Wednesday 3 March 2010

Law Abiding Citizen

Αν σας αρέσουν οι περιπέτειες δράσης σίγουρα θα σας αρέσει αυτή η έξυπνη ταινία!

Η ταινία ξεκινάει με τον Clyde (Gerald Butler) να βρίσκεται στο σπίτι του με την γυναίκα του και την μικρή του κόρη. Όταν χτυπάει το κουδούνι και πάει να ανοίξει, εισβάλουν δύο άντρες με μπαστούνια, τον ακινητοποιούν και τον δένουν και ο ένας εκ των δύο βιάζει και σκοτώνει τη γυναίκα του και την κόρη του μπροστά στα μάτια του!

Αυτός που έκανε τις αποτρόπαιες πράξεις όταν τους πιάνουν για να γλυτώσει τα ρίχνει στον συνεργάτη του ο οποίος του έλεγε να φύγουν. Ο Nick Rice (Jamie Foxx) είναι ο δικηγόρος που προτείνει στον Clyde να δεχτεί να καταδικαστεί ο δεύτερος κακοποιός σε θάνατο και ο πρώτος να φύγει ελεύθερος. Ο Clyde δεν δέχεται αλλά ο Nick του λέει ότι αν δεν το δεχτεί μπορεί να αθωωθούν και οι δύο και υποκύπτει.

Δέκα χρόνια μετά η αστυνομία βρίσκει τον αθωωμένο κακοποιό που είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά, αλλά ο Clyde τον παίρνει τηλέφωνο και τον βοηθάει να ξεφύγει, απλά για να τον πιάσει και να τον σκοτώσει.

Όταν η αστυνομία συλλαμβάνει τον Clyde, αυτός πηγαίνει φυλακή, αλλά ένας ένας όσοι αθώωσαν τον άνθρωπο που σκότωσε την οικογένειά του σκοτώνονται. Μέσα από τη φυλακή ζητάει διάφορα προνόμια προκειμένου να τους δώσει στοιχεία κάθε φορά για το επόμενο θύμα. Και έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι μυαλού (mind-game). Θα καταφέρει να φτάσει μέχρι τέλους ή τελικά ο Nick θα καταλάβει ποιός κρύβεται πίσω από όλες τις δολοφονίες; Μια πολύ δυνατή ταινία που σε κρατάει σε εγρήγορση καθ'όλη τη διάρκειά της! Η συνέχεια επί της οθόνης σας! :)

Αν θέλετε δείτε και το τρέιλερ, αν και προτείνω να δείτε κατευθείαν την ταινία:

2 comments:

  1. Πρέπει να πω ότι φαίνεται καλή. Τον Butler δεν τον συμπαθώ, αλλά θα την έβλεπα μόνο και μόνο για τον Foxx. Την βάζω στα υπόψην!

    ReplyDelete
  2. Εγώ πάλι τον Foxx δεν συμπαθώ καθώς η μόνη άλλη ταινία στην οποία τον είχα δει ήταν το The Soloist όπου μου ήταν άκρως αντιπαθής! Αντιθέτως ο Butler μου αρέσει, έχει ένα στυλάκι που συμπαθώ.

    ReplyDelete