Sunday, 14 November 2010

Σουφλέ Σοκολάτας

Σήμερα το βράδυ είπαμε να κάνουμε για πρώτη φορά μια συνταγή για το γλυκό σουφλέ σοκολάτας που είχαμε δει παλιότερα στην εκπομπή Νηστικό Αρκούδι με τον Σταρόβα.

Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη και με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Θα χρειαστείτε:

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 150 γραμμάρια αλεύρι και
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη

Αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί:


Στη συνέχεια βάζουμε τα 5 αυγά σε ένα βαθύ μπολ:


και τα χτυπάμε με το αλεύρι ώσπου να γίνει ένα ενιαίο μείγμα:



Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου το μείγμα να γίνει λείο:



Στη συνέχεια βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας ή αν έχουμε ένα ταψί όπως αυτό:


Και τα αλείφουμε με αλεύρι, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν εύκολα μετά τα σουφλεδάκια μας:

Στη συνέχεια το γυρνάμε ανάποδα και το τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι.

Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα:


Και ανακατεύουμε πάλι ώσπου το μείγμα να είναι ρευστό χωρίς σβώλους:



Παίρνουμε μια βαθιά κουτάλα και γεμίζουμε τα φορμάκια:

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στουςς 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί θα σφίξει η σοκολάτα μέσα.

Βγάζουμε ένα και το ανοίγουμε... Τέλεια! Η σοκολάτα ρέει όπως πρέπει:

Τώρα ήρθε η ώρα και για την επίσημη παρουσίαση. Σερβίρουμε στο πιάτο με παγωτό, κατά προτίμηση βανίλια και με λίγο σιρόπι σοκολάτας για μια ωραία "πινελιά":


Και απολαμβάνουμε...


Καλή σας επιτυχία!! :)

7 comments:

  1. Πωπωωωω !! Δανάη, δεν παίζεσαι !
    Και τι παρουσίαση !! Top chef !!!
    Μπράβο σου.

    ReplyDelete
  2. Χαχα ευχαριστώ πολύ! Και εγώ όταν έκανα την τελική παρουσίαση είπα "έτοιμο για το master chef" (με προφορά αλά Μανωλίδου) χαχαχαχαχαχαχαχα!

    ReplyDelete
  3. Λοιπόν περιμένω δεματάκι από Θεσσαλονίκη με σουφλέ σοκολάτας. Μη με ξεχάσεις... :Ρ

    ReplyDelete
  4. Τέτοια μας κάνεις και μας γλυκαίνεις! Χεχε!

    ReplyDelete
  5. Αναστασία, σου'ρχεται με κούριερ χεχε!

    ΚίτσοΜήτσο, αφού έχω τόσο καλούς αναγνώστες πώς θα γινόταν να μην τους γλυκαίνω που και που! ;)

    Για όποιον επιχειρήσει τη συνταγή να πω ότι και τη δεύτερη ή τρίτη μέρα μπορείτε να τα ζεστάνετε στα μικροκύμματα σε χαμηλή θερμοκρασία για 1-2 λεπτά (όχι παραπάνω) έτσι ώστε να ζεσταθεί η σοκολάτα και να ρέει όμορφα! (Ε δεν νομίζω αν κάνετε τη συνταγή να μην τα φάτε μέσα σε 3 μέρες! :))

    ReplyDelete
  6. Δεν θα κοιμηθώ απόψε!
    Όταν διάβασα τον τίτλο σκέφτηκα οτι μπορώ να το αντέξω, αλλά οι φωτογραφίες σου είναι δολοφονικές Δανάη μου!

    ReplyDelete
  7. Χαχα λες να βλέπεις σουφλέ σοκολάτας στον ύπνο σου; Πριν 2 ωρίτσες φάγαμε και τα τελευταία. Αν και ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο, το απόλαυσα πάρα πολύ! Τύφλα να'χουν τα ζεστά fudge cakes με παγωτό που έχω φάει σε διάφορα εστιατόρια!

    ReplyDelete