Friday 11 November 2011

Camilla Lackberg - Ο Ιεροκήρυκας


Σήμερα το πρωί τελείωσα το βιβλίο Ο Ιεροκήρυκας της Camilla Lackberg. Είχα ήδη διαβάσει το πρώτο της βιβλίο, Η Παγωμένη Πριγκίπισσα, και μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο, έσπευσα να το αγοράσω. 

Και σε αυτό το βιβλίο ξανασυναντάμε την Ερίκα η οποία βρίσκεται στον όγδοο μήνα εγκυμοσύνης της και περιμένει το πρώτο της παιδί με τον Πάτρικ. Ενώ στο πρώτο βιβλίο ήταν αυτή το κεντρικό πρόσωπο, στον Ιεροκήρυκα την κυρίως δράση την αναλαμβάνει ο Πάτρικ. 

Στην "Χαράδρα του Βασιλιά" ένα αγοράκι ανακαλύπτει τυχαία το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Όταν φτάνει η αστυνομία βρίσκει κάτω από το πτώμα της άτυχης Γερμανίδας τουρίστριας τα οστά από δύο άλλες κοπέλες που είχαν δολοφονηθεί το 1979. 

Επικεφαλής της έρευνας τίθεται ο Πάτρικ και μαζί με τους συναδέλφους του προσπαθεί να ανακαλύψει τον δολοφόνο. Εν τω μεταξύ μια 17χρονη απάγεται από ένα κάμπιγκ της περιοχής και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για τον ίδιο δράστη. Ο χρόνος για να βρεθεί η κοπέλα ζωντανή λιγοστεύει και όλοι κάνουν το παν για να δουν ποιός δολοφονεί τα κορίτσια. 

Όλες οι υποψίες περιστρέφονται γύρω από την οικογένεια Χουλτ. Το βιβλίο περιέχει πολλά ονόματα και κάπου χάνεσαι μέσα στο συγγενολόι για αυτό μόλις τώρα έφτιαξα ένα πρόχειρο γενεαλογικό δέντρο, για να βοηθήσω όσους θέλουν να διαβάσουν το βιβλίο:


Τα περισσότερα ονόματα στη μετάφραση αρχίζουν από Γ... και προσωπικά κάπου μπερδευόμουν ποιός είναι ποιός. Όπως και να έχει το βιβλίο έχει αρκετό μυστήριο και αγωνία και αν σας αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα θα το λατρέψετε όπως και εγώ! 

Το τρίτο βιβλίο της Camilla Lackberg με τίτλο Οικογενειακά Μυστικά θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά την άνοιξη του 2012. Αναμένοντάς το, το επόμενο που θα αγοράσω θα είναι Το Νήμα (The Thread) της Victoria Hislop. Ελπίζω να το βρω το Σάββατο που θα βγω βόλτα και να το πάρω! :)

4 comments:

  1. Βρήκα το άρθρο σου ψάχνοντας κριτικές για το βιβλίο Ιεροκήρυκας της Lackberg και ανακάλυψα οτι έχουμε πολλά κοινά σχετικά με το γούστο μας στα βιβλία. Ομολογώ οτι λατρεύω το blog σου! Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο και είναι τόσο ξεκούραστο στην ανάγνωσή του και τόσο μυστηριώδες ταυτόχρονα.. Εύχομαι να με ανταμείψει εξίσου και το τέλος του.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου! Χαίρομαι πολύ που ταιριάζουν τα γούστα μας στα βιβλία, και ακόμα περισσότερο που σου άρεσε το blog μου. Το Σάββατο θα αγοράσω και το τρίτο βιβλίο της Lackberg "Οικογενειακά Μυστικά"! Ανυπομονώ να το αρχίσω! :)

      Την επόμενη φορά αν μπορείς άφησε και όνομα! :)

      Delete
    2. Τέλεια, περιμένω τις εντυπώσεις σου και αν σου αρέσει θα το αγοράσω κι εγώ :)

      Delete
    3. ΟΚ, Έφη, θα σου πω το συντομότερο δυνατόν. Το θεωρώ σίγουρο ότι θα μου αρέσει πάντως! :)

      Delete