Sunday 15 January 2017

10 χρόνια GreekCharm


Σήμερα το blog-άκι μου έχει γενέθλια! Συμπληρώνεται αισίως μια ολόκληρη δεκαετία σήμερα! Απίστευτο! Μπορεί από τότε που έγινα μανούλα οι αναρτήσεις να έχουν αραιώσει πολύ, αλλά τώρα που μεγάλωσε λίγο η μικρούλα πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να επανέλθω γιατί πραγματικά μου λείπει!

Έχω στόχο μέσα στο 2017 να καταφέρω να κάνω μια τουλάχιστον ανάρτηση την εβδομάδα! Για να δούμε αν θα τα καταφέρω!

Χρόνια Πολλά GreekCharm μου! :)

Saturday 14 January 2017

Maraveyas Ilegal

Πρώτα πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρονιά, αν και λίγο καθυστερημένα!

Μου έλειψε πολύ το blogging! Το πρώτο ποστ αυτής της χρονιάς θα είναι άκρως μουσικό και θα γράψω σκέψεις και συναισθήματα που σκέφτομαι εδώ και τουλάχιστον μια βδομάδα!

Το σημερινό ποστ είναι αφιερωμένο στον Κωστή Μαραβέγια, γνωστό και ως Maraveyas Ilegal. Το "Maraveyas Ilegal" το είχε πάρει το μάτι μου παλιότερα αλλά δε γνώριζα ότι πρόκειται για Έλληνα καλλιτέχνη, φαντάστηκα ότι θα ήταν κανένα συγκρότημα από την Ισπανία (τόση ασχετοσύνη, χαχαχα!).

Καθώς δεν ακούω ελληνική μουσική (πολύ συγκεκριμένα πράγματα και κυρίως λίιιιιγο παλιότερα, όχι τόσο σύγχρονα) και όλοι οι σταθμοί του ραδιοφώνου μου τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι είναι συντονισμένοι σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζουν αποκλειστικά ξένη μουσική, δεν τον γνώριζα τον Κωστή Μαραβέγια.



Τον γνώρισα μέσα από το The Voice of Greece (με το οποίο έχω κολλήσει, είναι το μόνο πρόγραμμα που βλέπω στην ελληνική τηλεόραση) και η "γνωριμία" αυτή ήταν για μένα μια αποκάλυψη! Αυτό που με τράβηξε στο να θέλω να ψάξω τραγούδια του ενώ δεν το είχα επιδιώξει παλιότερα ήταν αρχικά το χιούμορ του και το πόσο ετοιμόλογος ήταν! Οι ατάκες με τον φίλο του Πάνο Μουζουράκη ήταν και αυτό που με έκαναν να θέλω να παρακολουθώ το The Voice. Μου είναι το πιο συμπαθητικό άτομο εκεί μέσα. Έχει ένα βλέμμα καθαρό και ευγενικό και φαίνεται άνθρωπος ειλικρινής και με αληθινή αγάπη για τη μουσική!

Μέσα από τα συμφραζόμενά του κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα πολύ μορφωμένο και σπουδαγμένο πάνω στη μουσική άτομο. Και πράγματι το βιογραφικό του είναι εντυπωσιακό

Απορώ πώς μου είχε διαφύγει τόσα χρόνια και δεν τον είχα ανακαλύψει νωρίτερα! Από τότε που ξεκίνησα να βλέπω το The Voice δεν έχει περάσει σχεδόν μέρα που να μην βάλω στο κινητό μου να ακούσω στο YouTube έστω και ένα τραγούδι του! Μου φτιάχνει απολύτως την διάθεση!

Είχα να παθιαστώ έτσι με καλλιτέχνη από την εφηβεία μου, χαχαχα! Στο YouTube μου αρέσει βέβαια να παρακολουθώ τα βίντεο κλιπ του (όσοι παρακολουθείτε το blog μου ξέρετε ότι έχω αδυναμία στα παλιά και καλά βίντεο κλιπ που είχαν και ένα σενάριο) αλλά αυτό που λατρεύω πραγματικά είναι τα live του από συναυλίες! 

Γενικώς έχω να βγω πολλά χρόνια. Το clubbing το χόρτασα στα 20s μου, αυτό που μου λείπει όμως πραγματικά είναι να πάω σε μια συναυλία. Και πόσο θα ήθελα να βρεθώ σε μια συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια και την εκπληκτική του μπάντα στη σκηνή!!!


Επίσης αυτό που χάρηκα πολύ από αυτά τα βιντεάκια είναι το κοινό αποτελείται από νέα παιδιά ως επί το πλείστον και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά και ελπίδα ότι υπάρχει ακόμα νεολαία που ψάχνεται με καλή και αξιόλογη μουσική και δεν είναι όλοι των σκυλάδικων!


Για το συγκεκριμένο τραγούδι, διάβασα χθες μόλις ότι έχει γράψει και ομότιτλο βιβλίο! Πολυτάλαντος! Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός ΚΑΙ συγγραφέας!


Και θα κλείσω αυτήν την ανάρτηση με το πιο γνωστό του ίσως τραγούδι με δύο σχόλια-παρατηρήσεις στο τέλος...


Το πρώτο σχόλιο είναι ότι το βίντεο κλιπ είναι πολύ καλογυρισμένο και το σενάριό του θυμίζει πολύ ένα από τα πιο αγαπημένα μου βίντεο κλιπ το Future Of The Future των Deep Dish με την μοναδική φωνή της Tracey Thorn των Everything But The Girl. Αν και φυσικά στο στυλ και στο είδος μουσικής δεν το θυμίζει καθόλου. Αντιθέτως το Πού Να Βρω Μια Να Σου Μοιάζει μου θυμίζει ένα από τα all time favourite τραγούδια μου:


Διάλεξα επίτηδες τη σκηνή από την ταινία The Talented Mr Ripley γιατί είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες και μια από τις πιο αγαπημένες μου σκηνές ταινίας!

Εξάλλου και ο Talented Mr Maraveyas έχει σπουδάσει στην Ιταλία όπου γυρίστηκε και διαδραματίζεται η ταινία! Και ξέρετε ότι λατρεύω τα ιταλικά και την Ιταλία γενικότερα.

Για όσους όμως προτιμούν τα αυθεντικά, ορίστε και το πρωτότυπο τραγούδι του Renato Carosone:



Grazie per la musica Kostis Maraveyas!!!!!!


ΥΓ1. Πέρα από το ιδιαίτερο στυλ του μου αρέσει ο Κωστής Μαραβέγιας γιατί έχει χαρακτηριστική φωνή και είναι αυτό που κάνει έναν τραγουδιστή να ξεχωρίζει! Δεν μπορείς να την μπερδέψεις με αλλουνού! Όπως χαρακτηριστική φωνή έχει και ο φίλος του Πάνος Μουζουράκης.

ΥΓ2. Σε 9 μέρες έχω γενέθλια και αποφάσισα με την πρώτη ευκαιρία να αγοράσω το διπλό live cd του. Και έχω να αγοράσω cd πολλάααααα χρόνια (δεκαπέντε και βάλε!), αλλά πιστεύω ότι αξίζει και με το παραπάνω!