Thursday 3 May 2018

Όκι Κόκι - Χόκι Πόκι - La Dance d'Helene

Πράξη 1η:

Όταν η μικρή ήταν πολύ μικρούλα ακούγαμε όπως όλα τα παιδιά πάρα πολύ "Ζουζούνια"! Ο νονός της μας είχε χαρίσει και ένα DVD που είχε πολλά οπτικοποιημένα τραγούδια. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το Όκι Κόκι:


Όταν το πρωτοάκουσα πριν χρόνια, κάτι μου θύμιζε αλλά δεν μπορούσα να το προσδιορίσω! 

______________________________________________________________________

Πράξη 2η:

Πέρσι στη γιορτή λήξης στα προνήπια ήρθε μια κοπέλα που τους έκανε στην αυλή δραστηριότητες και παιχνίδια και έβαζε και ωραία μουσική! Εκεί πρωτοάκουσα μια παραλλαγή του Όκι Κόκι την οποία τραγουδάει μια τραγουδίστρια και όχι παιδάκια αυτή τη φορά και ο τίτλος είναι ελαφρώς διαφορετικός, δηλαδή Χόκι Πόκι:


Προσωπικά, αυτήν την διασκευή την προτιμώ, την βρίσκω πιο ξεσηκωτική!! ;)

_______________________________________________________________________

Πράξη 3η:

Προχθές, Πρωτομαγιά, ψήσαμε κρεατικά έξω στην ψησταριά. Έψηναν και οι διπλανοί μας και είχαν βάλει μουσική. Επειδή δεν ήθελα να ακούω τα δικά τους, πήγα στο σαλόνι, πήρα το discman και τα δυο ηχειάκια που έχω και άρπαξα τυχαία ένα CD συλλογή με 4 CDs που είχα πάρει προ αμνημονεύτων χρόνων και είχα να ακούσω αντίστοιχα πολλά χρόνια! Είναι μια συλλογή MEGA SOLEIL με τραγούδια όπως Macarena, Boys Boys Boys, Last Night a DJ Saved My Life, I Like To Move It, Everyone Has Inside κλπ κλπ κλπ... Ανάμεσα σε όλα αυτά λοιπόν μπαίνει και ένα τραγούδι γαλλικό με τον τίτλο La Dance d'Helene και λέω καλέ αυτό είναι το Όκι Κόκι / Χόκι Πόκι!!! Για αυτό κάτι μου θύμιζε, αλλά το είχα ξεχάσει!


________________________________________________________________________

Αν λοιπόν αναρωτιόσασταν - όπως και εγώ - από που προέκυψαν τα δύο πρώτα τραγούδια, μόλις σας έλυσα την απορία, χεχε! Πρόκειται για διασκευή του γαλλικού τραγουδιού La Dance d'Helene!




No comments:

Post a Comment