Saturday 31 January 2009

Μιχάλης Χατζηγιάννης @ κλειστό γήπεδο ΠΑΟΚ, 21/02/2009

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα έρθει και πάλι στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ στη Θέρμη / Πυλαία. Ως μεγάλη λάτρης των τραγουδιών του δεν μπορώ παρά να είμαι εκεί. Ακόμα αφίσες δεν έχουν βγει στην πόλη, αλλά το πήρα είδηση εγκαίρως και σήμερα κατεβήκαμε στο κέντρο και αγοράσαμε τα εισιτήρια!


Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ και η συναυλία θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ. Κρίνοντας από την συναυλία των A-Ha που ήταν στο ίδιο μέρος και είχαμε πάει μια ώρα νωρίτερα αλλά μετά βίας βρήκαμε θέση, σίγουρα θα πρέπει να είμαστε εκεί ένα δύωρο νωρίτερα για να βρούμε και καλές θέσεις!

Θα είναι η τρίτη συναυλία που θα παρακολουθήσω του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Οι δύο πρώτες ήταν καλοκαιρινές στο Θέατρο Γης (δείτε παλιότερα ποστ).

Ανυπομονώ να περάσουν οι μέρες και να πάμε! Σίγουρα δεν θα έχει την ατμόσφαιρα των θερινών συναυλιών, αλλά και πάλι θα είναι ωραία.

Καλό Σαββατοκύριακο! :)

Pet Shop Boys - Yes


Οι Pet Shop Boys επιστρέφουν με καινούριο δίσκο! Αυτή η πρόταση από μόνη της είναι μία είδηση! Μετά το Fundamental του 2006 απ'όπου ξεχώρισε το single I'm with stupid (εμπνευσμένο από τον Bush και τον Blair), ήρθε η ώρα για το Yes του 2009! Το CD θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου 2009 και θα περιλαμβάνει 11 νέα τραγούδια. Η tracklist έχει ως εξής:

01. Love etc.
02. All over the world
03. Beautiful people
04. Did you see me coming?
05. Vulnerable
06. More than a dream
07. Building a wall
08. King of Rome
09. Pandemonium
10. The way it used to be
11. Legacy

Πρώτο single θα είναι το Love etc. και θα παιχτεί σε πρώτη αποκλειστική ραδιοφωνική μετάδοση από το BBC Radio 2 την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009 μεταξύ 9:30 πμ-12:00 μμ.

Ελπίζω ο Neil Tennant να μας χαρίσει για ακόμα μια φορά εκπληκτικά τραγούδια με την χαρακτηριστική φωνή του.

Ως τότε σας αφήνω με κάτι παλιότερό τους για να χαλαρώσουμε, μιας και είναι Σαββατοκύριακο και όλοι λίγο-πολύ έχουμε ανάγκη από ξεκούραση...

Pet Shop Boys - Being Boring




Friday 30 January 2009

Depeche Mode - Sounds Of The Universe

Sounds Of The Universe θα είναι ο τίτλος του 12ου πολυαναμενόμενου δίσκου των Depeche Mode. Το συγκρότημα που έχει ξεχωρίσει εδώ και δεκαετίες με τον μοναδικό του ηλεκτρονικό και μελωδικό συνάμα ήχο, επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο CD το οποίο θα ακολουθήσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία που ονομάζεται Tour Of The Universe!


Η Αθήνα θα είναι η δεύτερη στάση της περιοδείας τους στις 12 Μαΐου 2009. Αναλυτικά η περιοδεία τους διαμορφώνεται ως εξής:

Κυριακή 10 Μαΐου 2009 @ Τελ Αβίβ, Ισραήλ (Ramat Gan Stadium)
Τρίτη 12 Μαΐου 2009 @ Αθήνα, Ελλάδα (Terra Vibe)
Πέμπτη 14 Μαΐου 2009 @ Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (Santral)
Σάββατο 16 Μαΐου 2009 @ Βουκουρέστι, Ρουμανία (Parc Izvor)
Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 @ Σόφια, Βουλγαρία (Vasil Levski Stadium - Tuborg Greenfest)
Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 @ Βελιγράδι, Σερβία (Usce Park - Tuborg Greenfest)
Πέμπτη 21 Μαΐου 2009 @ Ζάγκρεμπ, Κροατία (Arena - Tuborg Greenfest)
Σάββατο 23 Μαΐου 2009 @ Βαρσοβία, Πολωνία (Gwardia Stadium)
Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 @ Ρήγα, Λετονία (Skonto Stadium)
Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 @ Βίλνιους, Λιθουανία (Zalgirio Stadionas)
Σάββατο 30 Μαΐου 2009 @ Λονδίνο, Αγγλία (O2 Arena)
Κυριακή 31 Μαΐου 2009 @ Λάντγκρααφ, Ολλανδία (Pinkpop Festival)
Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 @ Αμβούργο, Γερμανία (HSH Nordbank Arena)
Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009 @ Ντύσελντορφ, Γερμανία (LTU Arena)
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 @ Ντύσελντορφ, Γερμανία (LTU Arena)
Κυριακή 7 Ιουνίου 2009 @ Λειψία, Γερμανία (Zentralstadion)
Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009 @ Λειψία, Γερμανία (Zentralstadion)
Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 @ Βερολίνο, Γερμανία (Olympiastadion)
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009 @ Φρανκφούρτη, Γερμανία (Commerzbank Arena)
Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 @ Μόναχο, Γερμανία (Olympiastadion)
Τρίτη 16 Ιουνίου 2009 @ Ρώμη, Ιταλία (Stadio Olimpico)
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009 @ Μιλάνο, Ιταλία (Stadio San Siro)
Σάββατο 20 Ιουνίου 2009 @ Βέρτστερ, Βέλγιο (TW Classic Festival)
Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 @ Μπρατισλάβα, Σλοβακία (Inter Stadium)
Τρίτη 23 Ιουνίου 2009 @ Βουδαπέστη, Ουγκαρία (Puskas Ferenc Stadium)
Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009 @ Πράγα, Τσεχία (Slavia Stadium)
Σάββατο 27 Ιουνίου 2009 @ Παρίσι, Γαλλία (Stade de France)
Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 @ Νανσύ, Γαλλία (Zenith Amphitheatre)
Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 @ Κοπεγχάγη, Δανία (Parken Stadium)
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009 @ Μπέργκεν, Νορβηγία (Bergenhus Festning)
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009 @ Άρβικα, Σουηδία (Arvika Festival)
Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009 @ Βαγιαδολίδ, Ισπανία (Jose Zorilla Stadium)
Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 @ Μπιλμπάο, Ισπανία (Bilbao BBK Live Festival)
Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 @ Πόρτο, Πορτογαλία (Super Bock Super Rock Festival)
Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 @ Σεβίλλη, Ισπανία (Olimpic Stadium)

Το Sounds Of The Universe, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Απριλίου 2009, περιλαμβάνει 13 νέα τραγούδια και η tracklist του είναι η εξής:

01. In Chains
02. Hole To Feed
03. Wrong
04. Fragile Tension
05. Little Soul
06. In Sympathy
07. Peace
08. Come Back
09. Spacewalker
10. Perfect
11. Miles Away / The Truth Is
12. Jezebel
13. Corrupt

Το πρώτο single θα είναι το Wrong και θα κυκλοφορήσει ως προπομπός του άλμπουμ στις 6 Απριλίου 2009.

Είναι πολύ κρίμα που για ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη δεν περιλαμβάνεται σε μια τόσο σημαντική τουρνέ, την στιγμή που σε άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό δίνονται περισσότερες από μία συναυλίες!

Κλείνοντας θέλησα να βάλω ένα βιντεάκι με κάποια παλιότερή τους επιτυχία! Μου αρέσουν τόσα πολλά τραγούδια τους που δεν ήξερα πιο να πρωτοδιαλέξω! Κατέληξα στο Dream On από ένα live στο Κάρλτον της Αγγλίας...



Όσοι παρευρεθείτε σε μια από τις παραπάνω συναυλίες θα είστε πολύ τυχεροί! Οι υπόλοιποι ας αρκεστούμε στα βιντεάκια και στην ακρόαση του CD όταν βγει στην αγορά! Μου έλειψε πολύ η φοβερή μπάσα φωνή του Dave Gahan! Ανυπομονώ να ακούσω τα καινούρια τραγούδια!

Wednesday 28 January 2009

Το GreekCharm kapou στην Μακεδονία


Πριν λίγες μέρες ανέφερα στο blog την πολύ καλή κίνηση από το kapou.gr να δημιουργήσει το street view του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Φαντάζεστε την έκπληξή μου όταν σήμερα το πρωί ανοίγοντας το Google Reader είδα στο blog του kapou.gr πως στην χθεσινή εφημερίδα "Μακεδονία" υπήρχε άρθρο που παρουσίαζε το kapou.gr και είχε ως πηγή το blog μου!!! Θέλω να ευχαριστήσω τους δημιουργούς του kapou.gr για την ανάρτησή του άρθρου και φυσικά τον αρθρογράφο της εφημερίδας που έβαλε την πηγή!

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να διαβάσετε το άρθρο!

Monday 26 January 2009

Bιέννη - Part 6 - Salzburg

Είχα διακόψει λίγο απότομα το προηγούμενο ποστ μου για το Salzburg, καθώς είχα αναφερθεί και στην λίμνη Wolfgangsee και θα έβγαινε πολύ μεγάλο διαφορετικά. Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε το κυρίως Σάλτσμπουργκ και συγκεκριμένα την παλιά πόλη. Είχαμε μείνει πάνω στην γέφυρα που οδηγεί στην παλιά πόλη:


Η θέα του κάστρου από τη γέφυρα

Άλλη άποψη του ποταμού Σάλτσαχ

Τα στενά σοκάκια


Άνθρωποι-αγάλματα


Και χριστουγεννιάτικα περίπτερα με στολίδια και κούκλες...




Πολύ έξυπνη ιδέα να βάλουν τα φωτάκια σαν κουρτίνες στα παράθυρα! Μου άρεσε πολύ!


Και φτάνουμε αισίως στην καρδιά του Σάλτσμπουργκ, σε μια μεγάλη κεντρική πλατεία όπου υπήρχε στημένη σκηνή με ορχήστρα που έπαιζε κλασσική μουσική.




Λίγο παραδίπλα διάφορες άμαξες με άλογα, αλλά και μια περίεργη πυραμίδα καλυμένη με χιόνι!


Άποψη του κάστρου από πιο κοντά. Δεξιά διακρίνετε τα τελεφερίκ και αριστερά μια περίεργη χρυσή σφαίρα με το ομοίωμα ενός ανθρώπου επάνω της (βλ. καλύτερα επόμενη φωτογραφία)


Μετά από λίγη περιπλάνηση, στρίβοντας σε μια γωνία βρεθήκαμε μπροστά σε ένα μεγαλο παγοδρόμιο:




Πλάκα είχαν αυτά τα μικρά πιγκουινάκια που βλέπετε που χρησιμεύουν για να στηρίζονται οι μικροί που δεν ξέρουν να κάνουν πατινάζ στον πάγο. Αν είχαν τέτοια σε μέγεθος για μεγάλους, μπορεί να το επιχειρούσα, αλλιώς no way! Δεν έχω κάνει ποτέ και δεν είμαστε τώρα να σπάμε πόδια σε εκδρομές! :P


Μια βιτρίνα που μου άρεσε ιδιαίτερα! Άκρως Χριστουγεννιάτικη! :)


Βιτρίνα με τα παραδοσιακά σοκολατάκια Μότσαρτ σε διάφορα σχέδια.


Και τώρα λίγες περισσότερες πληροφορίες για την πόλη! Το Σάλτσμπουργκ λοιπόν που έχει 150.000 κατοίκους βρίσκεται στην δυτική Αυστρία και είναι πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σάλτσμπουργκ. Για τα κρατίδια που είναι στο σύνολό τους έξι είχα πει λίγα λόγια στο δεύτερο ποστ.




Την ονομασία του την οφείλει στο ορυκτό αλάτι που υπήρχε στην περιοχή. "Σαλτς" στα γερμανικά είναι το αλάτι και "μπουργκ" το κάστρο που δεσπόζει στον λόφο.

Ένα από τα πιο περίεργα πράγματα που αντικρίσαμε ήταν το παρακάτω μαγαζάκι που πουλούσε αποκλειστικά τσόφλια αυγών ζωγραφισμένα με διάφορα εντυπωσιακά σχέδια! Θυμήθηκα ένα ποστ με αυγά που είχα κάνει παλιότερα, μόνο που εκείνα ήταν ανάγλυφα ενώ αυτά εδώ με ζωγραφιές.

Το Σάλτσμπουργκ είναι η γενέτειρα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Wolfgang Amadeus Mozart. Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέχρι τη στιγμή που μετακόμισε στην Βιέννη:

Σύμφωνα με τον ξεναγό μας στην εκδρομή στην πραγματικότητα ο Μότσαρτ ήταν Γερμανός και ο Χίτλερ Αυστριακός, ενώ πολλοί πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο! Αν ψάξετε στο google, όπως έκανα εγώ πριν λίγο θα βρείτε πολλές απόψεις να διίστανται για την καταγωγή αυτών των δύο προσωπικοτήτων! Ο πατέρας του Μότσαρτ πάντως ήταν Γερμανός. Αν δεχτούμε ότι όποια καταγωγή έχει ο πατέρας σου αυτήν έχεις και εσύ, τότε εντάξει. Η μητέρα του όμως ήταν Αυστριακή και ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία.


Κάπου αλλού πετύχαμε ένα σταντ με περίεργα γλυκίσματα. Ήταν σοκολάτες γεμιστές με φρούτα, αλλά έμοιαζαν στο σχήμα με λουκάνικα και σουβλάκια:





Γουρουνάκια παντού για καλή τύχη!




Το αίθριο κάποιας πολυκατοικίας πολύ όμορφα στολισμένο!


Το logo "Nordsee" (προφέρεται Νόρντζε) ανήκει σε μια αλυσίδα φαστ φουντ που έχει αποκλειστικά θαλασσινά. Αυτή η αλυσίδα υπάρχει και στην Τσεχία (την είχαμε δει στην Πράγα), αλλά και στην Γερμανία. Ενθουσιάστηκα με την ιδέα αυτή και όλα ήταν πολύ όμορφα παρουσιασμένα. Απορώ στην Ελλάδα που έχουμε τόσο πολύ ψάρι πως δεν έχει σκεφτεί κανείς να ανοίξει κάτι αντίστοιχο! Δείτε και τις νοστιμιές που φάγαμε στο συγκεκριμένο Nordsee:

Εγώ έφαγα ψάρι πανέ και από πάνω είχε λιωμένο τυρί και ντομάτα και σαν γαρνί διάλεξα ρυζάκι με καλαμπόκι, ενώ ο Γιάννης πήρε ένα άλλο ψάρι πανέ και ως γαρνί λαχανικά. Και οι δύο φάγαμε από ένα σουβλάκι με γαρίδες που ήταν πεντανόστιμο!!! :)


Μία από τις γέφυρες όμορφα φωτισμένη, καθώς σιγά σιγά νυχτώνει...




Και το τεράστιο σοκολατένιο πρέτσελ που φάγαμε ως επιδόρπιο μετά τα νόστιμα ψαράκια!


Και καθώς γυρνούσαμε γεμάτοι από όμορφες εικόνες στο πούλμαν για να επιστρέψουμε στην Βιέννη, έβγαλα και 2 τελευταίες φωτογραφίες από ένα μαγαζί με τα παραδοσιακά τους αλλαντικά και λουκάνικα:




Μπήκαμε στο πούλμαν και γυρνάμε στην Βιέννη. Η επομένη είναι ελεύθερη μέρα και είδαμε τα πιο ωραία πράγματα! Συνεχίζεται...

P.S. I Love You


Η Hilary Swank (Holly) είναι παντρεμένη με τον Gerald Butler (Gerry) και ζει την απόλυτη ευτυχία! Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά όταν ο Gerry θα πεθάνει. Η Holly κλείνεται στον εαυτό της και αποκόβεται από φίλους και οικογένεια. Η ζωή της θα αλλάξει και πάλι όταν θα αρχίσει να λαμβάνει γράμματα από... τον νεκρό σύζυγό της! Όχι, δεν τα στέλνει από το υπερπέραν, αλλά είχε προβλέψει την αποστολή τους πριν μεταβεί στον "άλλον κόσμο" προκειμένου να βοηθήσει την γυναίκα που αγάπησε τόσο πολύ να σταθεί και πάλι στα πόδια της, γνωρίζοντας το τι μπορεί να περνάει όταν αυτός δεν θα είναι πια στο πλάι της!

Το PS I Love You είναι μια πολύ τρυφερή ταινία με πολύ συγκινητικό τέλος! Βρήκα το σενάριο πολύ πρωτότυπο! Η Hilary Swank βέβαια δεν είναι από τις ηθοποιούς που συμπαθώ, την βρίσκω γενικώς κρύα. Σίγουρα μια άλλη ηθοποιός θα μπορούσε να δέσει καλύτερα στον ρόλο της, ωστόσο στέκεται καλά στην ερμηνεία της. Στο υπόλοιπο καστ συναντάμε την Lisa Kudrow (Friends) ως την καλύτερή της φίλη, την βραβευμένη με όσκαρ Kathy Bates στον ρόλο της μητέρας της, αλλά και τον Jeffrey Dean Morgan κ.α.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller της Ιρλανδής συγγραφέως Cecilia Ahern.

Αν έχετε διάθεση να δείτε μια ταινία που θα σας συγκινήσει και που δίνει μαθήματα ζωής, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη θα σας αρέσει! :)

Sunday 25 January 2009

Street View στη Θεσσαλονίκη!

Τα πράγματα που μπορεί να κάνει στις μέρες μας κάποιος με το ίντερνετ, πριν μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να τα φανταστούμε! Πλέον μπορεί κάποιος απλά από την καρέκλα του να πάει βόλτα σε διάφορες πόλεις του κόσμου! Ναι, ακριβώς σαν να περπατούσε στους δρόμους της εκάστοτε πόλης! Η ιδέα του street view ξεκίνησε από την Google με το street view μεγάλων αμερικανικών πόλεων και συνεχίστηκε και στην Ευρώπη. Τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές, μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε πόλεις της Γαλλίας (όπως η Lille, το Παρίσι, η Toulouse, η Lyon κ.α. πολλές), της Ιταλίας (Ρώμη, Μιλάνο, Φλωρεντία κλπ) και της Ισπανίας (Μαδρίτη, Βαλένθια, Σεβίλη, Βαρκελώνη). Δείτε το χάρτη:


Την ιδέα αυτή ακολούθησαν και κάποιες άλλες εταιρίες σε πόλεις που η Google δεν είχε ακόμα επισκεφθεί. Η αρχή έγινε με το Λονδίνο από το seety.co.uk (λογοπαίγνιο των λέξεων see και city). Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο αντίστοιχο ποστ του Γκρινιάρη που έκανε πριν 3 μήνες περίπου.

Τώρα μια καινούρια εταιρία, ανέλαβε να δημιουργήσει το street view ελληνικών πόλεων. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο το street view της Θεσσαλονίκης και μάλιστα μόνο του κέντρου της. Πρόκειται για το kapou.gr το οποίο είναι ακόμα σε beta μορφή. Στη συνέχεια το αυτοκινητάκι του kapou.gr θα βρεθεί και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Έβγαλα μερικά screenshots:

Ο Λευκός Πύργος


Η Καμάρα

Ο Πύργος του ΟΤΕ

Και ένα από τα αγαπημένα μου στέκια για φαγητό τον τελευταίο καιρό! Το Noodle Bar στην Στρατηγού Καλλάρη 7 (οδός κάθετη στην λεωφόρο Νίκης, κοντά στον Λευκό Πύργο). Πολύ νόστιμες και πλούσιες μερίδες με noodles, ρύζι, σούπες, spring rolls κλπ! :)


Το ωραίο είναι πως με ένα απλό κλικ μπορεί κανείς να μεταφερθεί σε σημαντικά σημεία της πόλης: σε μουσεία και μνημεία (πχ το αρχαιολογικό μουσείο ή τον Λευκό Πύργο), σε εκκλησίες (Παναγία Δεξιά, Μητρόπολη) και σε σημεία ενδιαφέροντος, σαν την Πλατεία Αριστοτέλους ή την Πλατεία Συντριβανίου (κλασσικά σημεία ραντεβού!), την ΧΑΝΘ, την Πλατεία Ναυαρίνου κ.α.

Περιμένουμε από το kapou.gr κι άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αλλά να κατεβεί και στην πρωτεύουσα. Μπορείτε να βλέπετε την εξέλιξη αυτής της πολύ καλής προσπάθειας στο blog του kapou.gr.

Καλές βόλτες!!! ;)

Friday 23 January 2009

Happy Birthday to me! :)




Σαν σήμερα πριν 28 χρόνια γεννήθηκε ένα κοριτσάκι. Η μέρα ήταν τότε - όπως και φέτος - Παρασκευή και χιόνιζε πάρα πολύ, ενώ σήμερα έχει πολύ δυνατή βροχή!

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, οργανώνω διαδικτυακό πάρτυ στο blog και κερνάω όλους τους φίλους-bloggers - που κρατάμε κάθε μέρα συντροφιά ο ένας στον άλλον με τα ενδιαφέροντα posts - ό,τι επιθυμεί ο καθένας! :)

Και για να βάλω και λίγη μουσική για να ευθυμήσουμε, δεν υπάρχει πιο κατάλληλο τραγούδι από το Από Πάρτυ Σε Πάρτυ του αγαπημένου μου Μιχάλη Χατζηγιάννη! Το κλιπάκι φτιαγμένο σε Sims 2 εκδοχή είναι ό,τι πρέπει:



Σ'αυτό το party σώματα χορεύουν
μα μόνο ένα ζει αληθινά,
μονάχα ένα ανασαίνει για σένα.

Σ'αυτό το party πρόσωπα αναμμένα
μα όλα πίνουν ψεύτικα ποτά,
μονάχα ένα μεθυσμένο για σένα.

Κάνε μια στροφή,κοίταξέ με,
δίπλα σου περνώ μια ζωή.
Δίπλα σου από party σε party,
δίπλα σου να λιώνω από αγάπη.
Πιάσε το ρυθμό και φίλησέ με στη στροφή.

Σ'αυτό το party χέρια υψωμένα
μα ένα να σε φτάσει προσπαθεί,
μονάχα ένα απλωμένο για σένα.

Σ'αυτό το party σώματα χορεύουν
μα μόνο ένα ζει αληθινά,
μονάχα ένα να φωνάζει εσένα.

Κάνε μια στροφή,κοίταξέ με,
δίπλα σου περνώ μια ζωή.
Δίπλα σου από party σε party,
δίπλα σου να λιώνω από αγάπη.
Πιάσε το ρυθμό και φίλησέ με στη στροφή.

Wednesday 21 January 2009

Βιέννη - Part 5 - Wolfgangsee / Salzburg

Μετά από μια φανταστική παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Βιέννη, ξυπνήσαμε το πρωί και ετοιμαστήκαμε για την ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ με την ελπίδα να δούμε και χιόνια! Και η ελπίδα μας δεν ήταν μάταιη!


Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα από το πούλμαν. Τρελάθηκα με τα χιλιάδες δέντρα με τα χιονισμένα κλαδιά! Μόνο σε ταινίες τα είχα δει!


... Και οι χιονισμένες σκεπές όμως στα όμορφα σπιτάκια δεν πηγαίνουν πίσω! Πολύ ωραία η διαδρομή!

Πριν φτάσουμε στο Salzburg (το οποίο απέχει με το λεωφορείο περίπου τρεις ώρες από τη Βιέννη) κάναμε μια στάση στην λίμνη Wolfgangsee (προφ. Βόλφγκανγκζε), στο χωριό όπου γεννήθηκε η μητέρα του Μότζαρτ. Εκεί ήρθαμε για πρώτη φορά σε επαφή με το χιόνι καθώς το είχε στρώσει και εξακολουθούσε να χιονίζει! Η στάση ήταν μόνο για μισή ωρίτσα, ίσα ίσα να βγάλουμε φωτογραφίες το υπέροχο χιονισμένο τοπίο:


Άποψη της λίμνης









Μάλιστα φτιάξαμε και έναν μικρό χιονάνθρωπο:



Κατόπιν επιβιβαστήκαμε και πάλι στο πούλμαν και συνεχίσαμε την εκδρομή προς τον τελικό προορισμό μας, το Σάλτσμπουργκ, που ήταν πλέον περίπου 40 λεπτά μακριά.

Το Σάλτσμπουργκ διαρρέει ο ποταμός Σάλτσαχ (Saltzach) ο οποίος χωρίζει και την πόλη σε δύο μέρη. Εμάς το πούλμαν μας άφησε από τη μία μεριά του ποταμού και για να δούμε την παλιά πόλη έπρεπε να περάσουμε την μεγάλη γέφυρα. Βέβαια και οι δύο μεριές της πόλης είναι γεμάτες στενά γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια και ειδικά εμείς που την πετύχαμε χιονισμένη ήταν σαν παραμυθένια!

Οι πρώτες φωτογραφίες είναι πριν περάσουμε την γέφυρα για την παλιά πόλη:












Τα παραδοσιακά πρέτζελ (ή μπρέτζεν κατά τους Αυστριακούς) είναι γλυκά σαν κουλούρια με κόμπους. Τώρα το "γλυκά" παίζεται καθώς είναι γνωστό ότι στο εξωτερικό δεν κάνουν τα γλυκά τους τόσο γλυκά όσο εμείς.


Και φτάσαμε αισίως στην γέφυρα για να περάσουμε στην παλιά πόλη!

Επειδή πρέπει όμως να πάω στη δουλειά τώρα, επιλέγω να κόψω το ποστ εδώ και να συνεχίσω την περιήγηση στην παλιά πόλη σε δεύτερο μέρος με περισσότερες πληροφορίες για το Σάλτσμπουργκ, αλλά και φυσικά πολλές ακόμα φωτογραφίες! Συνεχίζεται λοιπόν, μείνετε εδώ, δεν τελειώσαμε! ;)