Thursday 18 January 2007

Eurovision 2007

Περί μουσικής ο λόγος και πάλι! Άρχισε, όπως πολλοί θα το έχετε ήδη αντιληφθεί, η "συζήτηση" για το πως και ποιος θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον πολυαναμενόμενο για πολλούς μουσικό αυτόν διαγωνισμό.

Αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που όπως και να το κάνουμε ό,τι αγγίζει τα τελευταία χρόνια γίνεται χρυσός και θα ήταν μια κάποια εγγύηση το να συνέθετε αυτός το κομμάτι που θα σταλεί. Έπειτα ακούσαμε πως τελικά δεν θα γίνοταν ανάθεση στον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αλλά διαγωνισμός για την επιλογή του κομματιού, γεγονός που οδήγησε τον Χατζηγιάννη να αποσυρθεί.

Τελικά οι τρεις τραγουδιστές που θα διαγωνιστούν για το τραγούδι που θα στείλουμε στην Φινλανδία στις 12 Μαϊου θα είναι ο Χρήστος Δάντης, ο Σαρμπέλ και η Τάμτα. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και επικρατέστερος θα είναι εκείνος που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό (τηλεθεατές) και από την κριτική επιτροπή της ΕΡΤ.

Προσωπικά, εφόσον οι επιλογές είναι τόσο λίγες θα προτιμούσα να μας εκπροσωπήσει η Τάμτα, η οποία διαθέτει καλή φωνή και έχει και άνετη σκηνική παρουσία (μπορεί να συνδυάσει το τραγούδι με κίνηση και χορό). Αυτό φυσικά το διαθέτει και ο Σαρμπέλ, τον οποίο θα δεχόμουν επίσης σαν δεύτερη επιλογή. Αλλά, έλεος, σε καμία περίπτωση τον Χρήστο Δάντη!!! Πρώτα πρώτα ας δώσουμε χόρο στο νέο αίμα. Λες και δεν υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα! Γιατί να αναλωνόμαστε όλο στους ίδιους και τους ίδιους;

Δεν λέω, ο Δάντης διαθέτει μια δυνατή φωνή, αλλά όχι για το είδος που υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή. Και πιστεύω πως για την Eurovision δεν θα ήταν καθόλου καλή επιλογή. Ας μην ξεχνάμε ότι μετράει και η εμφάνιση και το σύνολο της παρουσίασης του τραγουδιού. Θα μπορούσε ίσως να γράψει το τραγούδι και να το ερμηνεύσει κάποιος άλλος.

Ίσως αν είχε μια πιο σταθερή πορεία στον χρόνο ο Δάντης να μην με ξένιζε τόσο η υποψηφιότητα του. Είναι ένας τραγουδιστής που την μία χρονιά τρελαίνομαι να τον ακούω και 1-2 χρόνια μετά τον ακούω και βγάζω σπυριά χαχαχα! Δεν μπορείς την μια χρονιά να τραγουδάς τα Δαχτυλικά Αποτυπώματα κλπ και την επόμενη τα γιουσουφάκια! Ούτε την μια χρονιά να τραγουδάς το Παλιό μου παλτό και την επόμενη μάγεια μάγεια και beautiful (γελοία κομμάτια!). Γενικώς, η γνώμη μου είναι πως η φωνή του Δάντη ταιριάζει σε ροκ-τζαζ κομμάτια και όχι σε σκυλοπόπ. Δυστυχώς όμως αυτά έχουν πέραση στο ευρύ κοινό και στο έλεος του κέρδους ο καλλιτέχνης κάνει τις επιλογές του...

Τέλος πάντων. Ξέφυγα από το θέμα. Σε έναν μήνα και κάτι από σήμερα θα ξέρουμε ενδεχομένως ποιος θα μας εκπροσωπήσει. Και ποιός ξέρει; Ίσως μέχρι τότε να ανακοινωθούν και άλλες υποψηφιότητες και να γίνει καμία έκπληξη (αν και χλωμό...).

Tuesday 16 January 2007

Στο παρά πέντε

Μάταια περίμενα χθες μετά από τόσο καιρό να δω καινούριο επεισόδιο! Πάλι επανάληψη... Ας ελπίσουμε την επόμενη εβδομάδα να επανέλθει η παρέα με την Ντάλια, την Ζουμπουλία, την Αγγέλα, τον Φώτη, τον Σπύρο και την Θεοπούλα φυσικά, δριμύτερη, σε νέες περιπέτειες.

Προσωπικά, εύχομαι στο νέο επεισόδιο να τα φτιάξει η Ντάλια με τον γραμματέα της, και να μην ήταν απλά ένα φιλί της στιγμής εκείνο στο δέντρο. :)

Πώς το βλέπετε το μέλλον της σειράς; Πιστεύετε ότι θα τελειώσει τον Μάιο; Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, τώρα που έχουν ανακαλύψει ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω απ΄όλα, δεν μπορώ να φανταστώ να πηγαίνει και για τρίτη σεζόν. Εξάλλου είμαι της γνώμης πως όταν μια σειρά έχει επιτυχία καλό είναι να σταματάει εκεί που πρέπει, πριν αρχίσει να επαναλαμβάνεται και κάνει "κοιλιά". Δεν σας κρύβω πάντως ότι όποτε και να σταματήσει η σειρά, θα μου λείψει το γέλιο που έκανα κάθε Δευτέρα.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μας χάρισε μια εκπληκτική σειρά, που συνδίαζε και γέλιο με τις τρελές του ατάκες, και συγκίνηση σε αρκετά επεισόδια, και είχε και υπόθεση που σε κρατούσε σε αγωνία και ανυπομονούσες για το επόμενο επεισόδιο!!!! Παρόλα αυτά όμως φαίνεται να παραμένει σεμνός και δεν την "ψώνισε" με την τεράστια επιτυχία που ήρθε ξαφνικά. Δεν είναι και λίγο αυτό. Έκανε μια χώρα να ασχολείται με το δημιούργημά του, και όμως δεν φάνηκε σε καμία εμφάνιση ή δήλωσή του υπεροπτικός.

Δύσκολα θα μπορέσει να ξαναυπάρξει σειρά με τόσο τεράστια επιτυχία. Ας ελπίσουμε μόνο να γίνουν και στο μέλλον έτσι καλές δουλειές και ωραίες παραγωγές. :)

Monday 15 January 2007

Ραδιόφωνο

Όπως πιθανόν θα έχετε δει ήδη, είμαι από την Θεσσαλονίκη.

Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω αυτό το post και να ρωτήσω ποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι καταχωρημένοι στην μνήμη του στερεοφωνικού σας ή του αυτοκινήτου σας και ποιούς από αυτούς ακούτε περισσότερο.

Εγώ στο αυτοκίνητο έχω τους εξής 6 (δεν χωράνε και παραπάνω):

01. RSO (91,7)
02. Heart FM (93,1)
03. 89 Rainbow
04. Star FM (97,1)
05. Republic (100,3)
06. Plus Radio (102,6)

Περισσότερο ακούω τους 2 πρώτους.

Επιπλέον στο στερεοφωνικό στο σπίτι έχω εκτός από τους παραπάνω σταθμούς και τους:
- Zoo Radio (90,8)
- 96,1 (έχει μείνει από παλιά που ήταν classic fm...)
- 101 fm
- Banana 104
- 105,5 Rock
- Safari FM (107,1)

αλλά σπάνια τους ακούω.

Εσείς ποιούς σταθμούς προτιμάτε; Ακόμα και από άλλη πόλη να είστε, ποιούς προτείνετε; Εκπέμπουν μέσω ίντερνετ;

"Αναπολώ..."

Σίγουρα όλους μας πιάνει αρκετές φορές νοσταλγία για τα χρόνια που έχουν περάσει. Τι είναι αυτό όμως που μας πιάνει και τα αναπολούμε; Προσωπικά, πιστεύω πως όταν ακούμε μεγαλύτερους να μιλούν για τα παιδικά τους χρόνια και το πόσο ειδυλλιακά ήταν, πως κρατάνε μία εικόνα της εποχής εκείνης. Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα.

Το ίδιο παθαίνω και εγώ συχνά. Αναπολώ την προηγούμενη δεκαετία. Συνέχεια. Τι αναπολώ όμως από την δεκατία της γενιάς Χ (generation x, όπως μας έχουν ονομάσει); Σίγουρα δεν αναπολώ κάτι σχετικά με την προσωπική μου ζωή. Δεν ήμουν από τα δημοφιλή παιδιά στο σχολείο, ούτε και είχα ποτέ πάνω από 1-2 φίλους. Είναι άλλα πράγματα αυτά που με κάνουν να με πιάνει νοσταλγία. Το σημαντικότερο από αυτά είναι η μουσική, χωρίς την οποία δεν μπορώ να διανοηθώ να ζήσω. Είναι το μεγάλο μου πάθος. Πιστεύω πως γενικώς τα 2-3 τελευταία χρόνια υπάρχει μια στροφή προς την δεκαετία του 80 και του 90 σε ό,τι αφορά τις μουσικές προτιμήσεις. Στα ραδιόφωνα παίζονται περισσότερα τραγούδια των δύο αυτών δεκαετιών απ΄ό,τι πριν από 5 χρόνια και στα μουσικά κανάλια του εξωτερικού γίνονται αφιερώματα σε μεγάλα ονόματα που έλαμψαν κατά την περίοδο εκείνη καθώς και στα TOP 10 κάθε χρονιάς.

Αυτή η στροφή προς εκείνη την εποχή δεν νομίζω πως είναι τυχαία. Δεν εμφανίζονται πια δυνατά συγκροτήματα ή τραγουδιστές, όπως υπήρχαν τότε. Οι περισσότεροι νέοι καλλιτέχνες γίνονται γνωστοί με κάποιο πολύ ωραίο τραγούδι και μετά σβύνουν.... Είναι και αυτό το ρεύμα, αυτή η μόδα με την R'n'B (που καμία σχέση δεν έχει πλέον με την αυθεντική R'n'B) / rap, που δεν λέει να περάσει... :-p Δεν λέω, μερικά τραγούδια είναι ωραία, αλλά - προσωπική μου γνώμη - δεν μπορείς να ακούς αυτό το είδος συνέχεια. Είναι κουραστικό. Πρέπει να υπάρχει και λίγη ποικιλία. ;)

Αγαπημένα μου είδη μουσικής είναι pop, rock, disco και dance.

Κάθε σχόλιο στις παραπάνω σκέψεις δεκτό!!!!

Καλώς ήρθατε...

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog. Αφού δημιούργησα ένα στα αγγλικά, είπα να κάνω ένα και στα ελληνικά, για να μιλάμε και να εκφραζόμαστε πιο άνετα. :)

Ας πούμε λοιπόν πως το blog αυτό είναι η ελληνική έκδοση του http://digitalcharm.blogspot.com/

Ο σκοπός αυτού του blog είναι να σχολιάζουμε τηλεοπτικές σειρές, ελληνικές και ξένες, καθώς επίσης και τις εξελίξεις στην μουσική σκηνή, την ξένη κυρίως (δεν είμαι ιδιαίτερα φαν την εγχώριας μουσικής σκηνής, πέραν μερικών εξαιρέσεων).

Φυσικά δεν θα λείπουν από το blog αυτό και σκέψεις και προβληματισμοί διαφόρων τύπων ανά διαστήματα...

Μπορούμε να συζητάμε και για posts που έχουν γίνει στο άλλο μου blog, όπως quiz κλπ.

Ας αρχίσουμε λοιπόν...