Friday 4 January 2008

I Am Legend

Χθες το βράδυ το πρόγραμμα περιελάμβανε για ακόμα μια φορά ταινία, αυτή τη φορά όμως όχι σε DVD αλλά στο cinema. Η ταινία I Am Legend έχει διαφημιστεί τόσο πολύ τις τελευταίες μέρες που γινόταν το αδιαχώρητο στα Village! Να φανταστείτε ότι πήρα νωρίς το απογευματάκι τηλέφωνο για να κλείσω θέσεις και στην μεγάλη αίθουσα V-Max είχε μόνο στην έκτη σειρά από την οθόνη. Για να μην μας βγουν λοιπόν τα μάτια συμβιβαστήκαμε και πήγαμε στην αίθουσα 7 που και πάλι ήμασταν στην πέμπτη από την οθόνη σειρά, αλλά σε αίθουσα 13 σειρών η απόσταση ήταν καλύτερη από την πρώτη επιλογή.

Ας περάσουμε όμως στην υπόθεση της ταινίας. Μετά το Λονδίνο και το 28 Days Later ήρθε και η σειρά της Νέας Υόρκης να ερημώσει από έναν θανατηφόρο ιό! Μοναδικός επιζών εδώ ο Will Smith που είναι επιστήμονας και προσπαθεί μετά κόπων και βασάνων να βρει θεραπεία για τον ιό που έχει πλήξει τον πλανήτη και έχει εξολοθρεύσει δισεκατομμύρια ανθρώπους. Η ερμηνεία του πρωταγωνιστή είναι πολύ καλή και πραγματικά "σηκώνει" όλη την ταινία στις πλάτες του, καθώς παίζει σχεδόν μόνος σε όλη την ταινία.

Ο Robert Neville (ο χαρακτήρας που υποδύεται ο W. Smith) εκπέμπει σε όλες τις ραδιοφωνικές συχνότητες ένα μήνυμα ελπίζοντας πως κάπου κάποιος μπορεί να τον ακούσει. Μοναδική του συντροφιά είναι η αξιαγάπητη σκυλίτσα του η Sam. Κάθε μέρα πηγαίνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο περιμένοντας κάποιος να εμφανιστεί και κάθε βράδυ κλειδαμπαρώνεται στο σπίτι του για να μην τον βρουν οι έχοντες τον ιό οι οποίοι έχουν χάσει την ανθρώπινή τους υπόσταση και έχουν μετατραπεί σε κάτι σαν ζόμπι.

Η ταινία σε κρατάει σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκειά της χωρίς να κάνει κοιλιά. Μην περιμένετε βγαίνοντας φυσικά να προβληματιστείτε και να θέσετε ιδιαίτερα φιλοσοφικά ερωτήματα. Πηγαίνετε να την δείτε για να περάσετε απλά ένα ευχάριστο 2ωρο. Μετά από λίγη ώρα θα συνειδητοποιήσετε πως η ταινία έχει στοιχεία και από άλλες παρόμοιες που έχετε πιθανόν δει (ήδη ανέφερα το 28 days later). Ωστόσο δεν το μετάνιωσα που την είδα. Μου άρεσε γιατί δεν είχε τραβηγμένες σκηνές να δείχνουν τέρατα να τρώνε ανθρώπους, μερικά πράγματα είναι καλύτερο να υπονοούνται από το να δείχνονται έτσι ωμά!

Τέλος, να σημειώσω πως τα flash-backs έδεναν πολύ ωραία στην ταινία και βοηθούσαν φυσικά να καταλάβει ο θεατής πως φτάσαμε στο σημείο εξάπλωσης του ιού.

Η συνέχεια επί της οθόνης. Εδώ δεν θα βρείτε spoilers! Όποιος την δει, αφήνει το σχόλιό του! ;-)

15 comments:

  1. Καλημέρα!!!
    Οκ. Μου έχεις κινήσει την περιέργεια! Θέλω να μάθω και άλλες πληροφορίες για το θέμα της ταινίας...

    ReplyDelete
  2. Σκέφτομαι να τη δω την επόμενη εβδομάδα. Όταν είχα διαβάσει την υπόθεση μου θύμσισε κι εμένα το 28 days later και το 28 weeks later. Παρόμοιο concept, αλλά διαβάζω παντού οτι είναι one man's show του Will Smith. Κι αν αυτό δε με τρελαίνει ιδιαίτερα, οι γνώμες που διαβάζω είναι αρκετά θετικές γι' αυτό το στοιχείο.

    ReplyDelete
  3. @ River: Καλό είναι την συγκεκριμένη ταινία να πας να την δεις γνωρίζοντας όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα για την υπόθεση. Αλλιώς θα χάσει όλο το σασπένς. Και εγώ ήδη και πολλά είπα!

    @ Κλεάρχο: Καλή Χρονιά και σε σένα Κλέαρχε! :)

    @ Γκρινιάρη: Περιμένω τις εντυπώσεις σου μόλις την δεις! :)

    ReplyDelete
  4. danah exeis dei to american gancster? tha paw avrio na dw tainia kai eimai metaksy aftwn wn 2...poia mou proteineis?


    River, exei dikio i danah...kalo einai na ksereis oso pio liga gia opoiadipote tainia

    ReplyDelete
  5. @ Τόλη: Όχι το American Gangster δεν το έχω δει ακόμα. Ακούω όμως πως είναι υποψήφιο για Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες οπότε σίγουρα θα είναι μια από τις ταινίες που θα δω προσεχώς. Ο Denzel Washington είναι ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς, τον θεωρώ μεγάλο ταλέντο!

    Τώρα σχετικά με το ποια ταινία θα δεις αύριο... εγώ θα σου προτείνω να δεις το American Gangster που παίζεται πιο πολύ καιρό και όσο να'ναι θα έχει "σπάσει" ο κόσμος, ενώ το I Am Legend προχθές βγήκε στις αίθουσες και γίνεται χαμός! Η τελική απόφαση είναι δική σου! :)

    ReplyDelete
  6. ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!!

    ReplyDelete
  7. nai einai ekpliktikos o washington kai nomizw oti akousa oti einai ypopsifios gia oskar!

    ReplyDelete
  8. Καλή παρέα και πολύ καλή ταινία! Μόνο τα ζώα δίπλα μας να μην είχαμε και θα ήταν ακόμα καλύτερα!

    ReplyDelete
  9. @ Kostis: Ναι ρε συ, τι ήταν αυτά τα βλαμμένα τα παιδάκια, όλο φωνάζανε! Και να ήταν μόνο αυτοί! Τα 2 κινητά που χτυπήσανε;;; Πολύ ενοχλητικό! Μάλλον θα πρέπει να βάλουν μέσα στις αίθουσες αυτό το σύστημα που έχουν και στα μέγαρα μουσικής όπου δεν μπορούν να έχουν σήμα τα κινητά. Λες να το προτείνουμε σε κανέναν;

    ReplyDelete
  10. Καλή ταινία ήταν και πραγματικά ο Γουιλ δίνει ρέστα! Μεχρί τα τελευταία λεπτά σε κρατάει και έχει καλό σασπένς αλλά είχε και δύο στοιχεια που δεν μ'αρεσαν.
    Αυτά είναι
    α. το τέλος μου φάνηκε πολύ "εύκολο"
    β. τα εφε των ζομπι αρκετά ψευτικά και όχι αποκοσμά όπως ήθελε να περάσει ο σκηνοθέτης.

    ReplyDelete
  11. @ Στάθη: Διάβασα κάπου ότι σκέφτονται να βγάλουν σίκουελ. Πιστεύω πως αν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον (you know why!). Όσο για "ζόμπι" εγώ τα προτιμώ έτσι ακριβώς όπως παρουσιάζονταν στην ταινία.

    ReplyDelete
  12. Την είδα κι εγώ, και παρότι δεν είναι το στυλ ταινίας που μου αρέσει, οφείλω να ομολογήσω ότι ο Will Smith ήταν *άψογος* και η ταινία γενικότερα πολύ καλή για το είδος της. Μου άρεσε γιατί είχε ωραία ηχητικά εφέ, πολύ σασπένς που σε κρατούσε σε αγωνία ως την τελευταία στιγμή, και γιατί το τέλος της ήταν όχι γλυκανάλατο αλλά γλυκόπικρο.

    ReplyDelete
  13. Καλή σου Χρονιά και ότι επιθυμείς...Θέλω να το δω είναι το τρίτο κατα σειρά πρώτα θέλω να δω το American Gangster και το El Orfanato(Το Ορφανοτροφείο)....αλλα να σου πω την αλήθεια δεν περιμένω και πολλά καθως έμαθα οτι πρόκειται περι ταινίας με ζόμπι...θα προτιμούσα να είναι ολομόναχοως ή έστω μέχρι να βρει καποιους άλλους normal ανθρώπους και όχι να τον κυνηγάνε ζόμπι....θα ήθελα πολύ να δω τι θα έκανε ο Τελευταίος Άνθρωπος στον κόσμο....θα μου πεις έπρεπε να έχει λίγη δράση αλλά οκ θα μου άρεσε να ήταν και καθαρά κοινωνικό...του στυλ η απόλυτη παράνοια που οδηγείται ο ήρωας που ζει μόνος σε έναν άδειο πλανήτη...αλλα θα το δω οπωσδήποτε έτσι κιαλλιώς

    ReplyDelete
  14. καλη χρονια και απο εμενα!

    η ταινια ειναι αρκετα καλη,το πρωτο μισο θυμιζει ναυαγο και το το δευτερο resident evil με τον smith σε ρολο που εχει παιξει παμπολες φορες στο παρελθον αλλα φαινεται να του παει..

    παντως για εμενα η εκπληξη ηταν το καινουργιο national treasure που του βγηκε μια μαγκικη σπιρταδα,την οποια δεν περιμενα για ταινια του ειδους..αν δεν το εχετε στα υποψην σας ξανασκεφτειτε το,θα σας εκπληξει με τους γριφους του..

    ps.ο smith σαν πολλα χρονια δεν παραμενει αγεραστος?αναρωτιεμαι ποια ειναι η συνταγη του :)

    ReplyDelete