Sunday 22 November 2009

Pet Shop Boys Live Concert @ PAOK Sports Arena, Thessaloniki - Review

Κινούμαι ακόμα στους ρυθμούς της προχθεσινής συναυλίας!! Ήρθε λοιπόν η ώρα για την περιγραφή της... Φτάσαμε στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στις 7 παρά 10. Το εισιτήριο έλεγε ότι οι πόρτες άνοιγαν στις 7:00, αλλά είχε ακόμα λίγο κόσμο στις θύρες. Ρώτησα τον σεκιουριτά και είπε ότι οι πόρτες θα άνοιγαν στις 7:30 και μια που είχαμε αρκετό χρόνο αναμονής κάναμε μια βόλτα γύρω από το γήπεδο. Είδαμε τα φορτηγά που ήρθαν με το υλικό της σκηνής από την Αθήνα (γύρω στα 8 ήταν!!) και παραδίπλα μια σκηνή με κέιτερινγκ...



Οι πόρτες άνοιξαν όντως στις 7:30 και μπήκαμε γρήγορα μέσα και πιάσαμε τέλειες θέσεις! Γύρω στις 9:00 είναι που το γήπεδο άρχισε να μαζεύει τον περισσότερο κόσμο. Ως τις 9:20 πια δεν έπεφτε καρφίτσα!

Ο Neil Tennant και ο Chris Lowe βγήκαν στη σκηνή στις 9:30. Άνοιξαν την συναυλία με το all time favorite μου Heart και ακολούθησε το Did You See Me Coming από το τελευταίο CD τους "Yes":



Did You See Me Coming


Ως τέταρτο τραγούδι ο Neil Tennant ερμήνευσε το τελευταίο mega hit τους, Love etc. και στη συνέχεια το Building A Wall, (και τα δύο από το "Yes") και το Go West:



Το σκηνικό ήταν λίαν εντυπωσιακό. Άσπρα κουτιά από πίσω που έδιναν την εντύπωση ενός μεγάλου video-wall. Ανάλογα με το τραγούδι αυτό που πρόβαλε ο προτζέκτορας άλλαζε, άλλοτε με απλά εντυπωσιακά χρώματα και άλλοτε με ωραία βιντεάκια!



Left To My Own Devices



Η πρώτη αλλαγή στα ρούχα έγινε με τον Neil Tennant να εμφανίζεται με κοστούμι ως gentleman και τις χορεύτριες με κατακόκκινα φορέματα:
From Pet Shop Boys Live Concert @ Thessaloniki, 21/11/2009, Paok Sports Arena



New York City Boy



Always On My Mind



What Have I Done To Deserve This?
και η εικόνα της Dusty Springfield να μας τραγουδάει από πίσω...


Κατόπιν οι χορευτές/back-vocals με αθλητικές φόρμες χορεύουν και τραγουδούν στους ρυθμούς του Se A Vida E:



Η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς ήταν όταν ο Neil Tennant βγήκε στη σκηνή ως βασιλιάς και διασκεύασε το Viva La Vida των Coldplay τραγουδώντας μαζί και το Domino Dancing!



It's A Sin, τα λόγια περιττεύουν:


Οι χάρτινοι κύβοι αλλάζουν σχήμα και είναι σαν να αιωρούνται.


Και εκεί που το κοινό ήταν έτσι κι αλλιώς ενθουσιασμένο, χιλιάδες ασημένια χαρτάκια πετάγονται από πάνω του και παραληρεί!!!

Μετά το It's A Sin ο Neil Tennant μας χαιρέτησε και έφυγαν από τη σκηνή, αλλά τα φώτα δεν άναψαν και ξαναβγήκαν για να κλείσουν τη συναυλία με το Being Boring και το West End Girls...




"Efkaristo, thank you very much Thessaloniki, we love you, goodnight, see you soon I hope!" ήταν τα λόγια με τα οποία μας χαιρέτησε ο Neil Τennant. Μακάρι κάθε μέρα να μπορούσα να δω αυτό το σόου, δε θα βαριόμουν με τίποτα!

Εδώ και τρεις μέρες σιγοτραγουδάω συνεχώς τραγούδια των Pet Shop Boys!

Το μόνο λάθος που έκανα ήταν ότι αρκετά τραγούδια τα τράβηξα με την κάμερα και ο ήχος δεν ακούγεται καλά. Όσα τράβηξα με την φωτογραφική είναι και αυτά που ανέβασα και ήχος και εικόνα είναι πολύ καλά!

Ελπίζω να συνεχίσει το δίδυμο να γράφει υπέροχα τραγούδια για πολύ καιρό ακόμα και να τύχει να τους ξανααπολαύσω στο προσεχές μέλλον!

Το Pandemonium Tour συνεχίζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Αν διαμένετε στο εξωτερικό, αξίζει πολύ να τους δείτε! :)



Edit #1 (24/11/2009):

Μου το ζητήσατε, κι όταν οι αναγνώστες μου κάνουν τέτοιες ερωτήσεις δεν μπορώ να τους αρνηθώ! Κάθισα και είδα όλα τα βιντεάκια που τράβηξα (δεν νομίζω να μην έχω τραβήξει κανένα) και έκανα την tracklist. Ορίστε λοιπόν όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν στην συναυλία με τη σειρά που ακούστηκαν:

Heart
Did You See Me Coming
Pandemonium
Love etc.
Building A Wall
Go West
Why Don't We Live Together
Left To My Own Devices
Do I Have To
King's Cross
The Way It Used To Be
Jealousy
Suburbia
What Have I Done To Deserve This?
Se A Vida E
Viva La Vida - Domino Dancing
It's A Sin
Being Boring
West End Girls

Ήταν περίεργη η επιλογή να μείνουν από έξω τραγούδια όπως το Rent ή το Paninaro, αλλά σίγουρα έπρεπε να προωθήσουν και την καινούρια τους δουλειά, επομένως είναι ως κάποιο σημείο δικαιολογημένο. Θα μπορούσαν βέβαια να βρίσκονται στη σκηνή για επιπλέον μισή ώρα και να τραγουδήσουν κι άλλες επιτυχίες τους! Όπως και να έχει δεν πρόκειται να τους χόρταινα, επομένως και πάλι είμαι πολύ ευχαριστήμενη!!

Edit #2 (25/11/2009): Just added some songs in the list I forgot to add at the previous edit.

28 comments:

  1. Hey oi PET SHOP BOYS evalan to site sou se link
    sto twitter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    WOWOWOWOWOWOW LUCKY....
    See it at http://twitter.com/petshopboys
    Happy now??? Hahaha
    Filakia!!!
    TOUS ARESES MALLON....!

    ReplyDelete
  2. Nai sosta diavases!!! Oi idioi oi PET SHOP BOYS evalan se link to site sou sto twitter...
    Giannis xxx

    ReplyDelete
  3. Hello everyone! O ixos pws itan stin Thessaloniki? The sound in the Athens concert SUCKED! Peritto na pw oti akougotan monofonika (oute kan surround)kai erasitexnika me apotelesma na apogoiteftei o perissoteros kosmos pou den kathotan mprosta kai den katalavaine polles fores poio tragoudi leei. O Neil akougotan apo to pigadi! To mono pragma pou me apogoitefse, giati latrevw ton hxo twn PSB kai ti fwni tou Neil. Great show anyway!

    Waiting your feedback!

    ReplyDelete
  4. Ki ego, apo to Twitter vrika to link yia to article! Lucky you!!! Hmoun ki ego ekei, ixos super, opos kai ola alloste. Oraia i parousiasi/review sou, exo ki ego arketo optikoakoustiko iliko, to ixografisa kai se MiniDisc :-))

    Manos
    (StyxGreece on Twitter)

    ReplyDelete
  5. Just great! Ticket for Zagreb is ready, welcome PSB to Croatia!

    ReplyDelete
  6. do you have a set list concert? thank you

    ReplyDelete
  7. οποιοσδήποτε έχει το σύνολο δείχνουν λίστα; Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  8. Τι λέτε τώρα!!! Οι ίδιοι οι PSB με έβαλαν στην επίσημη σελίδα τους στο twitter;; Έπαθα πλάκα!!! They made my day!!! They rule!!!!! :-D

    Όσο για τον ήχο ήταν τέλειος, καλύτερος δεν θα γινόταν! The sound was perfect!

    Enjoy their show @ Zagreb.

    I'll try to make a set list and post it later.

    ReplyDelete
  9. I Love you Chris

    ReplyDelete
  10. O ήχος στην αρχή ήταν κάπως θαμπός -blurry- αλλά μετά έφτιαξε.Ήμουν μπροστά στην αρένα κάγκελο...Βέβαια ήταν και οι κραυγές του κόσμου...χεχεχεχε...Καταπληκτική συναυλία,ευχαριστώ πολύ DaNah για το review και congratulations για το post στο Twitter ;)

    ReplyDelete
  11. I love both of them!

    Από εκεί που καθόμουν ακουγόταν μια χαρά καθ'όλη τη διάρκεια της συναυλίας! Κι εγώ ευχαριστώ όλους εσάς για τα σχόλια που αφήνετε! Αυτή η συναυλία θα μείνει στην καρδιά μου!! :)

    ReplyDelete
  12. Έτσι είναι: οι καλές δουλειές επιβραβεύονται πόσο μάλιστα από ενα συγκρότημα που δεν του ξεφεύγει σχεδόν καμμία καλή προσπάθεια (ακόμη και στο χώρο της αρχιτεκτονικής, του θεάτρου, του χορού και γενικότερα της τέχνης) και η συνολική του πορεία έχει έντονα τα σημάδια της καλαισθησίας. Όσο για τη συναυλία, όπως είπε και ο Γ.Τούλας στον 9,58fm, αυτή και των U2 ήταν οι καλύτερες στη Θεσσαλονίκη ever! (σε λογική τιμή επίσης.Π.χ. ο Sting που καταξοδεύτηκε για να έρθει στην μπανανοφυτεία μας,φέρνοντας τη φαμίλια του (τον υιό του) ως support! κι 1 video-wall που αναβόσβηνε σε...οικονομικούς ρυθμούς, μας ζήτησε 60 ευρώπουλα πρίν 3 χρόνια για να μη θυμηθώ και άλλες-πολλές- αρπαχτές...)

    ReplyDelete
  13. Νίκο, έτσι ακριβώς! Μετά από την κίνησή τους αυτή τους λάτρεψα ακόμα περισσότερο!!!

    Δίκιο έχεις και για τις τιμές των εισιτηρίων. :)

    ReplyDelete
  14. Ευχαριστώ DaNah! I`ll want so much this set list, I`m from Brasil and the show here was different.
    I wait anxiously.

    ReplyDelete
  15. Ευχαριστώ for the set list!!!!!

    ReplyDelete
  16. You are welcome! What was different @ Brasil?

    ReplyDelete
  17. Η Αληθεια ειναι οτι στην Αθηνα ο ηχος δεν ηταν τοσο καλος.Ειδικοτερα η φωνη του Νηλ δεν ακουγοταν οπως στις προηγουμενες συναυλιες σε Λυκαβηττο και Γκαζι.Μαλλον αυτο οφειλεται στον χωρο ο οποιος ηταν καπως μακροστενος σε αντιθεση μ αυτον στην Θεσσαλονικη που ηταν οτι επρεπε.Δεν πειραζει.Την επομενη φορα θα ειναι καλυτερα

    ReplyDelete
  18. Nor Go West or All Over The World during this concert? didi you firget to repost it or did PSB really cut these tracks?

    ReplyDelete
  19. Εκτός από το Go West και το All Over The World, σου ξέφυγε και το Two Divided By Zero

    No hard feelings, though...
    Thanks for the post
    :-)

    ReplyDelete
  20. Neil and Chris, Thank you for coming to our town and made a pandemonium.

    Thessaloniki DO love PSB and we proved it!

    See You soon !! :)

    ps. Think of giving a vip to PetHeads next time! we want to say a Hi! ....

    ReplyDelete
  21. @ psbelena:

    The truth is that I wanted to enjoy some tracks - like Go West - and maybe I forgot to record them.

    Of course Go West, All Over The Wold & Two Divided By Zero were in the tracklist, I just forgot to write them in my list, since I didn't have any videos.

    Grazie per il commento! ;)

    Ευχαριστώ τον Ανώνυμο που μου επεσήμανε τα τραγούδια που δεν έβαλα στη λίστα!

    Αυτό είναι το δίλημμα με τις συναυλίες, από τη μιά θέλω να τραβάω βιντεάκια για να τις θυμάμαι και από την άλλη να τις απολαμβάνω. Προτιμώ κάτι ενδιάμεσο, πχ να τραβάω μισό τραγούδι και στο άλλο μισό να τρελαίνομαι χεχε!

    @ LakisPSB,

    WOW I wasn't aware of the existence of PetHeads! I would love next time to meet Chris and Neil! What a great idea! Let's hope they come again soon at Thessaloniki! I'm a great supporter and fan of the group!

    ReplyDelete
  22. I LOVE YOU NEIL!!!
    14 ΧΡΟΝΩΝ,3η σειρα στην αρενα!!!

    ReplyDelete
  23. In Brasil they didn´t sing "What I done to deserve this?", so I wanted know how song was excluded or changed for "WIDTDT?"

    ReplyDelete
  24. That's strange! In Greece not only did they sing it, but Neil told us that the woman singing in the "wall" is Dusty Springfield!

    ReplyDelete
  25. Καλό είναι να βλέπει και η πόλη μας τέτοιες συναυλίες. Δεν είναι και το πιο συχνό φαινόμενο.

    Πολύ ωραία παρουσία ση Δανάη!

    ReplyDelete
  26. Όντως Νίκο, είναι πολύ καλό! Μακάρι να έγινε η αρχή και να δούμε κι άλλους τέτοιους καλλιτέχνες στο μέλλον! :) Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    ReplyDelete
  27. Πολύ ωραία η αναλυτική ενημέρωση για τη συναυλία. Μου άρεσε πολύ η φωτογραφία με τα ασημένια χαρτάκια :-)

    Πάντα τέτοια εύχομαι!

    ReplyDelete
  28. Να'σαι καλά Σοφία! Ακόμα ζω στους ρυθμούς της συναυλίας, θα ξαναπήγαινα άνετα πολλές φορές να δω το συγκεκριμένο σόου! :D

    ReplyDelete