) να εγκαθίσταται στο εν λόγω σπίτι. Έκτος αν στο μέλλον εμφανιστεί και το ζευγάρι για το οποίο έγινε τόση φασαρία (προφανώς όχι με τα ονόματα που ακούστηκαν) σε άλλο σπίτι.

Δυό λόγια για την νέα οικογένεια που μετακομίζει:

H γυναίκα που λέγεται Katherine Mayfair (Dana Delany - από κάπου την ξέρω αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από πού! Από το Battlestar Galactica ίσως; Αλλά και πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς ποιά ήταν εκεί!) είναι παλιά γνωστή της Susan. Έμενε μάλιστα στην Wisteria Lane πριν οι άλλες "νοικοκυρές" μετακομίσουν στον συγκεκριμένο δρόμο.

Η κόρη της, Dylan, (όνομα είναι αυτό για κορίτσι; Μου θυμίζει τον Dylan του Beverly Hills) (Lyndsy Fonseca - αυτή έπαιξε και στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Heroes) είναι παιδική φίλη με την Julie, την κόρη της Susan. Μόνο που η Ντίλαν δεν θυμάται καθόλου την Σούζαν, πράγμα πολύ παράξενο. Άλλη μια οικογένεια που κρύβει μυστικά!

Ο άντρας της Κάθριν (πατριός της Ντίλαν) είναι ο Johnny από το Two guys and a girl (Nathan Fillion) ο οποίος είχε παίξει και σε ένα επεισόδιο του Lost καθώς και στην ταινία White Noise 2: The Light που έτυχε να δω κατά το Πάσχα και στην οποία παίζει και η "Starbuck" (Katee Sackhoff) του Battlestar Galactica που τότε δεν την γνώριζα γιατί δεν την είχα παρακολουθήσει την σειρά.

Όσον αφορά τις βασικές ηρωίδες μας; Συνοπτικά:

- Η Lynette έχει καρκίνο και έχει χάσει τα μαλλιά της από τις χημειοθεραπείες. Στην αρχή οι άλλες δεν γνωρίζουν τίποτα, αλλά στην πορεία αναγκάζεται να αποκαλυφθεί.

- Η Bree συνεχίζει την fake εγγυμοσύνη και παραδέχεται στον σύζυγό της πως αυτό το μωρό θα είναι η δεύτερη ευκαιρία της για να αναθρέψει σωστά ένα παιδί.

- Η Edie σκηνοθετεί την αυτοκτονία της έτσι ώστε ο Carlos να την σώσει στο παρά πέντε και να τον έχει του χεριού της, την ίδια στιγμή που...

- Η Gabrielle έχει μάθει ότι ο Victor την παντρεύτηκε μόνο και μόνο για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα και τα ξαναφτιάχνει με τον Carlos και αποφασίσουν να το σκάσουν μαζί. Μόνο που το κόλπο της Edie έπιασε και ο Carlos φοβάται να την αφήσει.

- Τέλος, η Susan πηγαίνει για ένα check-up στον γυναικολόγο της ο οποίος όμως λείπει και τον αντικαθιστά ο νέος της γείτονας, ο Adam Mayfair. Η ίδια όπως είναι φυσικό ντρέπεται πολύ αλλά δεν μπορεί να κάνει και τίποτα. Ο Adam της λέει πως αρχίζει η εμμηνόπαυσή της και η ίδια εξοργίζεται! Πάνω στο θυμό της τον ρωτάει "από που πήρες το πτυχίο σου; Από τις Φιλιππίνες;" ενώ δευτερόλεπτα αργότερα βλέπει πως έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ. Μόλις διάβασα στο internet πως αυτή η ατάκα ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων από πολύ κόσμο, γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους της σειράς να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, τονίζοντας πως δεν είχαν πρόθεση να προσβάλλουν κανέναν.

Στο τέλος του επεισοδίου ωστόσο ο Άνταμ πηγαίνει στο σπίτι της Susan και παραδέχεται πως έκανε λάθος και πως εκείνη είναι έγκυος! Όπως είναι φυσικό αυτή πετάει από την χαρά της, το ίδιο και ο Μike!

Το δεύτερο επεισόδιο με τίτλο Smiles of a Summer Night που αναμένεται λείαν συγκλονιστικό θα προβληθεί, όπως κάθε επεισόδιο D.H., την Κυριακή. Την Δευτέρα (άντε το πολύ την Τρίτη) έρχεται νέο post με τις εξελίξεις! :)


7 comments:

  1. Θα σταματήσω να σε διαβάζω αν συνεχίσεις έτσι....
    Τι θα βλέπω εγώ μετά?
    Πάντως για την Ίντυ, το είχα σίγουρο!
    Που θα βρει η σειρά τέτοιο καθαρόαιμο χαρακτήρα μπιτς?
    ;)

    ReplyDelete
  2. ΟΚ ΟΚ Sorry!!!!

    Βασικά το λέω όταν πρόκειται να αναφέρω spoilers, αλλά δεν ήθελα να γίνομαι κουραστική για αυτό σε αυτό το post δεν το είπα. Anyway!

    Όσο για την Ίντυ, πήγαν να μας την "μαλακώσουν" στην προηγούμενη σεζόν, αλλά επανήλθε! Once a bitch, always a bitch hehe! :)

    ReplyDelete
  3. πλακα εκανα αν δεν ηθελα να μαθω την συνέχεια δεν θα διαβαζα καν το ποστ.
    Καλά κανεις.
    Το πολύ πολύ να βλέπω απο δω τα επεισόδια αν δεν προλαβαινω στο σπίτι.

    ReplyDelete
  4. το gay ζευγαρι ερχεται στην γειτονια στα επομενα επεισοδια.φυσικα και δεν ειναι οι williams-beckham, κατι που απο την αρχη υπηρξε απλα φημη.οι ιδιοι επανειλημενως το δειεψευσαν, και εδω και 1,5 μηνα ειχαν δωθει στην δημοσιοτητα και τα ονοματα του ζευγαριου.η longoria μαλιστα που ειναι καλη φιλη με την victoria beckham, το θεωρησε αστειο αλλα δεν διστασε να την ρωτησει κιολας σχετικα για το θεμα, κι οπως ηταν φυσικο η ιδια το αρνηθηκε οτι εγινε εστω προταση στον αντρα της για τον ρολο αυτο.

    ReplyDelete
  5. το gay ζευγαρι φτανει στο επεισοδιο 4x04 και οι ηθοποιοι που θα το υποδυονται φαινονται στην φωτο:

    http://img210.imageshack.us/img210/3866/wisteriagaycoupleeg8.jpg

    ReplyDelete
  6. Παλιά έβλεπα Desperate Housewives ανελλιπώς, αλλά πλέον το έχω κόψει. Έχει ακόμα καταπληκτικές ατάκες (αξίζει να το ξαναπιάσω);

    ReplyDelete
  7. Εμένα προσωπικά μου αρέσει γιατί υπάρχει πάντα μια εξέλιξη και δεν μένει στάσιμη η σειρά. Προσθέτονται και άλλοι χαρακτήρες πέραν των βασικών που την κάνουν ενδιαφέρουσα.

    Και φυσικά υπάρχουν πάντα τόσο αστείες σκηνές σε κάθε επεισόδιο όσο και αρκετό μυστήριο που πλανάται γύρω από τους νέους ήρωες. Είναι ωραίο που καταφέρνει η σειρά να συνδυάζει τα δύο (χιούμορ - αγωνία).

    ReplyDelete