Αν βαρεθήκατε να τρώτε τα ίδια και τα ίδια, ορίστε μια εύκολη διαφορετική λύση, σπιτικά μπιφτεκάκια...
Υλικά για τη συνταγή:
- Μισό κιλό κιμά
- Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο multi
- Ένα αυγό
- Λίγη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2-3 φέτες ψωμί (όχι φρέσκο) χωρίς την κόρα, μόνο την ψίχα
- 2-3 κουταλιές της σούπας ντομάτα (εγώ έχω σε βαζάκια σάλτσα από ντομάτες ρόμα που φτιάχνουν οι γονείς μου. Αν δεν έχετε βάλτε κονκασέ, αλλιώς μπορείτε να τρίψετε μια ντομάτα στο multi για να πάρει και μυρωδιά φρέσκιας ντομάτας)
- Τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Λίγο μείγμα για μπιφτέκια
- Λίγο κύμινο
Ανακατεύετε όλα τα υλικά με τη σειρά που τα δίνω σε ένα βαθύ μπολ ή τάπερ. Επειδή με την ντομάτα μπορεί να γίνει ρευστό το μείγμα προσθέτετε τριμμένη φρυγανιά μέχρι να γίνει συμπαγές και να πλάθονται τα μπιφτεκάκια χωρίς να "χύνονται". Πλάθετε σε μικρά μπιφτεκάκια. Συνήθως με αυτά τα υλικά βγαίνουν γύρω στα 12-14 και είναι ό,τι πρέπει για να φάνε 2 άτομα για δύο μέρες. Τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με πένες με κόκκινη σάλτα (ή και με κρέμα γάλακτος, γιατί όχι;) ή με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι.
Καλή σας όρεξη! :)
Πω πω πω! Εγώ θα πάρω την τελευταία φώτο (και σκέψου ότι δεν τρελαίνομαι για μπιφτέκια...)
ReplyDeleteΧεχε χαίρομαι που σου άρεσαν! Μια στις τόσες αξίζει να τα κάνεις, για κάτι διαφορετικό όπως είπα! Αν τα δοκιμάσεις, let me know! ;)
DeleteΟοοο σούπερ!!!!
ReplyDeleteΈρχομαι να τα φάω όλα!
Μπράβο νοικοκυρούλα μου!