Monday 19 January 2009

The Duchess


Από τα Χριστούγεννα έχω να σας μιλήσω για ταινία και ας έχουμε δει πολλές αυτόν τον καιρό. Χθες το βράδυ είδαμε μία που αξίζει πιστεύω να της αφιέρωσω ένα ποστ, το The Duchess με την Kiera Knightley. Μου αρέσουν πολύ οι ταινίες εποχής, ειδικά όταν βασίζονται σε αληθινά γεγονότα, όπως και αυτή εδώ.

Βρισκόμαστε στην Μεγάλη Βρετανία του 18ου αιώνα. Η Georgiana είναι η κόρη της Λαίδης Σπένσερ, αριστοκρατικής καταγωγής. Δεν είναι καν ακόμα 18 χρονών όταν της ανακοινώνει η μητέρα της ότι ο Δούκας του Devonshire (Ralph Fiennes) επιθυμεί να την παντρευτεί. Εκείνη την εποχή όλα τα κορίτσια αριστοκρατικής καταγωγής ζούσαν με την ελπίδα ενός "καλού" γάμου και η Georgiana πετάει από τη χαρά της στην είδηση αυτή. Παντρεύεται τον πολύ μεγαλύτερό της Δούκα και γίνεται Δούκισσα. Μόνο που ο μόνος λόγος που ο Δούκας την παντρεύτηκε είναι γιατί ήθελε αρσενικό διάδοχο. Δεν είναι καθόλου τρυφερός μαζί της και απογοητεύεται διαρκώς όταν η Τζωρτζίνα κάνει δύο κόρες.

Η Δούκισσα του Ντεβονσάιρ είναι αγαπητή σε όλο τον κόσμο, εκτός από τον σύζυγό της. Όταν αυτός θα κάνει επίσημη ερωμένη του την καλύτερή της φίλη, η Δούκισσα θα αποφασίσει επιτέλους να αναζητήσει τον πραγματικό έρωτα στο πρόσωπο του Charles Grey (Dominic Cooper) με τον οποίο ήταν από μικρή ερωτευμένη.

Ο Δούκας όμως τα θέλει όλα δικά του και την απειλεί ότι θα καταστρέψει τον άνθρωπο που αγαπάει και δεν θα της επιτρέψει να ξαναδεί τα παιδιά της. Η Δούκισσα προσπαθεί να ξεφύγει από την φυλακή του σπιτιού της και να αναζητήσει την πραγματική ευτυχία. Αμφιταλαντεύεται... να επιλέξει ανάμεσα στην αληθινή αγάπη ή στα παιδιά της; Η απόφασή της πολύ δύσκολη πραγματικά. Η συνέχεια στις οθόνες σας.

Η Kiera Knightley παίζει καταπληκτικά τον ρόλο της Duchess. Ειδικά σε κάποιες σκηνές θα έλεγα ότι δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Εάν σας αρέσουν οι ταινίες εποχής σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Συγκριτικά με το The Other Boleyn Girl θα έλεγα ότι η ταινία είναι ίσως λίγο πιο "γυναικεία", καθώς το The Duchess επικεντρώνεται στη ζωή της Δούκισσας και στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, ενώ το Τhe Other Boleyn Girl είχε μεγαλύτερο σασπένς και ανατροπές. Πάντως και οι δύο ταινίες είναι εξίσου καλογυρισμένες και με εκπληκτικό καστ ηθοποιών.

Καλή διασκέδαση! :)

4 comments:

  1. Είχα πετύχει τα γυρίσματά της στο Cutty Sark ;) Θα την δω κι εγώ σύντομα!

    ReplyDelete
  2. Να την δεις! Εμένα μου άρεσε πολύ! :)

    ReplyDelete
  3. Γενικά δεν μ' αρέσουν οι ταινίες εποχής, οπότε την βάζω στα "ελαφρώς" υπόψην (για τις δύσκολες μέρες χαχα).

    ReplyDelete
  4. Αυτό το πράγμα με τις ταινίες εποχής δεν παλεύεται στην Αγγλία. Καμία βρετανίδα ηθοποιός δεν θεωρείται καταξιωμένη αν δεν φορέσει τον κορσέ της με καμάρι, δεν προβάρει την πιο ψηλή περούκα και δεν μιλήσει με την πιο ΒΒC προφορά που μπορεί:).

    Ίσως αντέξω να δω τέτοια ταινία αγκαλιά με το κορίτσι μου, θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα αλλά μην είσαι και πολύ αισιόδοξη:).

    Πέρα από την πλάκα έχω ακούσει καλά λόγια για την ταινία.

    Καλό απόγευμα!

    ReplyDelete