Thursday 18 January 2007

Eurovision 2007

Περί μουσικής ο λόγος και πάλι! Άρχισε, όπως πολλοί θα το έχετε ήδη αντιληφθεί, η "συζήτηση" για το πως και ποιος θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον πολυαναμενόμενο για πολλούς μουσικό αυτόν διαγωνισμό.

Αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που όπως και να το κάνουμε ό,τι αγγίζει τα τελευταία χρόνια γίνεται χρυσός και θα ήταν μια κάποια εγγύηση το να συνέθετε αυτός το κομμάτι που θα σταλεί. Έπειτα ακούσαμε πως τελικά δεν θα γίνοταν ανάθεση στον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αλλά διαγωνισμός για την επιλογή του κομματιού, γεγονός που οδήγησε τον Χατζηγιάννη να αποσυρθεί.

Τελικά οι τρεις τραγουδιστές που θα διαγωνιστούν για το τραγούδι που θα στείλουμε στην Φινλανδία στις 12 Μαϊου θα είναι ο Χρήστος Δάντης, ο Σαρμπέλ και η Τάμτα. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και επικρατέστερος θα είναι εκείνος που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό (τηλεθεατές) και από την κριτική επιτροπή της ΕΡΤ.

Προσωπικά, εφόσον οι επιλογές είναι τόσο λίγες θα προτιμούσα να μας εκπροσωπήσει η Τάμτα, η οποία διαθέτει καλή φωνή και έχει και άνετη σκηνική παρουσία (μπορεί να συνδυάσει το τραγούδι με κίνηση και χορό). Αυτό φυσικά το διαθέτει και ο Σαρμπέλ, τον οποίο θα δεχόμουν επίσης σαν δεύτερη επιλογή. Αλλά, έλεος, σε καμία περίπτωση τον Χρήστο Δάντη!!! Πρώτα πρώτα ας δώσουμε χόρο στο νέο αίμα. Λες και δεν υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα! Γιατί να αναλωνόμαστε όλο στους ίδιους και τους ίδιους;

Δεν λέω, ο Δάντης διαθέτει μια δυνατή φωνή, αλλά όχι για το είδος που υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή. Και πιστεύω πως για την Eurovision δεν θα ήταν καθόλου καλή επιλογή. Ας μην ξεχνάμε ότι μετράει και η εμφάνιση και το σύνολο της παρουσίασης του τραγουδιού. Θα μπορούσε ίσως να γράψει το τραγούδι και να το ερμηνεύσει κάποιος άλλος.

Ίσως αν είχε μια πιο σταθερή πορεία στον χρόνο ο Δάντης να μην με ξένιζε τόσο η υποψηφιότητα του. Είναι ένας τραγουδιστής που την μία χρονιά τρελαίνομαι να τον ακούω και 1-2 χρόνια μετά τον ακούω και βγάζω σπυριά χαχαχα! Δεν μπορείς την μια χρονιά να τραγουδάς τα Δαχτυλικά Αποτυπώματα κλπ και την επόμενη τα γιουσουφάκια! Ούτε την μια χρονιά να τραγουδάς το Παλιό μου παλτό και την επόμενη μάγεια μάγεια και beautiful (γελοία κομμάτια!). Γενικώς, η γνώμη μου είναι πως η φωνή του Δάντη ταιριάζει σε ροκ-τζαζ κομμάτια και όχι σε σκυλοπόπ. Δυστυχώς όμως αυτά έχουν πέραση στο ευρύ κοινό και στο έλεος του κέρδους ο καλλιτέχνης κάνει τις επιλογές του...

Τέλος πάντων. Ξέφυγα από το θέμα. Σε έναν μήνα και κάτι από σήμερα θα ξέρουμε ενδεχομένως ποιος θα μας εκπροσωπήσει. Και ποιός ξέρει; Ίσως μέχρι τότε να ανακοινωθούν και άλλες υποψηφιότητες και να γίνει καμία έκπληξη (αν και χλωμό...).

1 comment:

  1. Να τολμήσω να προσθέσω και το "Σπασίμπα Μπέιμπι" που τραγούδησε ο Χρήστος ντουετάκι με την Καιτούλα;

    ReplyDelete