Monday 14 May 2018

Φοίβος Δεληβοριάς, "Πες μου τ'όνομά σου", Μουσική παράσταση

Σήμερα, Κυριακή 13/05, παρακολουθήσαμε στο θέατρο Αθήναιον την μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά "Πες Μου Τ'Όνομά Σου" που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που έγραψε ο ίδιος και εικονογράφησε η αδελφή του, Μυρτώ.



Ήταν μοναδική εμπειρία να βλέπουμε να ζωντανεύουν επί σκηνής τα τραγούδια που είχαμε ακούσει στο σπίτι! Πραγματικά παίρνουν άλλη διάσταση να τα βλέπεις και να τα ακούς ζωντανά! Τον Φοίβο πλαισίωναν δεινοί πραγματικά μουσικοί (πιάνο, βιολί, τσέλο και ο ίδιος στην κιθάρα) και μια τραγουδίστρια με νεραϊδένια φωνή όπως ο ίδιος μας την παρουσίασε (και ήταν πραγματικά έτσι!), η Νεφέλη Φασούλη.



Ο Φοίβος τραγούδησε και τα 15 τραγούδια του βιβλίου με άκρως θεατρικό τρόπο που προσέλκυσε πάρα πολύ την προσοχή όλων των παιδιών στο κατάμεστο θέατρο Αθήναιον! Διαδραστικός, ευχάριστος, άμεσος! Κορυφαία στιγμή όταν ζήτησε από πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια να ανεβούν στη σκηνή για να πει το τραγούδι "Αγόρια Κορίτσια" αλλά τελικά γέμισε η σκηνή από πιτσιρίκια κάθε ηλικίας (τουλάχιστον 20 αγόρια και άλλα τόσα κορίτσια χεχε)!

Ήταν Μια Πόλη



Φυσικά όλοι οι λιλιπούτιοι φίλοι μας χάρηκαν απίστευτα όταν κατάλαβαν ότι ο Φοίβος θα ερμήνευε το Ελεφαντάκι που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στα παιδικά τραγούδια! Εννοείται ότι και οι γονείς το λατρεύουν (εμού συμπεριλαμβανομένης!!) και όλοι χτυπούσαμε παλαμάκια!!! 



Ακολούθησε η έτερη μεγάλη επιτυχία στα παιδάκια, το Ήταν Ένας Ποντικός! Είναι έξυπνο που τα έβαλε μαζί αυτά και στο βιβλίο και τα τραγούδησε και το ένα μετά το άλλο ζωντανά!



Η παράσταση τελείωσε περίπου όπως ξεκίνησε, δηλαδή με το Ήταν Μια Πόλη (επίλογος) και το Ελεφαντάκι για encore φυσικά! Δεν θα γινόταν διαφορετικά! ;)



Αν παρουσιαστεί η παράσταση και σε άλλες πόλεις δεν το γνωρίζω, αλλά αν κάνει περιοδεία και έχετε μικρά παιδιά μην την χάσετε! Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν και να ακούν τα μουσικά όργανα να παίζουν ζωντανά μπροστά τους και να έρχονται σε επαφή με τη μουσική! 

Η παράσταση είναι πολύ προσεγμένη και με σεβασμό στα παιδιά! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φοίβος έχει αφιερώσει το βιβλίο στην κόρη του, Ιόλη! 

Ποιός θα μου το έλεγε όταν τον άκουγα και πήγαινα λύκειο ότι θα τον έβλεπα ζωντανά με την κόρη μου που είναι στην ίδια ακριβώς ηλικία με τη δική του!

Σ'ευχαριστούμε Φοίβο για την όμορφη μουσική που μας χαρίζεις, είτε προκειται για παιδικά κομμάτια είτε για τη γενικότερη δισκογραφία σου! :)

No comments:

Post a Comment