Sunday 13 January 2008

Stardust

Μόλις είδα το Stardust και ό,τι και να πω είναι λίγο!! Μακράν από τις καλύτερες ταινίες που έχω παρακολουθήσει! Η ταινία είναι ένα υπέροχο μαγευτικό παραμύθι με εκπληκτικά εφέ, τρομερά σκηνικά, απίστευτα τοπία (προφανώς στην Σκοτία) και ένα θαυμάσιο καστ ηθοποιών που δίνει το καλύτερό του εαυτό και σε κάνει να απορρείς πως μαζεύτηκαν τόσοι μεγάλοι και σπουδαίοι ηθοποιοί σε μία ταινία! Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Έχουμε και λέμε... ο Sir Ian "Gandalf" McKellen στον ρόλο του αφηγητή˙ η πραγματικά αγέραστη και πάντα όμορφη Michelle Pfeiffer στον ρόλο της κακιάς μάγισσας˙ ο Robert De Niro ως ο πειρατής Shakespeare˙ η Claire Danes στον πρωταγωνιστικό ρόλο του αστεριού˙ η Sienna Miller ως Victoria˙ ο Rupert Everett ως ένας από τους πρίγκιπες που διεκδικούν τον θρόνο του βασιλιά τον οποίο υποδύθηκε ο Peter O'Toole και ο Charlie Cox στον έτερο πρωταγωνιστικό ρόλο του Tristan Thorn. Θέλετε κι άλλα;

Ωραία λοιπόν, λίγα - και τονίζω το λίγα γιατί η ταινία δεν επιδέχεται spoilers - λόγια για την υπόθεση. Ο Tristan ο οποίος μένει σε ένα χωριό της Αγγλίας ονόματι Wall είναι ερωτευμένος με την Victoria. Έχει όμως και έναν αντίζηλο, τον
Humphrey, που φαίνεται να υπερτερεί στα σημεία από αυτόν. Η Victoria εξομολογείται στον Tristan πως ο Humphrey (Henry Cavill) έχει πάει ένα ταξίδι για να της φέρει δαχτυλίδι αρραβώνων. Εκείνη τη στιγμή βλέπουν μαζί ένα αστέρι να πέφτει. Ο Tristan της υπόσχεται να της το φέρει και εκείνη δέχεται δίνοντάς του μία εβδομάδα προθεσμία ως τα γενέθλιά της.

Όταν ο Tristan φτάνει στο σημείο που έχει πέσει το αστέρι, ανακαλύπτει πως αυτό δεν είναι ένα αστέρι όπως το γνωρίζουμε όλοι μας, αλλά έχει την μορφή μιας πανέμορφης κοπέλλας! Και στο σημείο αυτό αρχίζει η περιπέτεια. Το αστέρι το κυνηγάει και η κακιά μάγισσα γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ξαναπάρει πίσω την νεότητά της και οι πρίγκιπες - επίδοξοι βασιλείς για να αποκτήσουν τον θρόνο.

Φαντασία, μυστήριο, αγωνία, συναίσθημα, συνθέτουν αυτό το όμορφο παραμύθι. Θα καταφέρει ο Tristan να φέρει το αστέρι στην αγαπημένη του ή τα απρόοπτα που θα συναντήσει στην πορεία θα τον κάνουν να αποτύχει στην αποστολή του;

Η συνέχεια επί της οθόνης σας! Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

21 comments:

  1. Ήταν ήδη μέσα στις ταινίες που σκόπευα να δω αλλά τώρα που το επιβεβαιώνεις...θα το δω σίγουρα!!!

    ReplyDelete
  2. Ωραία να την δεις και να μου πεις την γνώμη σου! Πιστεύω πως θα σου αρέσει! :)

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα DaNaH.

    Ωραία ταινιούλα, ωραίο παραμύθι, αλλά εγώ δεν είχα ενθουσιαστεί τόσο όταν την είχα δει. Πάει μήνας τώρα βέβαια οπότε δε θυμάμαι ακριβώς τη "γεύση" που μου είχε αφήσει. Μου άρεσε επειδή ήταν ωραία στημένο παραμύθι, με στοιχεία περιπετειούλας και γέλιο αρκετά εύκολα σε αρκετές φάσεις (πχ με τον Ντε Νίρο έτσι πρόχειρα που θυμάμαι). Ταίριαζε στην pre-Christmas period. Κατα τ'αλλα μάλλον θα τις έβαζα χαμηλότερο βαθμό απ' ότι εσύ! Χεχε!

    Επίσης το τραγούδι των τίτλων στο τέλος ήταν ωραίο, δεν ξέρω αν το πρόσεξες!

    ReplyDelete
  4. Γκρινιάρη και εγώ τόνισα ότι είναι παραμυθάκι, αλλά από άλλα παραμυθάκια που είδα τελευταία μου άρεσε πιο πολύ αυτή.

    Καλά η σκηνή με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο που λες είχε όντως πολύ πλάκα!

    Όσο για το τραγούδι των τίτλων τέλους δεν το πρόσεξα πολύ. Γενικώς στους τίτλους τέλους δεν δίνω προσοχή στην μουσική, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο γνωστό κομμάτι.

    ReplyDelete
  5. Εγώ από τότε που έχασα την σκηνή ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ (post-credits scene) στην 3η ταινία "Πειρατές της Καραϊβικής" βλέπω πάντα τους τίτλους μέχρι τέλος!

    ReplyDelete
  6. By the way, το τραγούδι των τίτλων τέλους είναι αυτό:
    http://youtube.com/watch?v=VW0HouUCZHg&feature=related

    ReplyDelete
  7. Συνήθως τέτοιες σκηνές μετά τους τίτλους τέλους δείχνουν σε ανάλαφρες κωμωδίες. Και εγώ όμως αρκετά συχνά βλέπω τους τίτλους ως το τέλος. Σε DVD πάντως φαίνεται περίπου αν θα ακολουθήσει κάποια σκηνή μετά τους τίτλους. Το πιο σύνηθες είναι να πέφτουν κάποιοι τίτλοι, να ακολουθεί κάποια σκηνή και να πέφτουν και οι τελευταίοι τίτλοι μετά.

    Στους πειρατές φαινόταν πως θα ακολουθούσε κάτι. Εκτός αν έχω δει πολλές ταινίες εγώ και τα "μυρίζομαι" κάτι τέτοια. Πολλές φορές στο σινεμά έχω πει την παρέα μου να μην βιάζεται γιατί έχω το προαίσθημα πως ακολουθεί κι άλλη σκηνή. Καλύτερα να μείνεις λίγο παραπάνω και ας μην έχει, παρά να το χάσεις. Εσύ φαίνεται πολύ βιαστικός ήσουν!!! :)

    ReplyDelete
  8. Βρε, εσύ θα με τρελάνεις! Δε λέω, σε μερικές ταινίες το υποψιάζεσαι, από το οτι νιώθεις οτι λείπει κάτι. Αλλά αυτό το κάτι το βάζουν συνήθως όπως λες μετά από λίγους τίτλους. Εγώ περίμενα να βγει το DVD για να τη δω (αφού στο σινεμά την έχασα), έτσι από περιέργεια, για να δω πόσο στο καλό βιαστικός ήμουν (γιατί θυμόμουν οτι έκατσα στους τίτλους, απλά όχι μέχρι τέλος, κι είχα τσαντιστεί!). Και το άφησα σε κανονική ταχύτητα, όχι fast forward. Και έδειξε όοοοοολους τους τίτλους, μιλάμε για κανα 8 λεπτά! Τα πάντα! Ε, έλεος, που να το περιμένεις;
    Ενημερωτικά, και οι προηγούμενες ταινίες στους Πειρατές είχαν post-credits scene.

    ReplyDelete
  9. Και εμενα δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε ιδιαιτερα αν και μου αφησε καλες εντυπωσεις,τολμω να πω πως ειναι λίίίίγο καλυτερο απο το Golden Compass,κερδιζει σε ευρηματικοτητα αλλα χανει σε πλοκη.Κριμα που δεν περιμενουμε καποιο sequel...ή μηπως οχι? :)

    ReplyDelete
  10. ...χωρις πλακα τωρα υπαρχει σκηνη στους πειρατες μετα τους τιτλους τελους??Αρα και εγω μαλλον κατι εχασα!!

    ReplyDelete
  11. Αμέ! :)

    http://www.youtube.com/watch?v=dj5CYHsrE1E&feature=related

    (αν και είναι χάλια η ποιότητα, αλλά αυτό βρήκα πρόχειρο).
    Αν ψάξεις θα βρεις και των άλλων δύο.

    ReplyDelete
  12. Θα συμφωνήσω με τον Γκρινιάρη και τον Willow. Tην ταινία την είδα στο αεροπλάνο τα Χριστούγεννα και με άφησε τόσο αδιάφορη που στα μισά την παράτησα και άρχισα να διαβάζω εφημερίδα. Ίσως αν ήμουν σε άλλη φάση να την έβλεπα ως το τέλος, πάντως με τα παραμυθάκια γενικώς δεν τα πάω καλά, π.χ. στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και στους Πειρατές αποκοιμήθηκα, ενώ το Golden Compass δεν θα πάω καν να το δω.

    Όσο για το πού γυρίστηκε η ταινία, θα σε απογοητεύσω - τα περισσότερα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στην Αγγλία. Σας το λέω εγώ ότι η Αγγλία είναι γ*μώ τις χώρες, αλλά δεν με πιστεύετε χαχα ;-)

    ReplyDelete
  13. Ναι, στο αεροπλάνο το ξαναείδα κι εγώ τον Δεκέμβρη, αλλά ήταν πολύ χάλια, δεν το συζητώ Σοφία. Καμία σχέση με το σινεμά, ή ακόμα και με το DVD στο σπίτι! Όπως και να το κάνουμε δε μπορείς να έχεις σωστή άποψη για μια ταινία που βλέπεις σε μια τηλεόραση 15-17'' τόσο μακριά/ψηλά (ανάλογα τη θέση), με ίσως πρόβλημα της οθόνης με τα χρώματα (μου έχει τύχει με την BA μια φορά, κρίμα την ταινία) και με τόσες διακοπές. Ακόμα και το Bourne Ultimatum που το είχα δει πιο πριν στο σινεμά και είχα ενθουσιαστεί και το ξαναείδα στο αεροπλάνο, απογοητεύτηκα.

    ReplyDelete
  14. @ Γκρινιάρης: Ε ΟΚ δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο αυτή η σκηνή. Δεν έχασες και κάτι που θα επηρέαζε την πλοκή στην επόμενη ταινία!

    @ Σοφία: Ποιος είπε πως δεν είναι ωραία η Αγγλία;; Εμένα πάντως όλες οι ταινίες που ανέφερες μου άρεσαν πολύ!

    Σίγουρα σε αυτό που λέει ο Γκρινιάρης έχει πολύ δίκιο. Μια τέτοια ταινία δεν μπορείς να την απολαύσεις όπως πρέπει μέσα στο αεροπλάνο. Εγώ που την είδα σε DVD είπα πως άνετα την έβλεπα στο σινεμά, ενώ τις περισσότερες φορές που βλέπω DVD λέω το αντίθετο, δηλαδή "ευτυχώς που περιμέναμε το DVD και δεν την είδαμε στο σινεμά".

    @ Willow: Και εμένα μου άρεσε πιο πολύ από το Golden Compass. Για sequel δεν έχει πάρει τίποτα το μάτι μου! :)

    ReplyDelete
  15. Το Bourne Ultimatum το είδα κι εγώ στο αεροπλάνο, και μάλιστα σε πολύ άβολη θέση (με τον λαιμό τεντωμένο ως πίσω, κόντεψα να πάθω αγγίλωση), και μου άρεσε πάρα πολύ. Τόσο που θα το πάρω σε DVD να το ξαναδώ. Δε νομίζω ότι έφταιγε το αεροπλάνο, απλά δεν μου αρέσουν οι ταινίες φαντασίας. Δηλαδή και τον Άρχοντα που πήγα να τον δω στο σινεμά τι κατάλαβα; Τζάμπα οι 7 λίρες :-p

    @ Γκρινιάρης: To έχουν πολλά αεροπλάνα της BA αυτό το πρόβλημα, ειδικά τα παλιά 767 που βάζει στις πτήσεις της Αθήνας.

    ReplyDelete
  16. Σταμάτα πια με τον άρχοντα! Μια με τον άρχοντα, μια με τις απεργίες και μια με το ποδήλατο, με χτυπάς εκεί που πονάει!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! :)

    Πάντως εμένα μου έτυχε μόνο τώρα που γύριζα Λονδίνο, τις άλλες φορές έτυχα ή σε καλό αεροσκάφος ή σε καλές θέσεις!

    ReplyDelete
  17. Γκρινιάρη μην τη συμμερίζεσαι! Μικρούλα είναι η καημένη ακόμα και δεν μπορεί να κατανοήσει το μεγαλείο ΤΕΤΟΙΩΝ ταινιών!!! Που θα πάει όμως θα μεγαλώσει και θα μάθει! :-P Χαχαχαχα!!

    Προσωπικά για το LOTR θα έδινα και 11 λίρες για να το δω στην μεγάλη αίθουσα στο Odeon του West End!! :)

    Όσο για τις απεργίες θα αντευχηθώ κάτι για να της την σπάσω... Εύχομαι λοιπόν όταν με το καλό αρχίσουν τα επεισόδια του Battlestar Galactica (αν και το παρακολουθώ και εγώ) να κοπεί η σειρά στην μέση από μια νέα απεργία για να δει πως είναι να λέει τέτοια πράγματα σε εμάς που περιμένουμε τόσο καιρό να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας σειρές! :-P

    ReplyDelete
  18. @ Δανάη: Το Οdeon πλέον χρεώνει από £12.50 έως £15 οπότε θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω ;-)

    Όσο για το Galactica δεν με νοιάζει καθόλου. Αυτή είναι η τελευταία σεζόν και όσο περισσότερο κρατήσει, τόσο καλύτερα! Θα έχουμε και χρόνο να την σχολιάσουμε με την ησυχία μας στα διάφορα forums :-D

    @ Γκρινιάρης: Μα γιατί στέκεσαι σε 3 πράγματα στα οποία διαφωνούμε και δεν υπολογίζεις όλα τα υπόλοιπα που μας βρίσκουν σύμφωνους;

    Πάντως μεταξύ μας, πιο εύκολα θα αλλάξω γνώμη για τα ποδήλατα, παρά για τον Άρχοντα ;-)

    ReplyDelete
  19. Οντως πολυ ομορφη ταινια,και δεν υπαρχουν αρκετα λογια για να την περιγραψω.Μαλιστα την ειδα μεσα στην περιοδο το Χριστουγεννων και μου αφησε ακομα πιο μαγευτικα συναισθηματα!
    Δε ξερω αν ειναι μια απο τις καλυτερες που εχω δει γενικοτερα,αλλα σιγουρα ειναι για το ειδος της!!!

    ReplyDelete
  20. Ναι και εγώ όταν είπα ότι είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει εννοούσα από ταινίες του είδους, όχι γενικότερα. Χαίρομαι που σου άρεσε πάντως, γιατί άρχισα να ανησυχώ με όλα τα προηγούμενα αρνητικά σχόλια!

    ReplyDelete
  21. Γιατί ανησυχείς καλέ; Ο καθένας έχει τα γούστα του :-)

    ReplyDelete