Saturday 12 November 2011

The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn


Μόλις γυρίσαμε από τον κινηματογράφο, όπου και είδαμε την ταινία του Tintin. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι "μάγοι" Steven Spielberg και Peter Jackson θα έβαζαν το χεράκι τους για τη δημιουργία της εν λόγω ταινίας, έχουν γραφτεί άπειρες σειρές σε πολλά sites, και η γράφουσα αυτού εδώ του ποστ ήθελε - ως φαν και του Tintin από την παιδική της ηλικία- πάρα πολύ να έρθει η στιγμή που θα απολαύσει την ταινία στις σκοτεινές αίθουσες.

Η ταινία έχει γυριστεί με το πρωτοποριακό σύστημα motion capture το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και στο The Polar Express του 2004, μόνο που εδώ η τεχνολογία έχει προχωρήσει αισθητά περισσότερο και η κίνηση και όλα τα εφέ σου κόβουν πραγματικά την ανάσα! Ο θεατής δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί από τις λεπτομέρειες τόσο των κινήσεων όσο και του γενικότερου σχεδιασμού, ακόμα και στο φόντο των σκηνών!

Η προβολή στην οποία πήγαμε ήταν απογευματινή και όπως ήταν φυσικό υπήρχαν πολλά παιδάκια μέσα στην αίθουσα. Παρατήρησα πόσο εύκολα γελάνε τα παιδιά στις αστείες σκηνές!! Εμάς τους "μεγάλους" μας το έχουν "κόψει" το γέλιο με όσα συμβαίνουν και δεν γελάμε εύκολα δυνατά! Τι ωραία αίσθηση που ήταν να ακούς το παιδικό γέλιο να βγαίνει αβίαστα! Πιο πολύ χαιρόμουν με αυτό το γεγονός παρά με τις σκηνές αυτές καθαυτές, χεχε!

Αντί τρέιλερ σας προτείνω να δείτε αυτό το βιντεάκι που είναι συνδιασμός σκηνών της ταινίας με τους δημιουργούς της να λένε δύο λόγια για το πώς φτιάχτηκε! Πραγματικά βλέποντας "πίσω από τη σκηνή" συνειδητοποιεί κανείς πόση πολύ δουλειά χρειάστηκε για να βγει αυτό το πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Είτε έχετε παιδιά, είτε είστε παιδιά, είτε νιώθετε παιδιά, αυτήν την ταινία δεν πρέπει με τίποτα να τη χάσετε! Και προτείνω να τη δείτε στους κινηματογράφους, μην περιμένετε να τη δείτε σε DVD γιατί το αποτέλεσμα με τίποτα δεν θα είναι το ίδιο!!! :)

Καλή διασκέδαση! 

ΥΓ. Την δεύτερη ταινία του Tintin την έχει αναλάβει εξολοκλήρου ο Peter Jackson και θα βγει μετά την ταινία The Hobbit (που θα τη δούμε σε δύο μέρη, το πρώτο το 2012 και το δεύτερο το 2013), κατά πάσα πιθανότητα το 2014.

8 comments:

  1. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Θέλω κι εγώ να δω τον TinTin! Και τους Immortals! Και το Hobbit! Και να γελάω αφελώς και να τρώω ποπκορν!

    ReplyDelete
  2. Αξίζει να τον δεις τον Tintin Πιγκουίνε, να πας!

    Για τους Immortals δεν τρελαίνομαι, το Hobbit όμως σίγουρα θα το δω όταν βγει! :)

    ReplyDelete
  3. Χθες πηγα στο TinTin και πέρασα καταπληκτικά!!! Συναρπαστικότατο! Προχθές πήγα στο Immortals και ενθουσιάστηκα! Ο σκηνοθέτης κάνει θαύματα!!! Καλησπέρα σας!!!

    ReplyDelete
  4. Γειά σου Leviathan! Χαίρομαι που σου άρεσε εξίσου ο Tintin! :)

    ReplyDelete
  5. τι ''ανατροπή'' είναι αυτή..??
    σε διαβάζω συχνά...(σε είχα ρωτήσει το καλοκαίρι τι γνώμη έχεις για τα ταξίδια με group)αλλά είχα λίγο καιρό να μπω και περίμενα να δω το καθιερωμένο ταξιδιωτικό quiz..ελπίζω να μας ταξιδέψεις γρήγορα..το έχουμε ανάγκη!!!

    όσο για την ταινία μου έδωσες ιδέα για το τι να δω.
    ΒΥΕ και καλά να περνάτε

    ReplyDelete
  6. Γειά σου! Ναι θυμάμαι το σχόλιό σου το καλοκαίρι, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά σου! Δε γράφω μόνο για ταξίδια, γράφω για διάφορα πράγματα!

    Η αλήθεια είναι ότι έχω ακόμα να ολοκληρώσω τις αναρτήσεις από το ταξίδι στην Ιταλία το Πάσχα και έχω να κάνω και αναρτήσεις από άλλο ταξιδάκι που πήγαμε το 5ήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά δεν έχω βρει τον χρόνο!

    Καλά να περνάς και εσύ!

    ReplyDelete
  7. Ναι, το ξέρω αφού σε διαβάζω. εννοούσα να δω το ταξιδιωτικό quiz για το 5ήμερο (για σας) της 28ης Οκτωβρίου. αλλά και η Ιταλία μια χαρά είναι!
    να περιμένουμε λοιπόν η επόμενη ανάρτηση να είναι πάλι από εξωτερικό ή από κάτι εντώς Ελλάδας;

    η Μαρινα είμαι

    ReplyDelete
  8. Α ναι! Γειά σου Μαρίνα! Όχι και το 5ήμερο της 28ης στο εξωτερικό πήγαμε, αλλά προσπαθώ να ολοκληρώσω το ταξίδι της Ιταλίας πριν αρχίσω να μιλάω για αυτό της 28ης. Ελπίζω να μη φτάσει Πάσχα ως τότε, χαχαχα! :)

    ReplyDelete