Tuesday 4 January 2011

Conviction

Μετά από 2-3 αποτυχημένες ταινίες, χθες το βράδυ είδαμε επιτέλους μια ταινία που με συνεπήρε από την αρχή ως το τέλος!


Το Conviction είναι άλλη μια ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Τα δύο αδέλφια Betty Anne Waters (Hilary Swank) και Kenny Waters (Sam Rockwell) μεγάλωσαν χωρίς στοργή αλλά έχουν πάντα ο ένας τον άλλο και αλληλοπροστατεύονται.

Κάποια στιγμή το 1983 ο Kenny συλλαμβάνεται για ένα φόνο που δεν διέπραξε. Δεν υπάρχουν όμως στοιχεία που να τον ενοχοποιούν και αφήνεται ελεύθερος. Δύο χρόνια μετά ξανασυλλαμβάνεται για τον ίδιο φόνο καθώς το αίμα του ενόχου που βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος είναι ίδια ομάδα με το δικό του.

Η γυναίκα του Kenny καταθέτει εναντίον του και ο Kenny δεν θα ξαναδεί ποτέ την κορούλα του!

Η αδελφή του που πάντα ήταν στο πλάι του φυσικά δεν πιστεύει στιγμή ότι εκείνος διέπραξε τον φόνο. Αν και μεγάλη πια σε ηλικία και έχοντας δύο αγόρια στην εφηβεία, αποφασίζει να σπουδάσει νομική μόνο και μόνο για να βοηθήσει τον αδελφό της και να καταφέρει να τον αθωώσει και να τον βγάλει από τη φυλακή.

Αυτό γίνεται σκοπός της ζωής της, βάζοντας συχνά την οικογένειά της σε δεύτερη μοίρα. Ο άντρας της την αφήνει, τα παιδιά της αποφασίζουν να πάνε να μείνουν μαζί του, αλλά μακροπρόθεσμα θα την καταλάβουν και θα την στηρίξουν!

Στον αγώνα της η Betty Anne έχει βοηθό την καλύτερή της φίλη Abra Rice (Minnie Driver) την οποία και γνώρισε στη νομική.

Μετά από απελπισμένες προσπάθειες θα καταφέρει η Betty Anne να βρει και να συλλέξει τα στοιχεία που χρειάζονται για να αθωώσουν τον αδελφό της ή θα αποδειχθούν όλες φρούδες;



Μετά το τέλος της ταινίας πέφτει μια φωτογραφία με τα πραγματικά δύο αδέλφια! Είναι αληθινά συγκλονιστικό! Αξίζει να τη δείτε!


9 comments:

  1. Ωραία ακούγετε! Να δω πότε θα βρω χρόνο να δω καμιά ταινιούλα;
    Καλή χρονιά Δανάη μου, με υγεία, αγάπη και ότι άλλο επιθυμείς!

    ReplyDelete
  2. Καλή Χρονιά Σοφία μου! Να'σαι καλά! Και σε σένα εύχομαι η νέα χρονιά να σου φέρει ό,τι ονειρεύεσαι!

    Η ταινία αξίζει πολύ! Προχθές είδαμε το Stone και αποδείχτηκε μεγάλη πατάτα ενώ το τρέιλερ φαινόταν ενδιαφέρον. Όπως θέλουν τα παρουσιάζουν!

    ReplyDelete
  3. Για αυτή την ταίνια μου είπε ο αδελφός μου..μόλις τώρα.. Εννοείται τώρα που διάβασα και εδώ τόσο καλά λόγια θα τη δω! :)

    ReplyDelete
  4. Roadartist χαίρομαι! Περιμένω και τις εντυπώσεις σου όταν την δεις! Αξίζει πολύ και πιστεύω ότι θα σου αρέσει! :)

    ReplyDelete
  5. Με έπεισες! Καλή χρονιά Δανάη! :)

    ReplyDelete
  6. Καλή Χρονιά Μαρία! Ελπίζω να αποδειχθεί για όλους μια πραγματικά καλή χρονιά! :)

    ReplyDelete
  7. Συγγνώμη κιόλας, αλλά η ταινία δεν αξίζει. Κάτω του μετρίου, τόσο το σενάριο, η πλοκή αλλά και οι ερμηνείες. Φιλικά πάντα.

    ReplyDelete
  8. Πραγματικά πολύ καλή ταινία. Με έκανε να σκεφτώ αρκετά πράγματα όσον αφορά τους δεσμούς μεταξύ των μελών μιας οικογένειας.Η πρωταγωνίστρια άπλα αξεπέραστη.

    ReplyDelete
  9. cfilippou, όντως πιστεύω ότι σπανίως στην εποχή μας υπάρχουν οικογένειες τόσο δεμένες που θα έφταναν σ'αυτό το σημείο να βοηθήσουν τον συγγενή τους και μάλιστα χωρίς να έχουν την παραμικρή αμφιβολία!

    Η Hilary Swank το έχω δηλώσει και στο παρελθόν δεν είναι από τις ηθοποιούς που συμπαθώ, ωστόσο στη συγκεκριμένη ταινία μου άρεσε η ερμηνεία της! :)

    ReplyDelete