Friday 8 February 2013

The Following (Νέα τηλεοπτική σειρά)


Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο κινηματογράφος βιώνει μια κρίση. Ταινίες χωρίς καμία έμπνευση, χαζά σενάρια, ατυχείς διασκευές παλαιότερων επιτυχιών... Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι γνωστοί πρωταγωνιστές διαλέγουν να εργαστούν στην τηλεόραση απέχοντας από το "σελιλόιντ". 

Μια τέτοια περίπτωση σας παρουσιάζω και σήμερα. Ο λόγος για τον πολύ αγαπημένο μου Kevin Bacon (που ενώ δεν τον θεωρώ από τους "ωραίους" ηθοποιούς, βρίσκω ότι εμπνέει μια γοητεία, ίσως λόγω των πολύ εκφραστικών του ματιών, και τον θεωρώ πολύ καλό ηθοποιό!)

Η σειρά The Following λοιπόν ξεκίνησε πριν λίγο καιρό και έχουν μεταδοθεί ήδη τα τρία πρώτα επεισόδια. Ο Kevin Bacon υποδύεται τον Ryan Hardy, έναν πρώην πράκτορα του FBI που ξαναστρατολογείται καθώς ο σίριαλ κίλερ νεαρών κοριτσιών τον οποίο κατάφερε να συλλάβει στο παρελθόν κατάφερε να δραπετεύσει.

Τον κατά συρροή δολοφόνο Joe Carroll υποδύεται ο Βρετανός James Purefoy. Όμως δεν πρόκειται για κάποιον ψυχάκια δολοφόνο, αλλά για έναν πολύ μορφωμένο καθηγητή Πανεπιστημίου και μάλιστα της λογοτεχνίας και λάτρη του ποιητή Edgar Allan Poe από τον οποίο εμπνέεται κάνοντας παραπομπές στο έργο του. 

Η έκπληξη της σειράς είναι ότι ενώ στο πρώτο επεισόδιο έχουμε την απόδραση του Carroll, στο ίδιο επεισόδιο τον συλλαμβάνουν! Και αναρωτιέσαι αγαπητέ αναγνώστα, τότε πού το ενδιαφέρον;! Κι όμως! Ο Carroll έχει δημιουργήσει ένα πλήθος ακολούθων του πριν συλληφθεί που παίρνει την μορφή αίρεσης με ταχύτητα επιδημίας! 

Το καστ συμπληρώνει ο Shawn Ashmore (που τον γνωρίσαμε ως Iceman στις ταινίες X-men) στον ρόλο του πράκτορα Mike Weston, η Annie Parisse ως η πράκτορας Debra Parker (που την είδαμε πολύ πρόσφατα στο Person Of Interest ως την ex-partner του Mr Reese Kara Stanton)  και η Natalie Zea ως η πρώην σύζυγος του Carroll με την οποία είχε και έναν σύντομο δεσμό ο Hardy. 

Αν σας αρέσουν οι αστυνομικές σειρές που έχουν μυστήριο και σασπένς, τότε πιστεύω θα την λατρέψετε! Την προτείνω!

Ακολουθεί η λίστα των επεισοδίων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές... Προβάλλονται στην Αμερική κάθε Πέμπτη.

S01E01 - 21 Ιανουαρίου 2013 - Pilot
S01E02 - 28 Ιανουαρίου 2013 - Chapter Two
S01E03 - 04 Φεβρουαρίου 2013 - The Poet's Fire
S01E04 - 11 Φεβρουαρίου 2013 - Mad Love 
S01E05 - 18 Φεβρουαρίου 2013 - The Siege 
S01E06 - 25 Φεβρουαρίου 2013 - The Fall 
S01E07 - 04 Μαρτίου 2013

Καλή διασκέδαση!


5 comments:

  1. μέχρι στιγμής τα σπάει η σειρούλα. να δούμε πως θα πάει στην συνέχεια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως, είναι πολύ καλή! Χαίρομαι που σου αρέσει και εσένα! Ελπίζω να προχωρήσει με το ίδιο ενδιαφέρον και ας είναι και μόνο μία σεζόν, μην το παρατραβήξουν. Το Revenge π.χ. πέρσι που άρεσε πάρα πολύ, φέτος που διάλεξαν να το συνεχίσουν και δεύτερη σεζόν, νιώθω ότι το'χουν τραβήξει από τα μαλλιά!

      Delete
  2. Εγώ τη λατρεύω και μόνο που παίζει ο Kevin Bacon ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την παρακολουθείς; :)

      Delete
    2. Όχι, εννοώ ότι την λατρεύω ήδη. Πριν τη δω!

      Delete