Friday 12 October 2007

Coldplay και Δέσποινα Βανδή μαζί!!!

Όχι δεν πρόκειται για συναυλία που θα δώσει το αγαπημένο βρετάνικο συγκρότημα με την Ελληνίδα τραγουδίστρια!











Απλώς "εθνικός" μας συνθέτης που ακούει στο όνομα Φοίβος το έκανε και πάλι το θαύμα του! Το clopyright δεν έχει τελειωμό! Έκανα το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων σήμερα το πρωί (βλέπε ζάπινγκ) και έπεσα σε μια εκπομπή που μιλούσε για το νέο τραγούδι που "έγραψε" ο γνωστός "δημιουργός" για την Δέσποινα Βανδή. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι "θέλω". Υποψιασμένη όπως πάντα έσπευσα να το βρω στο ίντερνετ. Και φυσικά αυτό που άκουσα ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Άλλη μια αντιγραφή! Aκούστε το και θα διαπιστώσετε πως είναι ένα "καλομαγειρεμένο μείγμα" του Stop Killing Time των C:Real και του Clocks και του Speed of sound των Coldplay.


















Και για να μην ξάχνετε σας παραθέτω όλα τα παραπάνω τραγούδια σε βιντεάκια από το youtube:

Δέσποινα Βανδή - Θέλω





Coldplay - Clocks (Live)
(ΣΣ: Βάζω το live γιατί λατρεύω το συγκεκριμένο βιντεάκι!)




Clocks - Speed of sound




Για το Stop Killing Time των C:Real βρήκα μόνο ένα απόσπασμα από ένα live στην Κέρκυρα στο youtube. Περίεργο που δεν υπάρχει το original!

15 comments:

  1. Πραγματικα αυτη τη φορα ο Φοιβος ξεπερασε τον εαυτο του,πιστευω,και εγραψε κομματαρα για τη Δεσποινα!!!
    Τι εμπνευση ειναι αυτη που εχει ο τυπος;Εχω μεινει πραγματικα αφωνη!
    Ποσες ωρες,αραγε,περασε ακουγοντας coldplay και linkin park και απελπισμενος που δεν του ερχοταν εμπνευση,του ηρθε η φοβερη ιδεα να δημιουργησει ενα κραμα ολων αυτων;
    πραγματικα συγχαρητηρια!!!
    να δω τι αλλο θα ακουσουμε...

    ReplyDelete
  2. Και πώς ξέρουμε πως δεν αντέγραψαν οι Coldplay τον Φοίβο; Ε; Πώς το ξέρουμε;

    Εδώ σας θέλω!

    ReplyDelete
  3. Σοφία LOL!

    Όπως τον έχουν αντιγράψει και οι Faithless (βλ. "Υποφέρω") και ένα σωρό άλλοι καλλιτέχνες παγκοσμίου βελινεκούς;

    Μα ποιος είναι πια και κάνουν οι άλλοι καριέρα χάρη σ'αυτόν!!! Τι εκμετάλλευση είναι αυτή που πέφτει! Αυτά παθαίνεις αν είσαι καλό παιδί! Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει τις μηνύσεις, τα εξώδικα και τα ασφαλιστικά μέτρα! Χαχαχα! :)

    ReplyDelete
  4. Εμείς φταίμε βρε παιδιά που έχουμε αναγάγει την Βανδή σε θεά και τον Φοίβο σε ημίθεο!!!

    ReplyDelete
  5. einai thea i despoina ermineyei katapliktika...to kommati se taxideyei ,,,!!!

    kai ayto metraei..!!

    giati ola ta ypoloipa kommatia p akoyte eseis den einai antigrafes...??

    min trellaineste ,,!!

    ReplyDelete
  6. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Καρβέλας γενναίοι μου!!!

    Με μπροστάρη τον κλέφτη και αρματωλό της μουσικής Φοίβο ας πυρπολήσουμε την βαρεμάρα της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας με άκρως "πρωτότυπες" μελωδίες που θα κάνουν ακόμα και τον τραγουδιστή των Coldplay να αναφωνήσει:

    "Mate this is one good fucking song...Ι wish I had written it... Wait a minute.... I just realised... I did!!!!"

    χα,χα,χα,χα

    Την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
  7. Μου λέτε γιατί ακόμα ο Φοίβος Κλοπιραϊτάκιας είναι ακόμα στα μουσικά δρώμενα? Γιατί ακόμα τον πληρώνουν για να κλέβει?
    Μια απλή ερώτηση κάνω...

    ReplyDelete
  8. Δεν ξέρω αν το τραγούδι είναι αντιγραφή ή όχι μα ΘΕΛΩ να το ακούω. Θεωρώ ότι η Βανδή κάνει μια απίστευτα μελωδική ερμηνεία και ο Φοίβος μια μοναδική στιχουργική και μουσική σύνθεση!Λένε ότι όλοι, και οι μεγάλοι συνθετες αντιγράφουν. Το θέμα είναι να μην κοπιάρεις πιστά αλλά να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου. Και νομίζω ότι το τραγούδι προσαρμόστηκε υπέροχα στη μουσική ελληνική πραγματικότητα, την εποχή και τη φωνή της Βανδή. Ας παραδεχτούμε ότι και η ελληνική μουσική σκηνή έχει φωνάρες, τραγουδάρες και μουσική....Η Βανδή έχει μεγάλη γκάμα φωνής και ειδών τραγουδιών που ερμηνεύει! Η Βανδή δεν είανι τα πάντα στη μουσική εληνική σκηνή...Μια βόλτα από το χώρο που εμφανίζεται θα σας πείσει όπως εμένα ότι αξίζει πολλά όμως!Κάθε live της και μια μικρή παράσταση γεμάτη μουσική, φώς, χορό, μουσικά χρώματα, ερμηνεία, φωνή και ταξίδεμα....

    ReplyDelete
  9. Δεν ξέρω αν το τραγούδι είναι αντιγραφή ή όχι μα ΘΕΛΩ να το ακούω. Θεωρώ ότι η Βανδή κάνει μια απίστευτα μελωδική ερμηνεία και ο Φοίβος μια μοναδική στιχουργική και μουσική σύνθεση!Λένε ότι όλοι, και οι μεγάλοι συνθετες αντιγράφουν. Το θέμα είναι να μην κοπιάρεις πιστά αλλά να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου. Και νομίζω ότι το τραγούδι προσαρμόστηκε υπέροχα στη μουσική ελληνική πραγματικότητα, την εποχή και τη φωνή της Βανδή. Ας παραδεχτούμε ότι και η ελληνική μουσική σκηνή έχει φωνάρες, τραγουδάρες και μουσική....Η Βανδή έχει μεγάλη γκάμα φωνής και ειδών τραγουδιών που ερμηνεύει! Η Βανδή δεν είανι τα πάντα στη μουσική εληνική σκηνή...Μια βόλτα από το χώρο που εμφανίζεται θα σας πείσει όπως εμένα ότι αξίζει πολλά όμως!Κάθε live της και μια μικρή παράσταση γεμάτη μουσική, φώς, χορό, μουσικά χρώματα, ερμηνεία, φωνή και ταξίδεμα....

    22 Οκτώβριος 2007 11:15 πμ


    ZEFH SPEAKING... ΘΑ συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά την Δεσποινα και την φωνή της και γενικά την παρουσία της.. Αξιόλογη, φωνάρα και δεν κρύβω σε κανέναν πως είμαι φανατική θαυμάστρια της!! Όσον αφορά τον ΦΟΙΒΟ έχω αμφιβολίες να πώ, διαφυλάξεις να το πώ?.. Ας βγεί τουλάχιστον και ας πεί πως εντάξει είναι διασκευή ή βρε αδερφέ η ελληνική version ή οτιδήποτε αλλο αλλα τουλάχιστον κάτι να πει γιατί στο κάτω κατω το όνομα της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ αμαυρώνεται και όχι το δικό του.. Θα μου πείς αν ήθελε να μην το τραγούδαγε.. σωστό αυτό αλλα πιστέψτε με, επειδή ξέρω δυο τρία πράγματα παραπάνω και έχουμε ζωντανό παράδειγμα.. (ονόματα δεν λέμε) ίσως να μην την έπαιρνε.. κι ας έχει το όνομα ΒΑΝΔΗ.... ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...
    Συγνώμη αν σας κούρασα...
    Φιλικά ΖΕΦΗ

    ReplyDelete
  10. Ζέφη δεν συμφωνώ μαζί σου. Δεν πιστεύω πως αμαυρώνεται το όνομα της Βανδή. Απλά αυτό που ήταν γνωστό εδώ και χρόνια - το ότι δηλαδή ο Φοίβος αντιγράφει τραγούδια - τώρα πήρε μεγάλες διαστάσεις, πολύ απλά γιατί το ποτήρι ξεχείλησε!

    Και μη μου πείτε πως είναι πρώτη φορά πως το ακούτε πως τα τραγούδια του Φοίβου είναι αντιγραφές ξένων γιατί δεν θα σας πιστέψω. Καλώς ή κακώς η Βανδή είναι top όνομα και τις μεγαλύτερες αντιγραφές-επιτυχίες τις έκανε ο Φοίβος με την δική της φωνή (βλέπε "Υποφέρω" αντιγραφή των Faithless, που δεν άλλαξε ούτε μια νότα!). Η Βανδή μπορεί να μην ξέρει ή να μην την νοιάζει και απλά καλείται να τραγουδήσει κάποια τραγούδια που την διαβεβαιώνουν πως θα κάνουν επιτυχία. Ο Φοίβος που είναι ο συνθέτης όμως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Άλλο να έχεις ακούσματα και επιρροές και άλλο να κοπιάρεις μεγάλες επιτυχίες πετυχημένων καλλιτεχνών!

    ReplyDelete
  11. Ευτυχως, ο Φοιβος για αλλη μια φορα απεδειξε οτι δε μπορει να γραψει μουσικη.Ο Φοιβος εδω και χρονια εχει αποδειξει οτι το μονο που ξερει να κανει ειναι Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ. Απορω θα γραψει ποτε ενα original τραγουδι?
    Δεν το πιστευω!Θα πρεπει να περασουν δεκαετιες για να ερθει η εμνευση.

    ReplyDelete
  12. Ο Φοιβος εδω και χρονια εχει αποδειξει οτι δεν ειναι ικανος να γραψει ενα original τραγουδι. Κ καλα να παθει και η μουσα του η οποια οτι της πασαρει το τραγουδαει . Κ να το λεγε κ καλα παει στο καλο. Το τραγουδιτων Coldplay το σκοτωσε. Ελεος.Ποσο θα αντεξουμε τις φοβερες μουσικοσυνθεσεις του Φοιβου και τις καταπλητικες ερμηνειες της μουσας του?

    ReplyDelete
  13. Δεν είναι αντιγραφή μόνο από τους Coldplay και τους C:real,αλλά και από ένα καναδικό συγκρότημα , τους "Billy Talent".Το τραγούδι από το οποίο έχει κάνει Copypaste ο Φοίβος λέγεται "Surrender (Work In Progress) ". Ορίστε και το link για όσους θέλουν:
    http://profile.imeem.com/4qJh4y1/music/ZQDc3g2Z/billy_talent_surrender/

    ReplyDelete
  14. Δεν θα σας σχολιάσω με το κλισέ ότι οι νότες είναι 7, απλά μην είστε τόσο αφελείς, ο Φοίβος σαφώς και δανείζεται κομμάτια από άλλους καλλιτέχνες και βασιζόμενος σε μέρη της δικής τους μελωδίας, δημιουργεί κομματάρες. Το μοναδικό ταλέντο του να παίρνεις 3 νότες, που έστω κι αν έχουν ακουστεί κάπου αλλού πρώτα και να τις κάνεις super hits δεν το βλέπω πουθενά αλλού ομως... Και από τη στιγμή που όλοι εσείς δεν έχετε τι άλλο να κάνετε και σπαταλάτε ώρες πάνω στο να ψυρίζετε τα πεπραγμένα του Φοίβου και της Βανδή, μόνο μένος βγάζετε και ζήλεια καθώς μάλλον είναι και το σημαντικότερο πράγμα που έχετε να κάνετε στη καθημερινότητά σας ή ένδεχομένως να σκάτε τόσο κάθε φορά που ακούτε μια Βανδο-φοιβική κομματάρα, οπότε σας καταλαβαίνω όταν δεν ασχολείστε με τπτ αλλο παρά μονο να μαζεύεστε μερικά καμμενα βισσικάκια και να χαίρεστε κάνοντας τις ανακαλύψεις του αιώνα!!!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

    ReplyDelete
  15. re paidia eleos!!!eipame na eiste kollimenoi me despoina alla oxi k toso....edo sas vazei k ta tragoudia gia apodeixi k eseis pali to xava sas!!! dld den yparxei kammia periptosi o foivos ,epeidi dn exei empneusi, na akouei coldplay gia na vgalei tragoudia???ta kala ta albums kanoun xronia gia na vgoun...u2,coldplay,oasis,r.h.c.p. kanoun 3 me 4 xronia gia na vgaloun autes tis tragoudares pou akoume,k eseis m lete oti o foivos pou vgazei tragoudia kathe mina ta vgazei monos tou k einai k theika ta tragoudia tou...eleos dld!!! parepiptontos sugxaritiria gia tin diapistosi

    ReplyDelete