Sunday 14 March 2010

Buzz Παγκόσμιο Κουίζ - PS3 Game (Unboxing & Review with photos)

Χθες το απόγευμα πήγαμε βόλτα στο Cosmos. Όπως πάντα το πρώτο μέρος στο οποίο μπαίνουμε και μένουμε αρκετή ώρα και χαζεύουμε είναι το Public. Καθώς περιφερόμασταν μέσα στο μαγαζί είδαμε ένα ζευγάρι να παίζει στο Playstation 3 ένα νέο παιχνίδι ονόματι Buzz. Παρακολουθήσαμε καθώς έπαιζαν και όταν έφυγαν παίξαμε και εμείς λίγο. Αυτό το λίγο ήταν αρκετό για να κολλήσω και σαν μικρό παιδί να θέλω να το πάρω! Αν και η τιμή ήταν λίγο τσιμπημένη (65 ευρώ γιατί έχει και 4 buzzers μέσα στο κουτί) δεν μπόρεσα να αντισταθώ και το πήραμε χεχε!

Σας παρουσιάζω εδώ λοιπόν το unboxing και τις πρώτες εντυπώσεις και φωτογραφίες, αφού με το που γυρίσαμε στο σπίτι στρωθήκαμε στη... "δουλειά" χεχε!




Το κουτί περιλαμβάνει το δισκάκι με το παιχνίδι, τα 4 ασύρματα buzzers (βομβητές τα έχουν μεταφράσει στο βιβλιαράκι) και τον usb ασύρματο δέκτη, 8 αλκαλικές μπαταρίες Sony (2 για το κάθε buzzer) και μια κόκκινη τσαντούλα για να μεταφέρεις τους βομβητές και το δισκάκι αν έχεις σκοπό να πάρεις το παιχνίδι για να το παίξεις αλλού.


Όπως βλέπετε και στις παραπάνω φωτογραφίες το κάθε buzzer έχει 4 κουμπιά με τέσσερα διαφορετικά χρώματα: μπλε, πορτοκαλί, πράσινο και κίτρινο.

Το μεγάλο κόκκινο κουμπί το οποίο φωτίζεται χρησίμευε μόνο για το αρχικό μενού, για να πατήσουμε ΟΚ στην εκάστοτε επιλογή.

Ωραία με την περιγραφή των υλικών του κουτιού. Τί είναι όμως το Buzz Παγκόσμιο Κουίζ; Είναι ένα παιχνίδι για το Playstation 3 όπου κάθε παίκτης είναι παίκτης σε ένα τηλεπαιχνίδι. Κάθε παίκτης διαλέγει με τη σειρά του κατηγορία ερωτήσεων όπου υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Από αθλητικά ως διάσημα ζευγάρια και από οικολογία ως τίτλους ταινιών και πολλά πολλά ακόμα. Το παιχνίδι περιλαμβάνει πάνω από 5.000 ερωτήσεις.

Βάζοντας το δισκάκι στο PS3 και αφού διαλέξεις χώρα βλέπεις ένα μικρό βιντεάκι με τον παρουσιαστή του τηλεπαιχνιδιού καθώς τον βάφουν στο καμαρίνι του, του βάζουν κορσέ για να μη φαίνεται η μπάκα και μια ξανθιά περούκα που καλύπτει την φαλακρίτσα του!


Στη συνέχεια διαλέγεις το όνομα ή το ψευδώνυμο του παίχτη σου. Είχα αμφιβολία αν θα υπήρχε το "Δανάη" μέσα, όπως ήταν το πρώτο όνομα στο Δ!

Στη συνέχεια επιλέγεις κοστούμι για τον χαρακτήρα που έχεις διαλέξει...


Και έναν ήχο για το buzzer σου...

Και το παιχνίδι ξεκινάει...

Περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς γύρους και όποιος έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους και στους έξι συνολικά αναδεικνύεται νικητής. Στον πρώτο γύρο πρέπει απλά να απαντάς σωστά, στον δεύτερο παίζει ρόλο και η ταχύτητα για να μαζέψεις πολλούς πόντους, σε άλλον γύρο υπάρχει ένα θερμόμετρο πίσω από κάθε παίκτη και όποιος το γεμίσει ως επάνω πρώτος είναι νικητής ενώ σε άλλο γύρο κρατάει ο ένας παίκτης μια βόμβα και αν απαντήσει σωστά στην κάθε απάντηση πετάει την βόμβα στον αντίπαλό του για να μη σκάσει η βόμβα επάνω του. Αυτοί είναι μερικοί από τους στάνταρ γύρους. Υπήρχαν και κάποιοι διαφορετικοί ανάλογα με την κατηγορία που διάλεγες μάλλον, όπως πχ να σου πετάει τούρτα ο παρουσιαστής αν κάνεις λάθος ή να πέφτεις σε μια πισίνα με χλαπάτσα!!!

Το παιχνίδι είναι πολύ fun, οι ερωτήσεις από παλιές ως πολύ επίκαιρες (μέχρι και την lady Gaga είχε σε μια ερώτηση!).

Αν βαριέστε να παίζετε μεταξύ σας υπάρχει επιλογή για να παίξετε και στο PlayStation Network με άλλους παίκτες.

Είναι σαν να παίζεις Trivial Pursuit αλλά με πιο πολύ χαβαλέ καθώς ο παρουσιαστής ανάλογα με τις επιδόσεις σας κάνει και αντίστοιχα σχόλια. Πραγματικά νιώθεις σαν να είσαι σε τηλεπαιχνίδι όντας όμως σπίτι σου και χωρίς να γίνεσαι ρεζίλι (χαχα!). Στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε και νίκησα είχα σηκωθεί και χόρευα lol!

Τέλος να πω ότι κάθε φορά το έπαθλο είναι και διαφορετικό. Μπορεί να είναι ένα διαστημόποιο ή ένα βουσκωτό κάστρο μέσα στο οποίο χοροπηδάς ή κάτι άλλο.

Είναι ένα παιχνίδι μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να μάθει πολλά πράγματα με ευχάριστο τρόπο. Ιδανικό για μικρά ή για μεγαλύτερα παιδιά! ;)

ΥΓ. Μπορεί κάποιος να κατεβάσει και έξτρα κουίζ από το ίντερνετ ή ακόμα και να φτιάξει τα δικά του.


13 comments:

  1. Φαίνεται πολύ διασκεδαστικό αλλά μιας και το "κατάστημα" δεν διαθέτει PS3 αλλά Xbox360 δεν έχω τη δυνατότητα να το παίξω(Όταν ανέβω κάποια στιγμή Θεσσαλονίκη με το κορίτσι μου νομίζω επιβάλλεται μια παρτίδα χε,χε,χε). Όπως και να χει, νομίζω ότι πολλοί που αναρωτιούνται πως θα ήταν να συμμετείχαν σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων θα την καταβρούν με αυτό το παιχνίδι(plus γλιτώνεις και την ξεφτίλα που φέρνει μια "αθλια" λάθος απάντηση μπροστά στις πραγματικές κάμερες χα,χα,χα).

    ReplyDelete
  2. Ήμουν σίγουρη πως ένας γνήσιος gamer όπως εσύ θα εκτιμούσε το ποστ μου! Όντως ακριβώς όπως τα λες είναι!

    Θα χαρούμε να αναμετρηθούμε αν τυχόν βρεθείτε προς τα μέρη μας! :)

    ReplyDelete
  3. Είναι φοβερό. Το έχω παίξει σε μαγαζί (καφέ - παιχνιδάδικο). Το είχαν στήσει και σε μια μεγάλη TV και είχε και καναπέ και καθόμασταν εκεί όλη η παρέα! Καλή φάση!

    ReplyDelete
  4. Ωραίο φαίνεται! Δεν ξέρω όμως αν έχουμε Playstation στο σπίτι, πρέπει να ρωτήσω.

    ReplyDelete
  5. @ Petrakeas, όντως έχει πλάκα και ειδικά αν είσαι με μεγάλη παρέα φαντάζομαι θα έχει και περισσότερο χαβαλέ! (Στο Monopoly στην Κρήνη το έπαιξες;)

    @ Σοφία, είναι πολύ ωραίο. Επιτέλους ένα παιχνίδι που μπορώ να παίξω κι εγώ, χεχε!

    ReplyDelete
  6. το ειχα παιξει στην Αγγλια, οταν ημουνα, αλλα μου φαινοταν βαρετο γιατι οι περισσοτερες ερωτησεις μου ηταν αγνωστες. Οσα χρονια και να εμεινα καποια κομματια της κουλτουρας τους μου παραμενουν αγνωστα. Παρολαυτα οντως οι χαρακτηρες και το ολο σκηνικο ηταν αστειο και σε εκανε να περνας καλα. Οποτε υποθετω οτι οντως αξιζει σε ελληνικη εκδοση!!!!

    ReplyDelete
  7. Kalhspera. xronia polla kai kalh xronia se olous.
    sto internet den mporoume na to paiksoume me filous ?

    ReplyDelete
  8. kalispera mhpws xerei kaneis an borw na katevasw extra xarakthres kai erwthseis ?

    ReplyDelete
  9. giannh yposthrizei diktiako pehnidi mehri 8 atoma! to eho to pehnidi kai ine korifi kai trelo kolima! mono pou i parea mou ine ligo kseneroti me ta games genika kai toys prizo ligo gia na pezoyme!!

    ReplyDelete
  10. danai exei peraseo polys kairos apo tote pou to anevases auto alla 9elw na se rwtisw kapoia pragmata!! kanei akoma 65 eurw? einai mono ya ps3?

    ReplyDelete
  11. Μόλις το ενοικίασα απο το Seven-Spots!!! Σε λίγο θα το παίξω με τα φιλαράκια μου... και όπως πάντα!! Θα γελάσουμε!! :)

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. ennow kamia kalhterh timh mporoume?

    ReplyDelete