Friday 11 May 2012

Ιδιωτικές Ζωές

Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε την παράσταση "Ιδιωτικές Ζωές" του Νόελ Κάουαρντ στο θέατρο Αυλαία στη Χ.Α.Ν.Θ. Ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο συγκεκριμένο θέατρο και μου άρεσε πολύ ο χώρος. Αμφιθεατρικό και "ζεστό" με επένδυση ξύλου στους τοίχους, η ανακαίνισή του μετά από τη φωτιά που υπέστη το κτίριο πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ όμορφη! Αν και Τετάρτη το θέατρο γέμισε! Δεν περίμενα να έχει τόσο κόσμο μεσοβδόμαδα!


Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Θάλεια Ματίκα (Αμάντα), ο Τάσος Ιορδανίδης (Έλιοτ), η Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Σίμπιλ) και ο Ορέστης Τζιόβας (Βίκτορ). Η Σίμπιλ και ο Έλιοτ είναι νιόπαντροι και περνούν την πρώτη νύχτα του γάμου τους στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στη Γαλλία. Στο ακριβώς διπλανό δωμάτιο περνούν επίσης την πρώτη νύχτα γάμου τους η Αμάντα με τον Βίκτορ. Το πρόβλημα; Η Αμάντα ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με τον Έλιοτ και με το που συναντιούνται τυχαία στη βεράντα του ξενοδοχείου, το πάθος τους ξαναφουντώνει!

Η βεράντα του ξενοδοχείου με το χώρισμα των δύο δωματίων.

Αν η υπόθεση σας θυμίζει κάτι, να πούμε ότι πάνω στο έργο του Κάουαρντ βασίστηκε η γνωστή ελληνική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη "Νύχτα Γάμου" με τον Κώστα Βουτσά, την Μάρθα Καραγιάννη, τον Φαίδωνα Γεωργίτση και την Μπέτυ Αρβανίτη!

Αφού λοιπόν η Αμάντα και ο Έλιοτ συνειδητοποιούν πέντε χρόνια μετά το χωρισμό τους ότι ανήκουν ο ένας στον άλλον, αφήνουν τον Βίκτορ και την Σίμπιλ αντίστοιχα και το σκάνε μαζί! Και όλα αυτά την πρώτη νύχτα του γάμου τους!! 

Καταλήγουν σε ένα διαμέρισμα που έχει η Αμάντα στο Παρίσι και ενώ αρχικά ζουν τον έρωτά τους, σιγά σιγά βγαίνουν στην επιφάνεια όλα αυτά που τους οδήγησαν να χωρίσουν την πρώτη φορά. Πιστεύουν όμως ότι τα χρόνια τους ωρίμασαν και θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις όποιες ζήλειες και τους εγωισμούς. Εφευρίσκουν μάλιστα και μια λέξη την οποία θα πρέπει να πουν όταν ο καυγάς αρχίζει να φουντώνει και τότε θα πρέπει για λίγο να σταματήσουν να μιλάνε προκειμένου να μη χαλάσει αυτό που έχουν. Θα τα καταφέρουν όμως;

Προς το τέλος της παράστασης, θα εμφανιστούν στο διαμέρισμα ο Βίκτορ και η Σίμπιλ για να "ζητήσουν τα ρέστα". Θα επιτύχουν να κερδίσουν τους νόμιμους συζύγους τους πίσω ή θα μείνουν μόνοι; Η συνέχεια επί σκηνής....




Η παράσταση προβάλλεται μέχρι και αυτή την Κυριακή (13/05) με μια παράσταση κάθε μέρα (στις 21:00) και το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ. 

Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Φιλιππίδη και η μετάφραση του Πέτρου Φιλιππίδη και του Χρήστου Σιμαρδάνη.

Καλή διασκέδαση! :)

2 comments:

  1. είναι μια όμορφη παράσταση non stop με τους ηθοποιους να τα δινουν ολα! ελπιζω να σας αρεσε!το θεατρο όντως ειναι ομορφο και προσεγμενο το αντοιστοιχο που παιζοταν στην αθηνα ηταν εξωστης με απιστευτα αβολα παγκακια.
    ελλη

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έλλη, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Όντως οι ηθοποιοί παίζουν όλοι καλά και αποδίδουν επαρκώς τους διαφορετικούς χαρακτήρες κάθε ήρωα. Φυσικά και μου άρεσε η παράσταση, αλλιώς δεν θα έκανα και ανάρτηση, χεχε!

      Τελικά έχω διαπιστώσει ότι τα θέατρα στην Αθήνα είναι σε γενικές γραμμές μικρότερα από αυτά της Θεσσαλονίκης, το έχω ακούσει από πολλούς να διαμαρτύρονται για αυτό!

      Delete