Thursday 7 February 2013

Baby Stuff

Γειά σας! Να'μαι πάλι και εγώ με νέα ανάρτηση! Κοιμάται η μπέμπα και βρήκα ευκαιρία, χεχε! Αυτήν την ανάρτηση την κάνω για δύο λόγους: πρώτον για να θυμάμαι εγώ τα πρώτα πραγματάκια και παιχνιδάκια της μπέμπας μου, και δεύτερον για να δώσω ιδέες στις μελλοντικές μανούλες, καθώς ενδεχομένως κάποια πράγματα όπως και εγώ να μην τα είχαν σκεφτεί ότι χρειάζονται!

Πρόσφατα είχαμε κάποιες επισκέψεις που μας έφεραν τρία πολύ ωραία δωράκια:

Αυτήν την πολύ ωραία πινακιδούλα Forever Friends (που by the way τα λατρεύω από τότε που ήμουν στο γυμνάσιο! Είχα κασετινούλα, χαράκι, σβηστρούλα χεχε!) που από τη μια μεριά γράφει "Baby's awake" και από την άλλη "Baby's asleep"! 



Επίσης αυτές τις τρεις κουδουνίστρες που έχουν μέρη για να δαγκώνει το μωρό όταν αρχίσει να βγάζει δοντάκια... (ακόμα έχουμε ως τότε!)

Και αυτό το εκπληκτικό γυμναστήριο το οποίο λάτρεψα καθώς έχει θαλασσινό θέμα και ως γνωστόν εγώ είμαι κορίτσι της θάλασσας! Τρελάθηκα με την άγκυρα, το ψαράκι, το καθρεφτάκι, το μαξιλαράκι αστερία!!! Τα παιχνιδάκια που κρέμονται κάνουν ήχο όταν τα κουνάς και είναι ερέθισμα για το μωρό. Σε λίγο καιρό θα απλώνει περισσότερο τα χεράκια της για να τα πιάσει. Πάντως συνειδητοποιείς ότι μέρα με τη μέρα κάνει περισσότερες κινήσεις, αντιλαμβάνετια περισσότερα πράγματα μέσα στον χώρο!



Μιας και ανέφερα την αγάπη μου για τα Forever Friends, να και το κρεβατάκι της με Forever Friends σεντονάκια! 


Διακρίνεται και το περιστρεφόμενο παιχνιδάκι με τα κουκλάκια που σας είχα παρουσιάσει στο προηγούμενο ποστ


Και περνάμε στην παρακάτω φωτογραφία. Αυτά που έχω ακουμπήσει στο κρεβατάκι τα λένε "ντουντού" (μας είχε στείλει και μια φίλη Γαλλίδα της μαμάς μου ένα που είναι απλό υφασματάκι χωρίς κουκλάκι επάνω και έγραφε στην καρτούλα ττης ότι είναι doudou. Έψαξα πολύ στο ίντερνετ για να δω την χρησιμότητά του!) ή σε άλλους καταλόγους "comforter". Χρησιμεύει λοιπόν στο παιδί από τον τρίτο μήνα κυρίως που αρχίζει πια να πιάνει δειλά δειλά πραγματάκια. Είναι απαλό και το μωράκι χαίρεται να το βάζει μέσα στην παλάμη του! Προσωπικά από τα δύο που μας έκαναν δώρο προτιμώ το αριστερό, το βρίσκω πολύ χαριτωμένο! Οι άκρες όλων αυτών είναι σαν κομπάκια για να μην υπάρχει πρόβλημα αν το μωρό το βάλει στο στόμα.



Συνεχίζουμε με ακόμα δύο κουδουνίστρες δωράκια. Η αριστερή έχει φατσούλα που γυρνάει, από τη μια είναι χαμογελαστό το αρκουδάκι και από την άλλη μας βγάζει τη γλωσσίτσα! Η δεξιά  της Fisher Price έχει τρία "κλειδιά" για να τα βάζει στο στόμα και τρία κουμπάκια με ήχους.




Ακόμα ένα κουκλάκι με τέσσερες άκρες για δάγκωμα, δωράκι από την κομμώτρια της μαμάς μου, και αριστερά μια ξύλινη κουδουνίστρα δώρο από το κατάστημα "Ανέμη" με κουπόνι που μας είχαν αφήσει στην κλινική όταν γέννησα.




Το παρακάτω σετάκι ήταν σε μια πολύ ωραία συσκευασία που μου έφερε μια θεία μου όταν γέννησα: ένα απαλό αρκουδάκι, σαλιάρα και μια πολύ μαλακή κουδουνίστρα την οποία αρχίζει και πιάνει η μικρή! Όλες οι παραπάνω της είναι ακόμα μεγάλες και δεν τα καταφέρνει να τις πιάσει.



Και περνάμε στο πιο αγαπημένο της παιχνίδι, το οποίο της έκανε δώρο ο αδελφός μου τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για τον Eddie τον ελεφαντάκο από την εταιρεία Lamaze (που δεν τη γνώριζα, αλλά την έμαθα τώρα και βλέπω ότι έχει πολύ ωραία πραγματάκια!). Όποτε την βάζω στο ριλάξ και της τον κουνάω από πάνω τρελαίνεται να γελάει!!! Κάθε μα κάθε φορά όμως! Ο Eddie παίζει διάφορες μουσικούλες αν του πατήσεις το αριστερό χέρι, ενώ στην προβοσκίδα του έχει κουμπάκια με τις νότες για να πατάει το μωρό (αυτό επίσης αργότερα, θέλει αρκετή πίεση και δεν έχουμε ακόμα τόση δύναμη). Πατώντας δε το δεξί του χέρι μπορείς λέει να ηχογραφήσεις όταν το παιδάκι θα αρχίσει να πατάει τις νότες! Δεν το περίμενα ο Eddie να έχει τόση επιτυχία στη μικρή. Προφανώς παίζουν ρόλο και τα έντονα χρώματά του και τα χαρακτηριστικά του! Εγώ το πιθανότερο ήταν να μην τον είχα διαλέξει αν τον έβλεπα σε ένα κατάστημα καθώς το μωβ δεν μου αρέσει ιδιαίτερα σαν χρώμα. Χάρηκα όμως που την ενθουσιάζει τόσο την μπέμπα!

Στη συσκευασία δε μέσα είχε και μικρό φυλλαδιάκι που περιέχει τα λόγια και τις "νότες" με τα χρώματα από την προβοσκίδα για τρεις από τις μελωδίες: το "Three Blind Mice" (δεν το ξέρω), το γνωστό "Old MacDonald" (Old MacDonald had a farm, ee i ee i oh), και ένα "Row, row, row your boat".

Τα αυτάκια του, τα χεράκια του και τα ποδαράκια του που είναι χρωματιστά είναι από ένα υλικό που κάνει "χρατς χρατς" (επιστημονική ορολογία, όχι παίζουμε!) και όταν παίζουν οι μελωδίες και τα χτυπάω με το χέρι της αρέσει!

Τεχνική λεπτομέρεια, ο Eddie δουλεύει με τρεις μπαταρίες AAA που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.



Και ολοκληρώνουμε με το αρκουδάκι που μας έφερε η γιαγιά η Μάγδα η συνονόματη στην κλινική όταν γέννησα, μαζί με ροζ μπαλονάκια!


Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο αρκουδάκι που έχω! Στο ίδιο μέγεθος έχω σχεδόν όλη τη συλλογή από τα ArGoodakiα των Goody's (το original αρκουδάκι που βγάζω τα Χριστούγεννα, τον σεφ, το σκυλάκι δαλματίας με την μπλούζα Sakis Rouvas, τον πιγκουίνο), αλλά στην ανάρτηση αυτή έβαλα αποκλειστικά αυτά που αγοράστηκαν για την μπεμπούλα!

ΥΓ1. Το ποστ ξεκίνησα να το γράφω το πρωί που κοιμήθηκε η μικρή, έκτοτε ξύπνησε, κοιμήθηκε, ξαναξύπνησε και τώρα που ξανακοιμάται (4:00 μ.μ) κατάφερα να το ολοκληρώσω!

ΥΓ2. Συμπέρασμα από τα πραγματάκια που έχουμε ως τώρα ότι από κουδουνίστρες / παιχνιδάκια οδοντοφυίας είμαστε φουλ! ;)

6 comments:

  1. Πω πω παιχνίδια και κακό!!!! :D
    Το γυμναστήριο είναι πολύ όμορφο, μ'αρέσουν πολύ και τα χρώματα!!
    Και αυτή η μικροσκοπική κουδουνίστρα είναι πολύ όμορφη!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εμένα το γυμναστήριο μου άρεσε πολύ! Ποιά κουδουνίστρα εννοείς; Αυτήν από το ροζ το σετάκι; :)

      Ξέχασα να βάλω και το ριλάξ στην ανάρτηση, θα επανέλθω με νεότερη καθώς σήμερα αγόρασα και ένα μικρό βιβλιαράκι Forever Friends από το βιβλιοπωλείο που λέει "Για το μωράκι μου". Έχει και για κοριτσάκι και για αγοράκι.

      Όταν ήμουν έγκυος δεν είχα σκεφτεί καθόλου το πόσα πράγματα θα έρθουν μαζί με το μωρό! Σαν συμβουλή σου δίνω, μη βιαστείς να κάνεις πολλές αγορές γιατί φίλοι και συγγενείς θα σου φέρουν τόσα πολλά πράγματα (άλλα θα τα κρατήσεις, άλλα θα είναι παρόμοια και θα τα αλλάξεις). Και μη βιαστείς να πάρεις πράγματα που θα χρησιμοποιήσεις μετά από μήνες. Εμείς πχ το ριλάξ το πήραμε πριν να γεννηθεί η μπέμπα, αλλά η παιδίατρος μας είπε ότι μετά τον δεύτερο μήνα επιτρέπεται να κάθεται το μωρό, γιατί ακόμα δεν μπορεί να στηρίξει το κεφαλάκι του και το βάλαμε πάλι στην σακούλα από το κατάστημα για να μη σκονίζεται.

      Delete
    2. Τι ωραία πραγματάκια! Την κουδουνίστρα του Mothercare την έχουμε κι εμείς, ήταν από τα πρώτα δώρα που μας έκαναν. Τα γυμναστήρια είναι όλα τα λεφτά! Τα παιχνίδια Lamaze είναι πολύ ωραία, το καλυτερότερο είναι o Freddy the Firefly. Μιλάμε ότι εδώ τον έχουν όοοολα τα μωράκια. Τα doudou/comforter στα ελληνικά λέγονται κουβερτάκια. Εμείς είχαμε ένα πολύ γλυκούλι της Chicco. Στη Γαλλία έχουν τρέλλα με τα doudou. Εδώ όχι και τόσο.

      Delete
    3. Σε λάθος σημείο έγραψα το σχόλιό μου, τέλος πάντων.

      Τρελοτουρίστρια, η Δανάη έχει δίκιο, να πάρεις όσο το δυνατόν λιγότερα πριν γεννηθεί το μωρό γιατί θα σας φέρουν πολλά πράγματα!

      Delete
    4. Σοφία, δεν πειράζει για το λάθος μέρος, χεχε! Χαίρομαι που σου άρεσαν τα πραγματάκια! Είχα απορήσει πολύ με το doudou που μας είχε στείλει η Γαλλίδα φίλη της μαμάς μου, ήταν πριν να λάβω τα άλλα δύο. Ήταν σετάκι φορμάκι, γαντάκια, καλτσάκια και αυτό το ντουντού. Στην αρχή το περάσαμε για σαλιάρα, αλλά δεν είχε κορδονάκια για να δένει πίσω. Ένα απλό τριγωνικό υφασματάκι ήταν. Επειδή οι σαλιάρες ποτέ δε φτάνουν, το βάζω συχνά αυτό για σαλιάρα χεχε! Το σχήμα εξάλλου του άσπρου με τη φατσούλα που μου αρέσει ταιριάζει πολύ για τα το πιάνει η μπέμπα από τα χέρια ή τα πόδια και νομίζω ότι το προτιμάει! :)

      Όσο για την κουδουνίστρα του Mothercare (αυτή με το αρκουδάκι που βγάζει τη γλωσσίτσα για τους μη γνωρίζοντες) πριν 2-3 μέρες το πρόσεξα ότι είναι από το Mothercare και ούτε που θυμάμαι ποιος μας την είχε κάνει δώρο, παρά το γεγονός ότι έκανα σε ένα χαρτί μια λίστα με το ποιος έφερε τι για να θυμάμαι, αλλά κάπου χάνεις τη μπάλα, χεχε!

      Τις τελευταίες μέρες η μπουμπού προσπαθεί όλο να σηκωθεί, σπρώχνει με τα χέρια, βαρέθηκε να κάθεται ή να είναι ξαπλωμένη! Μας βλέπει και εμάς που περπατάμε και ζηλεύει λέω χεχε! Είναι μικρούλα ακόμη όμως!

      Άρχισε να παίζει και περισσότερο με τις κουδουνίστρες σιγά σιγά. Ανυπομονώ στο τέλος της άλλης εβδομάδας να πάρω τηλέφωνο την παιδίατρο για να πάμε στην αρχή της μεθεπόμενης για το 3ο εμβόλιο και να δούμε και την εξέλιξή της! :)

      Είδα και τον Freddie, για να τον κρεμάς είναι ε; Πλάκα έχει! Πολύ ωραία χρώματα! :)

      Delete
    5. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να βάζει δύναμη στα πόδια. Εμείς είχαμε τη μουσική φάρμα της Fisher Price στο κάτω μέρος της κούνιας. Tην κλωτσούσε με τα πόδια και έπαιζε μουσική. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή άσκηση για ενεργητικά μωρά :-)

      Delete