Tuesday 1 January 2008

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Mediterranean Cosmos

Χθες το πρωί, παραμονή Πρωτοχρονιάς πήγαμε βόλτα στο Cosmos για τον χαβαλέ. Φτάσαμε μία η ώρα και φύγαμε κατά τις 6. Μου άρεσε πολύ που ήμασταν όλη μέρα έξω! Βέβαια μετά που γύρισα σπίτι ήμουν πτώμα, όχι μόνο τόσο γιατί ήταν μεγάλη η βόλτα, αλλά γιατί είχαν προηγηθεί και άλλες βόλτες τις προηγούμενες ημέρες και συσσωρεύτηκε η κούραση!

Τέλος πάντων... Την ώρα που κάναμε βόλτα μέσα στο εμπορικό πέτυχα ένα γκρουπ μουσικών με τύμπανα και ντέφια που πρώτα τραγούδησαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς (δυστυχώς ώσπου να φτάσω κοντά τους τα είχαν τελειώσει και δεν πρόλαβα
να τραβήξω βιντεάκι) και στην συνέχεια το παρακάτω τραγούδι που μου άρεσε πολύ! Το βρήκα πολύ χαρούμενο και ζωντανό. Ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται; Η μελωδία με παραπέμπει σε Κέρκυρα ή Ιόνια νησιά. Το γνωρίζει κανείς; Μπορείτε επίσης να ξεχωρίσετε κανέναν στίχο από τα λόγια; Γιατί εγώ "πιάνω" σκόρπιες λέξεις εδώ και εκεί ("αλεγκρία", "στην κάλτσα της", "φτωχόπαιδο"). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!


7 comments:

  1. Καλή χρονιά σου εύχομαι. Να είσαι πάντα έτσι χαρούμενη,όπως σε διαβάζω.

    Το τραγουδάκι πρώτη φορά το ακούω.Μάλλον όμως πρόκειται για καλαντα κάποιας περιοχής.

    ReplyDelete
  2. Εδώ στις Σέρρες οι έμποροι της πόλης βγάζουν μαγκάλια και κερνάνε τον κόσμο κρέας και κρασί.
    Φυσικά υπό την ειδυλλιακή υπόκρουση από κλαρίνα και ντούλια.

    ReplyDelete
  3. @ despinak: Ευχαριστώ πολύ Δέσποινα! Εύχομαι και σε εσένα υγεία και να χαίρεσαι τις κορούλες σου (αλήθεια πόσο χρονών είναι;) και την οικογένειά σου! Καλή χρονιά από καρδιάς!

    @ Μαρουλάκος: Και εμένα στην γειτονιά μου προπαραμονή (το Σάββατο έγινε φέτος, γιατί Κυριακή ήταν κλειστά) μαζεύονται οι μαγαζάτορες και ψήνουν κρέατα και κερνούν κρασί. Δεν το ήξερα και όταν πέρασα μου το είπε ο ανθοπώλης που με ξέρει από μικρό παιδί! Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα! Όσο για τα κλαρίνα και τα ντούλια δεν τα αντέχω στιγμή! Ευτυχώς εδώ είχαν ένα ραδιοCD και παίζανε CDs. Καλή Χρονιά και σε σένα!

    Μακάρι να βρεθεί κάποιος να αναγνωρίσει το κομμάτι. Με τρώει η περιέργεια από ποιά περιοχή προέρχεται. Δεν το σκέφτηκα να ρωτήσω τους μουσικούς γιατί με το που το τελείωσαν έφυγαν!

    ReplyDelete
  4. Δανάη δεν έγραψα κάτι γιατί δεν κατάλαβα κάτι, αλλά μου φέρνει σε μουσική των Ελλήνων της νότιας Ιταλίας.

    ReplyDelete
  5. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και αγάπη Δανάη.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα :)!!!.... Πάντα ευχάριστες στιγμές χαράς όλες τις μέρες του έτος :)..:)

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ καλη χρονια με υγεια αγαπη και οτι επιθυμεις να γινει μεσα στο 2008 :)

    Πολλά φιλια :)

    ReplyDelete
  7. Κι εμένα στη νότια Ιταλία πήγε ο νους μου. Μήπως ξέρει η Natassa;

    ReplyDelete