Monday 10 October 2011

4 κλασσικές ταινίες της Disney σε 3D!

Σίγουρα θα έχετε πετύχει στην τηλεόραση τη διαφήμιση για την ταινία Lion King σε 3D! Την ταινία την είχα δει στον κινηματογράφο όταν είχε πρωτοβγεί. Ούτε καν θυμόμουν ποιά ήταν η χρονολογία και μπήκα τώρα στο imdb και είδα ότι ήταν το 1994! OMG! Πέρασαν ήδη 17 χρόνια;;;!! Τότε ήμουν τρίτη γυμνασίου και είχα πάει στον κινηματογράφο για να δω τον Βασιλιά των Λιονταριών, μια ταινία που σήμερα θεωρείται σταθμός στην ιστορία της Disney. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πίσω μου ήταν μαμάδες με πολύ μικρά παιδιά τα οποία κάθε τρεις και λίγο ρωτούσαν "τι κάνει αυτός τώρα;", "τι λέει αυτός τώρα;" κλπ και εκνευριζόμουν πολύ γιατί σκεφτόμουν ότι αν μια ταινία είναι κινουμένων σχεδίων δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι παιδική. Οι περισσότερες ταινίες της Disney έχουν κάποιο μήνυμα (είτε σχετικά με τη φιλία, με την ειλικρίνια, με την αγάπη, με την οικολογία) που δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό από τα πολύ μικρά παιδάκια. Πιστεύω ότι είναι ιδανικές για παιδιά που βρίσκονται από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και πάνω. Είτε για μεγάλα παιδιά όπως εμείς χεχε!



Την υπόθεση της ταινίας ομολογώ ότι δεν την πολυθυμάμαι! Δεν έτυχε να την ξαναδώ ποτέ από τότε που την είδα στην σκοτεινή αίθουσα το '94 και θα ήθελα πολύ να τη θυμηθώ. Αν και εσείς θέλετε να την (ξανα)δείτε δεν έχετε παρά να πάτε στους κινηματογράφους. Η ταινία προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες ήδη από τις 6 Οκτωβρίου σε 3D έκδοση.

Αυτό που ίσως να μη γνωρίζατε - και για αυτό κάνω και αυτήν εδώ την ανάρτηση - είναι ότι η Disney σχεδιάζει τα προσεχή έτη την επανέκδοση σε 3D και άλλων κλασσικών της ταινιών!

Η επόμενη ταινία που θα βγει στο σινεμά θα είναι Η Πεντάμορφη και το Τέρας.


Η ταινία πρωτοκυκλοφόρησε το 1991. Δε θυμάμαι να την έχω δει, τουλάχιστον όχι ολόκληρη. Πολλές φορές βλέπουμε τόσο συχνά σκηνές από ταινίες σε εκπομπές και αφιερώματα που πιστεύουμε ότι τις έχουμε δει. Το Beauty and the Beast θα βγει σε 3D τον Ιανουάριο του 2012. Υπομονή λοιπόν, τρεις μήνες έμειναν μόνο!

Στη συνέχεια σειρά έχει ο Νέμο! Εδώ τα πράγματα είναι πιο πρόσφατα, καθώς η ταινία βγήκε το 2003 και τη θυμάμαι πολύ καλά! Και ποιός δε συμπάθησε το αξιολάτρευτο πορτοκαλί clown fish που έψαχνε να βρει το δρόμο του; Όλο και κάποιος έχει κάποιο κουκλάκι, μπρελοκάκι, τσαντάκι, κασετινούλα κλπ.


Το Finding Nemo μπορείτε να το ξανααπολαύσετε σε 3D το Σεπτέμβριο του 2012


Και ακολουθεί το πολυαγαπημένο μου Monsters, Inc. Δεν έχω λατρέψει περισσότερο ταινία της Disney όσο αυτή! Τον Sully και τον Mike τους πρωτοαπολαύσαμε να προσπαθούν να κρύψουν την Boo το 2001. Έχω τον Sully σε κούκλα και σε μινιατούρα και όσες φορές και να δω τη συγκεκριμένη ταινία (που στα ελληνικά βγήκε με τον τίτλο Μπαμπούλας Α.Ε.) δεν τη χορταίνω!! Η 3D version θα κυκλοφορήσει στα σινεμά τον Ιανουάριο του 2013.




Και κλείνουμε με την τελευταία ταινία που πρόκειται να βγει τον Σεπτέμβριο του 2013. Πρόκειται για τη Μικρή Γοργόνα Άριελ. Το The Little Mermaid είναι και η παλαιότερη ταινία από τις 4 που ξανακυκλοφορεί η Disney. Προβληθηκε το 1989. Επίσης δεν την έχω δει.



Το σίγουρο είναι πως είτε έχετε δει τις ταινίες είτε θα τις δείτε πρώτη φορά, μόνοι σας ή με τα παιδιά σας, θα μεταφερθείτε για ένα δύωρο σε ένα όμορφο ονειρικό κόσμο και θα ξεχάσετε για λίγο τις όποιες σκοτούρες και έγνοιες έχετε! :)

5 comments:

  1. Τις δύο πρώτες τις έχω κι εγώ!! Δε χόρταινα να τις βλέπω!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  2. Χμμμμ εγώ που δεν έχω δει καμία ούτε σε 2D πρέπει να ανησυχώ;;;

    ReplyDelete
  3. Σοφία μου, απαράααααααααααααδεκτη! Πρέπει οπωσδήποτε να τις δεις!!! ;)

    ReplyDelete
  4. Η Πεντάμορφη και το Τέρας... Αχ... Αναμνήσεις!Όταν ήμουν μικρή μου την έβαζε η μαμά μου στα αγγλικά και την εβλεπα 10 φορες τη μερα!

    ReplyDelete
  5. Μαρία μου, χεχε! Πρέπει κάποια στιγμή να κανονίσω και εγώ να τη δω! :)

    ReplyDelete