Friday, 27 April 2007

s1NgLEs...


Από την ώρα που άρχισε να προβάλλεται στο MEGA η συγκεκριμένη σειρά κάτι μου έλεγε ότι πρόκειται για ωραία σειρά, αλλά δεν είχε τύχει να δω ούτε ένα επεισόδιο, δεν ήξερα καν ποια ήταν η μέρα και η ώρα προβολής της.

Στις διακοπές του Πάσχα ένας φίλος μου έδωσε τα επεισόδια της πρώτης σεζόν και από το πρώτο επεισόδιο κόλλησα τόσο άσχημα που έβλεπα κάθε μέρα 4-5 επεισόδια και τελείωσα την πρώτη σειρά και είδα και τα πρώτα επεισόδια της δεύτερης ώστε να έχω φτάσει στο σημείο τις 2 τελευταίες εβδομάδες κάθε Τετάρτη βράδυ να είμαι κολλημένη στην TV για να παρακολουθήσω την εξέλιξη μιας σειράς που αγάπησα τόσο γρήγορα. Ως τότε έβλεπα μόνο Παρά Πέντε και 50-50.

Η πρώτη σειρά έχει ένα χρόνο διαφορά από την δεύτερη καθώς η Μαρία Σολωμού ήταν έγκυος. Και η μόνοι ηθοποιοί που παραμένουν στην δεύτερη σειρά είναι η προαναφερθείσα και η Σάννυ Χατζηαργύρη.

Κατά γενικό κανόνα στις σειρές, η πρώτη σεζόν είναι και η καλύτερη. Προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο τόσο οι ηθοποιοί της πρώτης σειράς όσο και οι χαρακτήρες που ενσάρκωναν. Ήταν πιο πρωτότυποι. Όμως το γεγονός ότι υπήρχε αυτός ο χρόνος ανάμεσα στις 2 σεζόν και το γεγονός ότι στην δεύτερη υπάρχουν τελείως νέοι χαρακτήρες και ηθοποιοί και είναι σαν να πρόκειται για μία νέα σειρά κρατώντας απλά τους 2 πρωταγωνιστικούς ρόλους, δίνει πνοή στην σειρά και της επιτρέπει να μην κάνει "κοιλιά". Ήταν ένα έξυπνο εύρημα των σεναριογράφων αυτό!

Βέβαια, η δεύτερη σειρά κατά την γνώμη μου έχει μεγαλύτερη εξέλιξη και πλοκή από την πρώτη, που ναι μεν είχε αγωνία αλλά αυτή επικεντρωνόταν περισσότερο στο love story Μάρως-Ορέστη. Στην δεύτερη υπάρχει και ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με μερικά θέματα (βλέπε πότε θα μάθει η Ράνια για το ποιος είναι ο Γιάννης ή ποιός και γιατί σκότωσε τον Λουκά) που προκαλούν αγωνία για τα επόμενα επεισόδια!

Όσον αφορά τους ηθοποιούς τώρα, ο Γιώργος Σεϊταρίδης στην αρχή μου την έσπαγε πολύ, αλλά έχω αρχίσει να τον συμπαθώ. Εξάλλου αυτό δείχνει ότι ενσαρκώνει σωστά και με επιτυχία τον Περιστερόπουλο! Από την άλλη την ερμηνεία του Άρη Σερβετάλη την βρίσκω χλιαρή. Είχε πολύ έντονο χαρακτήρα στις 2 προηγούμενες σειρές που έπαιξε (σσ: στο Είσαι το Ταίρι μου με το ιγκουάνα και στην σειρά του Παπακαλιάτη όπου έκανε τον τυφλό) και εδώ τώρα δεν ξέρω μου φαίνεται "κάπως". Δεν με έπεισε ότι είναι ερωτευμένος με την Κατερίνα. Όσο για τις 2 πρωταγωνίστριες τι να πω; Είναι και οι 2 φ-ο-β-ε-ρ-έ-ς!!!! Ειδικά η Σολωμού με τις θεωρίες της Ράνιας, αλλά και η Xατζηαργύρη με τις απίστευτες ατάκες και το αστείρευτο χιούμορ της Λίλας!

Γενικώς πρόκειται για μία πολύ δροσερή και νεανική σειρά και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν την έχει δει. Αν βρείτε πουθενά τα επεισόδια, δείτε τα οπωσδήποτε!

Να σημειώσω επίσης ότι η σειρά και στις 2 σειρές έχει εκπληκτική μουσική - πράγμα στο οποίο δίνω ιδιαίτερη σημασία εγώ σε νεανικές σειρές τέτοιου στυλ!

PS: Το μόνο που δεν μου άρεσε στην δεύτερη σειρά ήταν σε ένα από τα πρώτα επεισόδια η ιστορία με την βιντεοκασέτα μου θύμισε FRIENDS που είχε συμβεί κάτι παρόμοιο μεταξύ Ross και Rachel. Aλλά από κει και πέρα όλα καλά! :)

3 comments:

 1. Είναι πραγματικά εκπληκτική σειρά!
  Ωραίο χιούμορ, γρήγορες ατάκες και ενδιαφέρουσα πλοκή. Κατά τη γνώμη μουη καλύτερη σειρά της σεζόν, με δεύτερο το 50-50 (το παρά πέντε έχει πέσει αισθητά από την 1η σεζόν).

  Θα συμφωνήσω μαζί σου, το τρικ να αλλάξουν κατά μεγάλο ποσοστό οι ηθοποιοί (χωρίς να σημαίνει οτι δεν ήταν πολύ καλοί στην 1η σεζόν) έδωσε άλλο αέρα στη σειρά, ενώ η Σολωμού με την Χατζηαργύρη είναι οι... σταθερές αξίες!

  Ο Σερβετάλης όντως είναι πιο χλιαρός, αλλά αυτό προστάζει και ο ρόλος που παίζει. Έναν άνθρωπο που περισσότερο τα κρατάει μέσα του. Δεν είναι εύκολο να φανεί αυτό προς τα έξω, αφού αν το καλοσκεφτείς, τέτοιοι χαρακτήρες δείχνουν άχρωμοι.

  Ο "Περιστερόπουλος" στην αρχή με ξίνισε, αλλά στην πορεία τον βρήκε πολύ καλά τον ρόλο του και είναι απίστευτος! Θα τολμήσω να κάνω μία συσχέτιση. Ο ρόλος που υποδύεται ο Σεϊταρίδης και ο τρόπος που το πετυχαίνει, μου θυμίζει σε ορισμένες σκηνές τον Σταύρο Παράβα στις παλιές ελληνικές ταινίες, που έπαιζε τον βαρύ κι ασήκωτο μάγκα της εποχής, με το τρίκυκλο! Ειδικά σε σκηνές που μιλάει με τη Ράνια, παίρνει αυτό το στυλάκι!

  ReplyDelete
 2. Πάλι σεντόνι έγραψα.
  Αυτό καλέ δεν είναι comment, post είναι!

  Καλό Σαββατοκύριακο!

  ReplyDelete
 3. Εγώ όμως πολύ το χάρηκα το "σεντόνι" σου χεχε!!! Καλό Σαββατοκύριακo και σε εσένα!!! Τι κρίμα που πέφτει Τρίτη και όχι Δευτέρα η Πρωτομαγιά, να το κάναμε τριήμερο! :)

  ReplyDelete