Sunday 25 January 2009

Street View στη Θεσσαλονίκη!

Τα πράγματα που μπορεί να κάνει στις μέρες μας κάποιος με το ίντερνετ, πριν μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να τα φανταστούμε! Πλέον μπορεί κάποιος απλά από την καρέκλα του να πάει βόλτα σε διάφορες πόλεις του κόσμου! Ναι, ακριβώς σαν να περπατούσε στους δρόμους της εκάστοτε πόλης! Η ιδέα του street view ξεκίνησε από την Google με το street view μεγάλων αμερικανικών πόλεων και συνεχίστηκε και στην Ευρώπη. Τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές, μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε πόλεις της Γαλλίας (όπως η Lille, το Παρίσι, η Toulouse, η Lyon κ.α. πολλές), της Ιταλίας (Ρώμη, Μιλάνο, Φλωρεντία κλπ) και της Ισπανίας (Μαδρίτη, Βαλένθια, Σεβίλη, Βαρκελώνη). Δείτε το χάρτη:


Την ιδέα αυτή ακολούθησαν και κάποιες άλλες εταιρίες σε πόλεις που η Google δεν είχε ακόμα επισκεφθεί. Η αρχή έγινε με το Λονδίνο από το seety.co.uk (λογοπαίγνιο των λέξεων see και city). Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο αντίστοιχο ποστ του Γκρινιάρη που έκανε πριν 3 μήνες περίπου.

Τώρα μια καινούρια εταιρία, ανέλαβε να δημιουργήσει το street view ελληνικών πόλεων. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο το street view της Θεσσαλονίκης και μάλιστα μόνο του κέντρου της. Πρόκειται για το kapou.gr το οποίο είναι ακόμα σε beta μορφή. Στη συνέχεια το αυτοκινητάκι του kapou.gr θα βρεθεί και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Έβγαλα μερικά screenshots:

Ο Λευκός Πύργος


Η Καμάρα

Ο Πύργος του ΟΤΕ

Και ένα από τα αγαπημένα μου στέκια για φαγητό τον τελευταίο καιρό! Το Noodle Bar στην Στρατηγού Καλλάρη 7 (οδός κάθετη στην λεωφόρο Νίκης, κοντά στον Λευκό Πύργο). Πολύ νόστιμες και πλούσιες μερίδες με noodles, ρύζι, σούπες, spring rolls κλπ! :)


Το ωραίο είναι πως με ένα απλό κλικ μπορεί κανείς να μεταφερθεί σε σημαντικά σημεία της πόλης: σε μουσεία και μνημεία (πχ το αρχαιολογικό μουσείο ή τον Λευκό Πύργο), σε εκκλησίες (Παναγία Δεξιά, Μητρόπολη) και σε σημεία ενδιαφέροντος, σαν την Πλατεία Αριστοτέλους ή την Πλατεία Συντριβανίου (κλασσικά σημεία ραντεβού!), την ΧΑΝΘ, την Πλατεία Ναυαρίνου κ.α.

Περιμένουμε από το kapou.gr κι άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αλλά να κατεβεί και στην πρωτεύουσα. Μπορείτε να βλέπετε την εξέλιξη αυτής της πολύ καλής προσπάθειας στο blog του kapou.gr.

Καλές βόλτες!!! ;)

6 comments:

  1. Ωραίο! Πάω για μια βόλτα!

    ReplyDelete
  2. Καταπληκτικό streetview! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

    ReplyDelete
  3. @ Γκρινιάρη: καλές βόλτες στην πόλη μου! :)

    @ Ελένη: παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα! ;)

    ReplyDelete
  4. shanghai noodles με κοτόπουλο on the go και βόλτες στο κέντρο με παρέα και εγώ να παλεύω με τα ξυλάκια
    :)

    ReplyDelete
  5. @ dimhap: Ωραίος!!! ;)

    ReplyDelete
  6. kai pote lete na ginei auto stin thessaloniki!!!!!!!!

    ReplyDelete