Monday 7 April 2008

Sleuth

Απίστευτη ταινία το Sleuth! Μου αρέσουν οι ταινίες που διαδραματίζονται σε κλειστό χώρο από τον οποίο δεν μπορείς να ξεφύγεις. Η ταινία μου θύμισε σε μεγάλο βαθμό θέατρο του παραλόγου. Πρωταγωνιστούν ο Michael Caine και ο Jude Law και δίνουν και οι δύο ρεσιτάλ ερμηνείας. Παρά το γεγονός ότι όλη η ταινία αποτελείται μόνο από τους δύο χαρακτήρες που υποδύονται οι δύο ηθοποιοί, είναι πολύ γεμάτη και δεν κάνει κοιλιά. Επίσης η σκηνοθεσία της (Kenneth Branagh) είναι εκπληκτική!

Η ταινία αποτελεί διασκευή (remake) της ομώνυμης ταινίας του 1972 όπου και πάλι πρωταγωνιστούσε ο Michael Caine αλλά στον αντίθετο ρόλο, στο πλευρό του Sir Lawrence Olivier. Την πρωτότυπη ταινία δεν την έχω δει, αλλά η εκδοχή του 2007 με ενθουσιάσε!

Λίγα λόγια για την υπόθεση: ο Milo Tindle (Law) επισκέπτεται την έπαυλη του πλούσιου συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Andrew Wyke (Caine). Σκοπός της επίσκεψής του είναι να τον πείσει να δώσει διαζύγιο στη σύζυγό του με την οποία έχει συνάψει σχέση. Μέγα θράσος έτσι; Ο Wyke αρχικά αρνείται, αλλά στην συνέχεια αρχίζει ένα παιχνίδι μυαλού (mindgame) ανάμεσα στους δύο άντρες. Ο Wyke προτείνει στον νεαρό Tindle να ληστέψει το χρηματοκιβώτιό του όπου φυλάει κοσμήματα αξίας για να μπορέσει να συντηρήσει την καλομαθημένη σύζυγό του και ο αφελής νεαρός δέχεται. Είναι οι προθέσεις του εκκεντρικού πλούσιου τόσο αγνές όμως ή έχει ως μοναδικό σκοπό την εκδίκηση; Θα καταφέρει ο Milo να ξεφύγει από τον Andrew ή μήπως ο ιδιόρρυθμος συγγραφέας θα πέσει ο ίδιος στην παγίδα που έχει τόσο καλά στήσει;

Το παιχνίδι θα συνεχιστεί και κάθε χαρακτήρας κερδίζει και από μια παρτίδα. Ποιός θα είναι όμως ο τελικός νικητής; Το αποτέλεσμα στις μικρές σας οθόνες.

Must see για όσους αρέσκονται σε mindgames και σε απανωτές ανατροπές! :)

2 comments:

  1. Τέλεια...Και μόνο που παίζει ο Jude.Πως μου είχε ξεφύγει...

    ReplyDelete
  2. σε σχέση με την αυθεντική μοιάζει σκέτη παρωδία.

    ReplyDelete