Saturday 8 October 2011

Homeland (New TV Series)


Μόλις είδαμε τον πιλότο του Homeland. Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια σειρά που προβάλλεται από το Showtime (το κανάλι που προβάλλει και το Dexter) την οποία σας συστείνω ανεπιφύλακτα! Ειδικά όσοι παρακολουθούσατε το 24 είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει!

Το πρώτο για το οποίο ξεχωρίζει η σειρά είναι για το πολύ καλό καστ της: Claire Danes (και ποιός δεν την θυμάται από το Romeo & Juliet με τον Leonardo Di Caprio, εδώ φανερά πιο μεγάλη!), Damian Lewis (ο πρωταγωνιστής του Life που μεταδιδόταν στην ελληνική τηλεόραση από το Star φέτος), Morena Maccarin (η Anna από το V) και Mandy Patinkin (Criminal Minds).

Η Carrie Anderson (Danes) είναι πράκτορας της CIA. Ένας πληροφοριοδότης της στο Ιράκ την ενημερώνει ότι ένας Αμερικανός στρατιώτης άλλαξε "στρατόπεδο" και είναι πλέον τρομοκράτης. 10 μήνες μετά, η πρώτη είδηση στην Αμερική είναι η εύρεση ενός Αμερικανού στρατιώτη - τον οποίο είχαν για νεκρό - κλεισμένο σε ένα μπουντρούμι στο Ιράκ για 8 χρόνια!

Όταν το πληροφορείται αυτό η Carrie είναι πεπεισμένη ότι ο άνθρωπος που υποδέχεται η Αμερική ως ήρωα είναι αυτός για τον οποίο της μίλησε ο πληροφοριοδότης της. Πηγαίνει στον μέντορά της Saul (Patinkin) αλλά της λέει ότι χωρίς στοιχεία δεν μπορεί να πάει με αυτήν την εικασία στους ανωτέρους του.

Σίγουρη όμως για το ένστικτό της αποφασίζει χωρίς άδεια να βάλει κάμερες παρακολούθησης στο σπίτι του Nicholas Brody (Lewis) στιγμές πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο του και τον υποδεχτεί με τιμές ήρωα ο Αντιπρόεδρος της Αμερικής.

Η γυναίκα του Brody, Jessica (Maccarin) πέφτει από τα σύννεφα όταν λαμβάνει τηλεφώνημα του άντρα της τον οποίο είχε για νεκρό και έχει συνάψει σχέση με τον φίλο του άντρα της (classic!!) Mike (Diego Klattenhoff). Τα δυο παιδιά της υποδέχονται μουδιασμένα τον πατέρα τους καθώς ήταν πολύ μικρά όταν ήταν η τελευταία φορά που τον είδαν.

Στην πορεία βλέπουμε τον Nicholas να λέει ψέμματα για το τι έζησε στο Ιράκ, καθώς άλλα λέει και άλλα δείχνει να θυμάται σε ασπρόμαυρα flash-backs. 

Ανυπομονώ για τη συνέχεια! Η σειρά προβάλλεται κάθε Κυριακή. Η λίστα των επεισοδίων έχει ως εξής:

S01E01 - 02 Οκτωβρίου 2011 - Pilot 
S01E02 - 09 Οκτωβρίου 2011 - Grace 
S01E03 - 16 Οκτωβρίου 2011 - Clean Skin 
S01E04 - 23 Οκτωβρίου 2011 - Semper I 
S01E05 - 30 Οκτωβρίου 2011 - Blind Spot 
S01E06 - 06 Νοεμβρίου 2011 - The Good Soldier 
S01E07 - 13 Νοεμβρίου 2011 - The Weekend 
S01E08 - 20 Νοεμβρίου 2011 - Achilles Heel 
S01E09 - 27 Νοεμβρίου 2011 - Crossfire 

Φέτος τελικά έχουν εμφανιστεί πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες σειρές! Καλή διασκέδαση! :)


7 comments:

  1. Έτυχε να παρακολουθήσω αρκετά επεισόδια του Life στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Damian Lewis και πραγματικά είχα μείνει εντυπωσιασμένος από τον ηθοποιό αυτό. Στη σειρά εκείνη ήταν κάτι σαν House M.D. των αστυνομικών σε στυλ. Μιας και είμαι τελευταία σε αναζήτηση σειράς, μπας και δούμε τίποτα το ζευγάρι, θα την τσεκάρω. Ωραίο promo post:)

    ReplyDelete
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ Χρήστο για το σχόλιό σου! Και εμένα μου άρεσε ο Lewis, αν και θα τον χαρακτήριζα σαν αντι-ήρωα γενικώς. Είναι έτσι cool και χαλαρός στο παίξιμό του, έχει μια περίεργη ηρεμία. :)

    ReplyDelete
  3. Θα την δω οπωδήποτε γιατί λατρεύω τον Damian Lewis. Ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το σοκ της πρόωρης κατάληξης του Life (μια σειρά βρήκα κι εγώ να ερωτευτώ μετά το Galactica και την κόψανε κλαψ)!

    ReplyDelete
  4. Δεν είχε τύχει να δω πολλά επεισόδια του Life, 3-4 μόνο έτσι στην τύχη. Πάντως αν δεις το Homeland πιστεύω θα σου αρέσει. Εγώ την έχω βάλει ήδη στις καλύτερες σειρές ever! :)

    ReplyDelete
  5. eida k to 3o epeisodeio k ebgala symperasma oti einai poly mapa seira.tromaktika argo senario poio argo apo replay k enan poly kseneroto protagonisth.eyxaristo then tha paro.telika h monh seira kainoyrgia pou me katektise einai h Revenge kathe episodeio k kalytero

    ReplyDelete
  6. Παντελή, δε θα συμφωνήσω μαζί σου για το Homeland. Και σασπένς έχει και ωραίο καστ και ωραία σκηνοθεσία. Αν θεωρείς αυτό αργό που να'βλεπες το Rubicon! Ούτε καταλάβαινες τι γινόταν και ήταν αργό σε βαθμό αηδίας, ευτυχώς που κόπηκε γιατί δεν πήγαινε πουθενά!

    Για το Revenge από την άλλη θα συμφωνήσω! Ειδικά το τελευταίο επεισόδιο ήταν πολύ καλό και έγιναν πολλά! :)

    ReplyDelete
  7. xaxaxa apo to stoma mou to phres idio rubicon to theoro tromaktika argo senario.thaton tho ton proto kyklo alla......elpizo na peso ekso.

    ReplyDelete