Sunday 11 December 2011

Πλατεία Αριστοτέλους, άναμα χριστουγεννιάτικου δέντρου 2011

Πριν λίγο επέστρεψα από τη "γιορτή" που έλαβε χώρα σήμερα στην Πλατεία Αριστοτέλους για το άναμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η λέξη γιορτή δε βρίσκεται τυχαία μέσα σε εισαγωγικά! Η απογοήτευση αυτού που βίωσα δεν ήταν εμφανής μόνο στο δικό μου πρόσωπο, αλλά σχεδόν σε όλων όσων ήταν τριγύρω μου!

Ξεχάστε το όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το καραβάκι και τη φάτνη! Πλεόν η πλατεία Αριστοτέλους έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Για να πω την αλήθεια, όταν έμαθα ότι φέτος δε θα γίνει η καθιερωμένη Γιορτή των Αγγέλων, δεν πολυστενοχωρέθηκα, καθώς γινόταν πανικός με τη συναυλία του εκάστοτε καλλιτέχνη τη συγκεκριμένη μέρα, στο κέντρο υπήρχε μεγάλη συμφόρηση και τις υπόλοιπες μέρες η κίνηση στην πλατεία ήταν σχετικά περιορισμένη. Επίσης η πλατεία γέμιζε με γύφτους που πουλούσαν κάθε λογής μπιχλιμπίδι και ήταν σαν πανηγύρι (με την κακή έννοια).

Όταν διάβασα ότι η πλατεία θα γεμίσει με σπιτάκια και θα γίνει σαν χριστουγεννιάτικο χωριό, είδα την κίνηση με αισιοδοξία! Βλέπεις αγαπητέ μου αναγνώστη πίστευα η καημένη ότι θα γίνουμε ξαφνικά σαν τη Βιέννη! Φεῦ! Πού  πας βρε ονειροπαρμένηηηηηηηηηη!!!

Πάνω στην πλατεία Αριστοτέλους έχει μπει ένα μικρό καρουζέλ και στο μέρος που άλλοτε στηνόταν η σκηνή για τις συναυλίες έχει μπει ένα παγοδρόμιο. Φυσικά και τα δύο έναντι γερού αντιτίμου!!




Βλέποντας προς τη θάλασσα στο δεξί μέρος στη μέση της πλατείας έχει στηθεί μικρή σκηνούλα όπου κάποιες μέρες ίσως να έχει μουσική...



Αν ο καημένος ο Αριστοτέλης έβλεπε πώς έχουν καταντήσει οι νεοέλληνες την πατρίδα του θα έτριζαν τα κόκκαλά του! 

Το παγοδρόμιο που λέγαμε...


 Και ο τιμοκατάλογος! Αν έχετε ένα παιδάκι και θέλει να κάνει πατινάζ στον πάγο για μια ώρα θα πρέπει να πληρώσετε 13 ευρώ. Αν έχετε δύο παιδιά τότε 26 ευρώ! Ζήτω η κρίση!!! (Το ΣαβατοΚύριακα με ένα "β" και "Κ" κεφαλαίο το αφήνω για ευνόητους λόγους ασχολίαστο!)

 Μουαχαχαχαχα!!! Χριστούγεννα χωρίς φάτνη και χωρίς δέντρο!

Ναι αυτό είναι το περίφημο "δέντρο" που περιμέναμε με μεγάααααλη αγωνία να ανάψει! Προσωπικά είπα για να το δεις σαν δέντρο πρέπει να είσαι από ψηλά και να έχεις ελικόπτερο. Ένας άλλος δίπλα μου είπε πολύ πετυχημένα "πρέπει να είσαι ο σούπερμαν"! Λίγο μετά που άναψε (βλ. παρακάτω) έτυχε να περνάει ένα αεροπλάνο από πάνω και είπα "ε οι επιβάτες τουλάχιστον θα το είδαν", χαχα!


Ακριβώς πάνω από τη Μητροπόλεως, μεταξύ του ξενοδοχείου Ηλέκτρα παλλάς και του Ολύμπιον έχει στηθεί αυτό εδώ το "Ταχυδρομείο του Άι-Βασίλη" όπου μπαίνουν τα παιδάκια και γράφουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη για το τι δώρο θέλουν από εκείνον φέτος. 


Δε θα μπορούσαν να βάλουν έστω τέτοια δεντράκια γύρω γύρω και πάνω στην πλατεία;; 

Πάνω από την Τσιμισκή υπάρχουν ακόμα 5-6 ξύλινα σπιτάκια που πουλάνε αντικείμενα ή κάρτες για φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως τα παιδικά χωριά SOS ή η Unicef. Όμως τα σπιτάκια αυτά όπως βλέπετε στις φωτογραφίες έχουν κανονικό φωτισμό εσωτερικά αλλά πολύ φτωχό εώς καθόλου εξωτερικά. Για μουσική φυσικά ουδείς λόγος! Εξάλλου ο περισσότερος κόσμος κυκλοφορεί κατά κύριο λόγο από την Τσιμισκή και κάτω. Η θέση τους κατά τη γνώμη μου είναι αν μη τι άλλο άκυρη...






Και φτάνοντας στην Εγνατία βλέπουμε μια ρόδα (η οποία φαίνεται και από πιο χαμηλά, απλά ανεβήκαμε ως εκει για να βγάλω μια φωτογραφία) πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου. 

Στις κολόνες με τα φώτα έχουν μπει αυτά τα διακοσμητικά λαμπάκια που φαντάζομαι από το σχήμα τους θα πρέπει να είναι κάτι σαν αγγελάκια, άκρως αποτυχημένα αν με ρωτάτε! Ήταν αναμένα δε τα μισά. 



Κατά τις 6:00 άρχισε η εκδήλωση κατά την οποία μαθητές και μαθήτριες ενός ωδείου της Καλαμαριάς έλεγαν από ένα τραγούδι και κατέβαιναν και ερχόταν άλλος κάθε φορά. Ξεκίνησαν αυτά τα κορτσούδια με τα σκουφάκια που μας ερμήνευσαν το Dust In The Wind σε μια ροκ διασκευή (έτσι βρε να ευθυμήσουμε! Εν τω μεταξύ χθες είδα το Final Destination 5 και όποτε ήταν η σειρά κάποιου να "δει τα ραδίκια ανάποδα" παιζόταν αυτό το τραγούδι. Και όπως και να το πεις σκιάχτηκα! :P). Μετά βγήκαν κάποια παλικαράκια 15-16 χρονών μάξιμουμ και έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια να ερμηνεύσουν ροκ κομμάτια των Blur, των Nirvana, των Dire Straits και άλλων, που ουδεμία σχέση είχε φυσικά με το κλίμα της χριστουγεννιάτικης γιορτής που υποτίθεται ότι παρακολουθούσαμε. Τον άθλιο ήχο δε θα τον σχολιάσω, ούτε αυτό το ανέβα-κατέβα των μουσικών και των τραγουδιστών. Για να μην παρεξηγηθώ, χαίρομαι που άτομα τόσο νέας ηλικίας ασχολούνται με τη μουσική και κατάφεραν να παίξουν μπροστά σε τόσους αγνώστους με εμφανές το τρακ τους, αλλά θα μπορούσε όλο αυτό να γίνει σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, όχι στην χριστουγεννιάτικη γιορτή για το άναμα του δέντρου!

 Και έλεγα ποιός λείπει, ποιός λείπει;!! Ο Gummy Bear βρε!!


 Α ναι! Ξέχασα να πω ότι δίπλα από τη σκηνή υπάρχει και μικρό τρενάκι με τάρανδους για τους λιλιπούτειους φίλους μας. Και αυτό βέβαια έναντι του ανάλογου αντιτίμου!

Και φτάνουμε στη μεγάλη στιγμή όπου ο μεγάλος δήμαρχός μας, ο Γιάννης Μπουτάρης, βγήκε στη σκηνή για να ανάψουν τα φώτα του "δέντρου". Με τα χέρια στις τσέπες, με αυτήν την υπέροχη φωνή (χικ χικ χικ!), δυό κουβέντες στα γρήγορα ("έχετε το παγοδρόμιο, έχετε τα τρενάκια" λες και αυτός δεν είναι πολίτης αυτής της πόλης!) και αφού μας εξήγησε γιατί βρίσκεται στη θάλασσα το "δέντρο" ("Για το δέντρο το χριστουγεννιάτικο, που όλοι περιμένουμε, φέτος έχουμε μια έκπληξη: είναι μέσα στη θάλασσα. Και ο λόγος που είναι μέσα στη θάλασσα είναι επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας λίγο και να αγκαλιάσουμε και τη θάλασσα. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της θάλασσας, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό και για αυτόν τον λόγο είπαμε φέτος να το βάλουμε μέσα στη θάλασσα") είπε: "με τα μάτια στη θάλασσα, 5,4,3,2,1, τώρα!) και ααααααααα! Τι ωραία καλέεεεεεεεεε :P!! Μια φιλαρμονική έπαιξε κάποιες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και πήγαμε προς την παραλία να βγάλουμε και το περιβόητο δέντρο φωτισμένο:



Ένα σημείο κρατάω από τη σύντομη κουβέντα του κύριου Ζορπίδη "θα ήθελα να ευχηθώ [...] σε όλους τους επαγγελματίες καλές δουλειές!". Κρατάω αυτό το σημείο καθώς ο αγαπητός Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει και μοιράζει σε όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε όροφο κάποιας οικοδομής ειδοποιητήρια με τα οποία ζητάει από τις επιχειρήσεις να αφαιρέσουν ό,τι πινακίδες έχουν στα μπαλκόνια τους μέχρι μετά τις γιορτές. Εν μέσω κρίσης, αντί ο Δήμος να προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί για την τόνωση της αγοράς, ζητάει από τους επιχειρηματίες να αφαιρέσουν το μοναδικό ίσως μέσο διαφήμισης που έχουν. Σκεφτείτε μόνο πόσες πολλές επιχειρήσεις μπορουν να πληγούν από αυτήν την απόφαση του δήμου! Γιατροί, δικηγόροι, φροντιστήρια, εταιρείες πληροφορικής, κομμωτήρια και χιλιάδες άλλες! Για να μην πω για τις εταιρείες που κατασκευάζουν τις πινακίδες! Υποτίθεται ότι το μέτρο αυτό γίνεται για να "ομορφύνει" η πόλη. Λες και αν αφαιρεθούν οι πινακίδες οι πολυκατοικίες από μπετόν ξαφνικά θα φαίνονται πιο όμορφες! Η αλήθεια είναι ότι κάποιες εταιρείες το παρακάνουν με τεράστιες πινακίδες που κρύβουν μέχρι και τα παράθυρα ή βάζουν πολλές εικόνες. Εκεί το καταλαβαίνω να γίνει κάποια επίπληξη, αλλά να ζητάς συλλήβδην από όλους να τις αφαιρέσουν, αλλιώς και πρόστιμο θα πληρώσουν και θα έρθει ο δήμος να τις αφαιρέσει, πιστεύω είναι εντελώς λάθος!

Να και το δέντρο - ο θεός να το κάνει - φωτισμένο. Πρώτη φορά θα περάσω τις γιορτές στην πόλη μου χωρίς έλατο στο κέντρο. Μου φαίνεται πρέπει να κάνω καμία βόλτα σε κανένα γειτονικό δήμο, πχ στον Δήμο Καλαμαριάς για να χαρώ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

ΥΓ. Μήπως για να "αγκαλιάσουμε" τη θάλασσα όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, θα έπρεπε ο δήμος επιτέλους να την καθαρίσει; Την ώρα που πηγαίναμε προς την πλατεία Ελευθερίας για να πάρουμε το λεωφορείο και είχε νυχτώσει για τα καλά, φαινόταν από το φως του δρόμου σαν κηλίδα πετρελαίου και ένα σωρό σκουπίδια και μπουκάλια να επιπλέουν! Πραγματικά θλίβομαι να βλέπω έτσι τη θάλασσα που τόσο αγαπώ!

12 comments:

  1. Διάβασα πολύ προσεκτικά το ρεπορτάζ σου (γιατί είναι πραγματικό ρεπορτάζ) Δανάη μου.
    Λυπάμαι ειλικρινά για τα αρνητικά συναισθήματα, που σου προκάλεσε η γιορτή και ή γιορτινή όψη της πόλης.
    Όπως βλέπω κι από τις υπέροχες φωτογραφίες σου, όλα είναι φτωχικά. Έπληξε και τον δήμο η κρίση, ή στον διάκοσμο έβαλε την προσωπική του σφραγίδα ο Δήμαρχος και οι πέριξ αυτού συμβουλάτορες;
    Ασχέτως της μεταλλικής κατασκευής, που πλέει στην -δυστυχώς βρώμικη- θάλασσα της Θεσσαλονίκης, ένα δέντρο στολισμένο,η φάτνη, θα έκαναν την πλατεία Αριστοτέλους πιο όμορφη, πιο Χριστουγεννιάτικη, πιο ζεστή.
    Όσο για την αφαίρεση των πινακίδων από τις επαγγελματικές στέγες, στις πολυκατοικίες, όχι μόνο άδικο είναι, αλλά και άκαιρο.
    Τώρα που κλείνουν καθημερινώς επιχειρήσεις, αντί να τονωθεί η αγορά, εξοντώνεται από κάθε είδους παράλογα μέτρα. Κρίμα, για όλα...Κρίμα...
    Σου στέλνω πολλά λυπημένα φιλάκια.

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Δυστυχώς έτσι είναι, αρνητικά τα συναισθήματα. Για μένα το ιδανικό θα ήταν να συνδιάζοταν με κάποιον τρόπο η παράδοση τόσων ετών, δηλαδή το έλατο, το καραβάκι και η φάτνη με τα νέα στοιχεία που εισήγαγε ο νέος δήμαρχος. Αλλά όπως καθετί στην Ελλάδα όταν αλλάζει η εξουσία, είτε σε εθνικό είτε σε τοπικό επίπεδο, οι ιθύνοντες θέλουν να διαφοροποιούνται πλήρως από τους προηγούμενους. Δυστυχώς.

    Επίσης θα μου άρεσε να υπήρχαν και άλλα σπιτάκια περιφερειακά της πλατείας που να πουλούν ίσως χριστουγεννιάτικες λιχουδιές ή στολίδια σε χαμηλή τιμή.

    Ξέχασα να αναφέρω στο ποστ ότι τα παιδιά από το ωδείο είπαν ότι θα ξαναπαίξουν και την άλλη Κυριακή στη 1:00 το μεσημέρι. Να θυμίσω ότι την άλλη Κυριακή η αγορά θα είναι ανοιχτή.

    ReplyDelete
  3. Δυστυχώς ούτε τα απλά δεν μπορούμε να λύσουμε διακομματικά στην Ελλάδα: ως και ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος αποτελεί πεδίο για να αποτυπώσει ο κάθε δήμαρχος το προσωπικό του στίγμα! Αυτά θα έπρεπε να είναι αποφασισμένα εδώ και δεκαετίες -όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις- και να μην αλλάζουν κάθε χρόνο.

    Πάντως αν σε απογοήτευσε η εικόνα της χριστουγεννιάτικης Θεσσαλονίκης, που να δεις την εικόνα της χριστουγεννιάτικης Αθήνας: μιζέρια, εγκατάλειψη και φτώχεια. Αρκεί να σου πω ότι ο δήμαρχος όταν άναβε τα φωτάκια στο Σύνταγμα έφαγε τρελό γιουχάισμα από τους ελάχιστους παρευρισκόμενους...

    ReplyDelete
  4. Κρίμα, για την Ελλάδα μας...
    Τα σχόλια περιττεύουν...
    Καλημέρα σε όλους σας!

    ReplyDelete
  5. Πιγκουίνε, δυστυχώς έτσι είναι. Χτίζει κάτι κάποιος και ο επόμενος σπεύδει να το γκρεμίσει ολοκληρωτικά, αντί να το βελτιώσει!

    Μάγδα, από το κακό στο χειρότερο πάμε. Βλέπω και από τη γειτονιά μου που άλλοτε ήταν ο στολισμός στο φουλ, τώρα ελάχιστοι έχουν στολίσει. Ο κόσμος δεν κάνει κέφι φαίνεται έτσι που μας κατήντησαν ούτε καν για τη μεγαλύτερη γιορτή χαράς!

    ReplyDelete
  6. Τα σχόλιά σου τα σπάνε!
    Χαρακτηριστική η φωτογραφία με Αριστοτέλη.

    ReplyDelete
  7. Σ'ευχαριστώ πολύ ΚίτσεΜήτσε! Είχα τρελή έμπνευση την ώρα που τα έγραφα! :D

    ReplyDelete
  8. Όμορφη η Θεσσαλονίκη! Θα μου άρεσε να ζω εκεί!
    Αλλά η θάλασσα πραγματικά χρειάζεται να καθαρίσει...Είναι κρίμα να περπατάς και να βλέπεις τα σκουπίδια να επιπλέουν...

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  9. με ολα αυτα τα ειρωνικα σχολια που κανατε αγαπητη Δαναη, δειχνετε πολλα πραγματα. Το δημοσιευμα σας μου φανηκε πολυ ανοητο ( και τα σχολια σας ακομη περισσοτερο). Απ οτι φαινεται δεν εχετε ιδεα απο μουσικη γι αυτο και το αστοχο σχολιο για το dust in the wind. και επειδη ετυχε να ειμαι στην γιορτη αυτη λοιπον, θελω να πληροφορησω τους αναγνωστες του αρθρου σας πως τα πραγματα δεν ειναι τοσο ασχημα οσο τα παρουσιαζετε. πως δηλαδη υπαρχει και η ομορφη πλευρα της ζωης και της γιορτης αυτης στην συγκεκριμενη περιπτωση την οποια καποιοι μιζεροι ανθρωποι ( δεν θα πω σαν κι εσας, για να μην σας θιξω) δεν θελουν να βλεπουν!


    -ΔεσποινιςΑντιρρησίας

    ReplyDelete
  10. Τρελοτουρίστρια, όμορφη είναι ναι, δεν την αλλάζω με τίποτα! Αλλά απογοητεύτηκα με τη διακόσμηση! :-/

    ΔεσποινίςΑντιρρησίας, σεβαστή η άποψή σας για την γιορτή. Το αν έχω ιδέα ή όχι από μουσική το γνωρίζω πολύ καλά και εγώ και οι γύρω μου! Αν προσέξατε καλά δεν είπα ότι δε μου άρεσε η συγκεκριμένη διασκευή (ίσα ίσα!). Είπα ότι ο ήχος από τα ηχεία ήταν απαράδεκτος και ότι η μουσική που έπαιζαν τα παιδιά δεν συμβάδιζε με το εορταστικό κλίμα! Προσωπικά λατρεύω τη ροκ και μου άρεσαν όλα τα τραγούδια, απλά ΔΕΝ ταίριαζαν στη συγκεκριμένη γιορτή! Όσο για τους χαρακτηρισμούς σας, το να μπαίνεις σε ένα blog και να θίγεις κάποιον χωρίς να τον ξέρεις είναι εύκολο. Όπως εύκολο θα ήταν να απαντούσα κι εγώ αντιστοίχως, όμως δεν το κάνω γιατί σέβομαι όλους τους αναγνώστες μου και τις απόψεις τους. Εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανέναν, εξέφρασα την προσωπική μου γνώμη για τη γιορτή και τον στολισμό, που απ'ό,τι αφουγκραζόμουν από τους γύρω μου ήταν η ίδια. Επειδή έχω ζήσει τη γιορτή αυτή και στο εξωτερικό (Βιέννη, Λονδίνο), ξέρω ότι η πόλη μου αν ήθελε θα μπορούσε να διοργανώσει πολύ ωραία πράγματα, απλά για διάφορους λόγους δεν το κάνει και περιορίζεται στον ελάχιστο φτωχό στολισμό που μοιάζει σαν ένα σκόρπιο λούνα παρκ!

    ReplyDelete
  11. @ Δεσποινίς Αντιρρησίας

    Η Δανάη εκφράζει με το (εύστοχο, κατά τη γνώμη μου) άρθρο αυτό, την προσωπική της άποψη. Όπως είπε και η ίδια, το πιο εύκολο είναι να μπαίνεις σε ένα blog και να αφήνεις σχεδόν ανώνυμα σχόλια. Το πιο δύσκολο είναι να είσαι συνειδητοποιημένος και ειλικρινής και το greekcharm διακρίνεται και από τα δύο. Επιπλέον σας προτείνω να κάνετε μια βόλτα από τα προηγούμενα άρθρα της και έπειτα να ασκήσετε κριτική στις μουσικές γνώσεις και την ικανότητα της να βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής.

    @Δανάη

    Αν μπορούσα να γράψω κάτι παρόμοιο για την Αθήνα, θα το έκανα. Και για την πόλη που κατάγομαι και μεγάλωσα (το Ηράκλειο Κρήτης), το ίδιο ισχύει. Στην προσπάθεια μας να είμαστε καινοτόμοι και προοδευτικοί, κάνουμε καμιά φορά τόσο άχαρες, ανούσιες και περίεργες επιλογές, που προκαλούν αμηχανία. Φέτος με την κρίση, ένα παραπάνω.

    Στο Σύνταγμα ο στολισμός είναι τόσο μινιμαλιστικά βαρετός, όσο και η πλατεία. Δέντρο δεν υπάρχει. Εντάξει, έγινε μια κίνηση από το Δήμο και στόλισαν κάποια σχολεία τις νερατζίες εκεί στην πλατεία, με ανακυκλώσιμα στολίδια (βαμμένα τενεκεδένια κουτιά κλπ) τα οποία τη νύχτα δε φαίνονται καν. Στο Ηράκλειο, όλη η πλατεία έχει γεμίσει με παιχνίδια Λούνα Παρκ.

    Δεν έχω συγκινηθεί καθόλου φέτος με τους στολισμούς. Θα μου πεις... Τι κάθεσαι και κοιτάς τώρα στολισμούς. Εδώ, ο κόσμος πεινάει. Μα κι εγώ σ' αυτή τη θέση είμαι. Δυσκολεύομαι, και φέτος το σπίτι το στόλισα ελάχιστα με χειροποίητα στολίδια τα οποία είναι εν τέλει πολύ όμορφα. Και τα Χριστούγεννα μου φτιάχνουν τη διάθεση και στους περισσότερους νομίζω. Τα έχουμε ανάγκη. Όχι όμως όταν είναι πλαστικοποιημένα και προωθούνται "έτσι, γιατί πρέπει κάτι να βάλουμε στο Σύνταγμα ή στην Αριστοτέλους". Γιατί δηλαδή στη Βιέννη και στις άλλες πόλεις οι στολισμοί να είναι λόγος να πας μια βόλτα (και άρα, κάτι να ψωνίσεις - κύριοοι που παραπονιέστε για το τζίρο.....) και εδώ να είναι έτσι. Ολόκληρη πρωτεύουσα χώρας και δεν έχει ένα δέντρο. Λεφτά; Παρ'τε τα από τις αποζημιώσεις των βουλευτών...

    Υ.Γ Μα, δέντρο μέσα στη θάλασσα;;; -.-

    ReplyDelete
  12. Μαρία μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Αμοιβαία είναι τα αισθήματα! Και εγώ ξεχωρίζω πολύ το blog σου γιατί φαίνεται ότι είσαι μια σοβαρή και μορφωμένη κοπέλα και το blog σου είναι μια όαση μέσα στα τόσα blog που απλά αναπαράγουν ειδήσεις ή απλά κουτσομπολεύουν ασύστολα! :)

    Όπως είπες και εσύ, φέτος το έχουμε ίσως περισσότερο ανάγκη από άλλες φορές να νιώσουμε λίγη χαρά τα Χριστούγεννα και με τέτοια μιζέρια μέχρι και στο στολισμό ούτε να χαρείς μπορείς, ούτε να συγκινηθείς ούτε τίποτα! Διαπιστώνω με λύπη ότι το πρόβλημα είναι παρόμοιο σε όλες τις μεγάλες πόλεις! :(

    Και φυσικά δε δέχομαι σε καμιά περίπτωση ότι οι δήμοι που έχουν φάει ΤΑ εκατομμύρια δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο!!

    Όσο για το "υπέροχο" πλωτό μας δέντρο αποτελεί σχεδόν παρελθόν, καθώς σήμερα άρχισε να χαλάει ο καιρός και ήδη τα μισά αστέρια βούλιαξαν! Διάβασε αυτά τα άρθρα: http://www.salonicanews.com/2011/12/blog-post_3976.html & http://krasodad.blogspot.com/2011/12/blog-post_6792.html

    Ειλικρινά απορώ τι σκέφτονταν όταν το έβαλαν! Μα κανένας σχεδιασμός; Δε σκέφτηκαν ότι με την πρώτη φουσκοθαλασσιά θα καταστραφεί;! Τελικά αυτό που έλεγε ο Βολταίρος ότι η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή επιβεβαιώνεται περίτρανα!! Χαχα!

    Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete