Tuesday, 25 April 2017

Πάσχα 2017, Θεσσαλονίκη - Χηνίτσα

Φέτος το Πάσχα θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η μικρή μεγάλωσε αρκετά και ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο θα ήταν πια πιο εύκολο. Ήδη από έναν μήνα πριν σκεφτόμασταν προορισμούς. Πού να περνούσαμε το Πάσχα; Κάπου εντός Ελλάδας φυσικά που όμως να έχει ιδιαίτερους πασχαλινούς εορτασμούς! Θα ήθελα πολύ να πηγαίναμε στην Κέρκυρα αλλά όλοι μας απέτρεπαν και εμείς από μόνοι μας το σκεφτόμασταν ότι θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο με τόσο μικρό παιδί και τόσο πολύ κόσμο που μαζεύει το νησί κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Πολύ στριμωξίδι και θα πρέπει να στηθείς ώρες πριν για να πιάσεις καλές θέσεις να δεις το ρήξιμο των κανατιών. Ίσως όταν μεγαλώσει αρκετά...

Έτσι λοιπόν το ψάχναμε πολύ καιρό. Ώσπου έρχεται μια μέρα ο Γιάννης και μου ανακοινώνει "το βρήκα, θα πάμε στη Χηνίτσα"!

"Θα πάμε πού;" λέω εγώ γουρλώνοντας τα μάτια καθώς πρώτη φορά άκουγα αυτήν την ονομασία! "Πού είναι αυτό;"

Και μου δείχνει στο χάρτη! OMG! Λίγο μακριά δεν πέφτει;

Γενικώς όταν βγαίνουμε από τη Θεσσαλονίκη και βλέπω πινακίδα "ΑΘΗΝΑ" με πιάνει ένα κατιτίς! Ο μόνιμος φόβος μου ήταν μη χάσουμε καμιά έξοδο και βρεθούμε στην Αθήνα! Αλλά να πάμε ακόμα πιο μακριά από την Αθήνα;

Τέλος πάντων, όταν μου είπε ότι θα επισκεφθούμε και δύο νησιά, τις Σπέτσες και την Ύδρα, δεν το σκέφτηκα παραπάνω. Θα ήταν και η πρώτη φορά που θα έμπαινε και η μικρή σε πλοίο και θα το χαιρόταν πολύ! Και εγώ δεν έχω πάει ποτέ κατά εκεί.

Άρα η απόφαση πάρθηκε! 

Ξεκινήσαμε την Πέμπτη το πρωί στις 8:30 ακριβώς και φτάσαμε στον προορισμό μας στις 8:00 το βράδυ, έχοντας κάνει και τέσσερις στάσεις.

Για όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή σας βάζω και μια φωτογραφία του χάρτη για να προσανατολιστείτε. Η Χηνίτσα είναι ακριβώς δίπλα στο Πόρτο Χέλι (όπου πήγαμε για τον επιτάφιο και την Ανάσταση, αλλά όλα αυτά σε προσεχή ποστ...)


Αυτή εδώ η ανάρτηση είναι λοιπόν εισαγωγική και θα παρουσιάσω σε λίγες φωτογραφίες αυτά που άξιζαν από την σχεδόν 12ωρη διαδρομή μας ως τον προορισμό μας, τη Χηνίτσα!

(Ήθελα να κάνω και ένα βιντεάκι αλλά ο χρόνος είναι περιορισμένος και επιφυλάσσομαι για ένα edit στο μέλλον!)

Το πρώτο αξιόλογο πράγμα που είδαμε από το αυτοκίνητο ήταν ο χιονισμένος Όλυμπος:


Στη συνέχεια περάσαμε από τα νέα τούνελ που παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών και ήταν υπέροχα! (για αυτά έχω τραβήξει και ωραίο βίντεο στην επιστροφή, θα το βάλω στην τελευταία ανάρτηση όμως)Κάπου κοντά στην Αθήνα είδαμε και ένα ελικόπτερο:


Και κάπου παρακάτω κάναμε στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για να βγάλουμε φωτογραφίες! Ευτυχώς ο Γιάννης το είχε ψάξει και βρήκε έναν παράδρομο όπου πηγαίνει και το ΚΤΕΛ και έχει και κάτι Goody's και ρώτησα εκεί και που είπε μια κοπέλα ότι ακριβώς απέναντι είναι η γέφυρα και μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες. Γιατί αλλιώς αν είσαι στον αυτοκινητόδρομο τον περνάς τον Ισθμό χωρίς να το πάρεις καν χαμπάρι!Αυτά ήταν λοιπόν όσα είδαμε στη διαδρομή και ήταν άξια αναφοράς. Την Μεγάλη Παρασκευή πήγαμε ημερίσια εκδρομή στις Σπέτσες στις οποίες θα είναι αφιερωμένη και η επόμενη ανάρτηση! Μείνετε συντονισμένοι! ;)


Update

ΥΓ. Ξέχασα να αναφέρω το συνολικό πόσο που πληρώσαμε σε όλα τα διόδια, το οποίο και είχα κάνει screenshot από το calculator ακριβώς για να το βάλω σε αυτό το ποστ! Ίδου λοιπόν το σύνολο: 37,35 για τα πας και άλλα τόσα για να γυρίσεις, δηλαδή 74,70 ευρώ στο σύνολο!


No comments:

Post a Comment