Friday 30 September 2011

Camilla Lackberg - Η Παγωμένη Πριγκίπισσα


Αρχές Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσα το βιβλίο Η Παγωμένη Πριγκίπισσα το οποίο είχα αγοράσει μέσα Αυγούστου και έκτοτε ήθελα πολύ να κάνω μια ανάρτηση για αυτό αλλά όλο την ανέβαλα.

Η Παγωμένη Πριγκίπισσα είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Σουηδέζας συγγραφέως Camilla Lackberg. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι αν και βασικός της χαρακτήρας είναι η συγγραφέας Ερίκα Φαλκ, όλοι οι ήρωες που συναντάμε στο βιβλίο έχουν τη δική τους υπόσταση και δεν μας παρουσιάζονται απλά από τη ματιά της κεντρικής ηρωίδας. Κάθε φορά που συναντάμε έναν νέο χαρακτήρα βλέπουμε τη σκέψη του και τα συναισθήματά του.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: 

Η συγγραφέας βιογραφιών Ερίκα Φαλκ επιστρέφει στο πατρικό της, στο παγωμένο ψαροχώρι Φιελμπάκα, καθώς οι γονείς της έχουν πεθάνει σ'ένα ατύχημα και η αδελφή της (ή καλύτερα ο άντρας της αδελφής της!) θέλει να πουλήσει το πατρικό τους σπίτι, ενώ η ίδια δεν το επιθυμεί με τίποτα, καθώς είναι συναισθηματικά δεμένη μ'αυτό.

Με την επιστροφή της θα ανακαλύψει το πτώμα της παιδικής της φίλης Άλεξ στην μπανιέρα του σπιτιού της. Με την Άλεξ ήταν πολύ φίλες μικρές, αλλά κάποια στιγμή σταμάτησαν να κάνουν παρέα χωρίς να γνωρίζει η Ερίκα τον λόγο. Έτσι αποφασίζει να κάνει - παράλληλα με την αστυνομία - τη δική της έρευνα για να ανακαλύψει ποιός και γιατί σκότωσε την παιδική της φίλη. Στην πορεία θα έρθει αντιμέτωπη με μεγάλα μυστικά και στο τέλος θα ανακαλύψει τον δολοφόνο! Εν τω μεταξύ συναντιέται με τον παλιό της γνωστό Πάτρικ, ο οποίος είναι αστυνομικός και μια αμοιβαία συμπάθεια θα οδηγήσει στην δημιουργία μιας ρομαντικής σχέσης.

Φυσικά στις παραπάνω γραμμές δεν αναφέρω πρόσωπα και καταστάσεις γιατί σ'ένα αστυνομικό μυθιστόρημα αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι η αγωνία. Πάντως το μόνο που θα πω είναι ότι το μυαλό μου δεν θα πήγαινε καθόλου στο πρόσωπο που είναι εν τέλει ο δολοφόνος! Αντιθέτως, ένα μεγάλο μυστικό που κρύβεται στην οικογένεια της Άλεξ το είχα καταλάβει από την αρχή φυσικά!


Μόλις αγόρασα το δεύτερο μυθιστόρημα της Lackberg με τίτλο Ο Ιεροκήρυκας στο οποίο απ'ό,τι αναφέρεται στην περίληψη του οπισθόφυλλου η Ερίκα έχει παντρευτεί με τον Πάτρικ και περιμένει το πρώτο τους παιδί, όταν ο Πάτρικ ειδοποιείται για ένα πτώμα μιας γυναίκας που ανακάλυψε ένα παιδί στη Φιελμπάκα! Ανυπομονώ να αρχίσω την ανάγνωση!! :)

5 comments:

  1. Μου αρέσουν πολύ τα αστυνομικά και όπως περιγράφεις τόσο όμορφα το story, μου δημιουργείς μια έντονη επιθυμία του να το διαβάσω!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  2. με έψησες, θα το βάλω στη λίστα. ακούγεται πολύ ωραίο. εγώ διάβασα το Los Angeles Confidential< αν δεν το έχεις διαβάσει, να το κάνεις. είναι μυθικό βιβλίο

    ReplyDelete
  3. @ magda, εντάξει, το δανείζεσαι όποτε θέλεις! :)

    @ desa, καλωσήρθες και ευχαριστώ για την πρόταση. Την ταινία δεν την έχω δει (αν και ήθελα) οπότε καλύτερα να διαβάσω το βιβλίο κάποια στιγμή! ;)

    ReplyDelete
  4. Το έχω ξανακούσει αυτό το βιβλίο. Κάποια στιγμή θα το διαβάσω. Ευχαριστώ για την υπενθύμιση :-)

    ReplyDelete
  5. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα! Ξέρω ότι και σένα σου αρέσει να διαβάζεις και χαίρομαι να μιλάμε για βιβλία. Όταν τελειώσω και τον Ιεροκήρυκα θα επανέλθω με νεότερη ανάρτηση φυσικά! :)

    ReplyDelete