tag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post8300318603965668890..comments2023-10-26T11:43:56.588+03:00Comments on Greek Charm: Ερώτηση - απορία μαγειρικής φύσεωςDaNaHhttp://www.blogger.com/profile/01777142179515037224noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post-80124485091875276512008-08-07T00:23:00.000+03:002008-08-07T00:23:00.000+03:00Λοιπόν σήμερα το μεσημέρι έκοψα ένα κολοκυθάκι σε ...Λοιπόν σήμερα το μεσημέρι έκοψα ένα κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες, το αλάτισα και το αλεύρωσα και το άφησα να βγάλει τα νερά του με σκοπό να το τηγανίσω αύριο. Στην πορεία όμως άλλαξαν τα σχέδια και το τηγάνισα σήμερα το βράδυ. Τα κολοκυθάκια έγιναν πολύ τραγανά όπως τα θέλω μόνο που πίκριζαν λίγο. Δεν ξέρω αν έφταιγε το κολοκυθάκι ή κάτι άλλο.DaNaHhttps://www.blogger.com/profile/01777142179515037224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post-7245691646392539222008-08-06T23:50:00.000+03:002008-08-06T23:50:00.000+03:00Όχι βρε με φρυγανιά - έχεις φάει ποτέ κολοκυθάκι μ...Όχι βρε με φρυγανιά - έχεις φάει ποτέ κολοκυθάκι με γεύση φρυγανιάς; Όταν λέμε χυλό εννοούμε νερό και αλεύρι, ίσως και αυγό ή baking powder ή corn flour. Ψάξε στον Γούγλη συνταγή για vegetable tempura, είναι κάτι παρόμοιο εξ Ανατολών που επίσης γίνεται με χυλό (απλά μη βάλεις σόγιες και τέτοια).Σοφίαhttps://www.blogger.com/profile/12705500011663415389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post-70715383302803027002008-08-06T14:23:00.000+03:002008-08-06T14:23:00.000+03:00Γκρινιάρη ναι χεχε!Ελπίζω το ποστ να υποπέσει στην...Γκρινιάρη ναι χεχε!<BR/><BR/>Ελπίζω το ποστ να υποπέσει στην αντίληψη κάποιου "ειδικού" επί του θέματος και να μας δώσει την πολυπόθητη απάντηση γιατί όλοι υποθέσεις κάνουμε αλλά με τις υποθέσεις δεν βγάζεις αποτέλεσμα! ;)DaNaHhttps://www.blogger.com/profile/01777142179515037224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post-65358199806081259852008-08-06T12:24:00.001+03:002008-08-06T12:24:00.001+03:00Δε νομίζω πως τα κάνουν όπως τα σνίτσελ, αφού δεν ...Δε νομίζω πως τα κάνουν όπως τα σνίτσελ, αφού δεν καταλαβαίνεις φρυγανιά. Νομίζω όπως το λέει η Σοφία, ίσως τα βουάνε σε κάποιο είδος χυλού. Και φαντάζομαι θα θέλει δυνατή φωτιά.<BR/>Υποθέσεις κάνω.<BR/><BR/>Βλέπω κινούμαστε στο ίδιο στυλ τελευταία! Χεχε!Γκρινιάρηςhttps://www.blogger.com/profile/04892664270856504135noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post-79718289869590749062008-08-06T11:38:00.000+03:002008-08-06T11:38:00.000+03:00Λέτε να μην τα αλευρώνουν απλά; Να κάνουν κάποια κ...Λέτε να μην τα αλευρώνουν απλά; Να κάνουν κάποια κρούστα όπως πχ όταν πανάρουμε τις φτερούγες κοτόπουλου ή τα σνίτσελ; Δηλαδή να τα αλευρώνουν, μετά να τα περνούν από αυγό και μετά από τριμμένη φριγανιά; Βρε λες; :)<BR/><BR/>Φριτέζα έτσι κι αλλιώς δεν έχω και δεν χρησιμοποιώ, όλα στο τηγάνι τα κάνω. Χρήστο, όσο για το ηλιέλαιο τώρα που έχει αποσυρθεί τα πάντα γίνονται με ελαιόλαδο. Τις φορές που επιχείρησα να κάνω στο παρελθόν ήταν όλες με ηλιέλαιο όμως. Όσο για το γκαζάκι, ταλαιπωρία, δεν λέει!DaNaHhttps://www.blogger.com/profile/01777142179515037224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post-71278282433438813642008-08-06T09:29:00.000+03:002008-08-06T09:29:00.000+03:00Τηγάνι και όχι φριτεζα, με όχι πολύ λάδι (καλύτερο...Τηγάνι και όχι φριτεζα, με όχι πολύ λάδι (καλύτερο είναι το ηλιέλαιο για τετοιες δουλειές-ξεροψήσιμο) και .... γκαζάκιν αν υπάρχει!!! Αλλη φλόγα!<BR/><BR/>:)philoshttps://www.blogger.com/profile/17498498576384164772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post-5276228318111746252008-08-06T01:44:00.000+03:002008-08-06T01:44:00.000+03:00πέρα από τον χυλό του αλευρώματος, που είναι σίγου...πέρα από τον χυλό του αλευρώματος, που είναι σίγουρα σημαντικό, μεγάλο ρόλο πρέπει να παίζει και το λάδι. δεν ξέρω αλλά είναι πιθανό να μην τα τηγανίζουν και σε ελαιόλαδο. ή όχι σε τηγάνι αλλά πχ σε φριτέζα που τηγανίζει αλλιώς. χεχε! αυτά τα ολίγα από εμένα :ο)Sandwichmakerhttps://www.blogger.com/profile/08838918512713203696noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post-33603869021721110672008-08-05T23:51:00.000+03:002008-08-05T23:51:00.000+03:00Χμμμ λες ε; Μακάρι να μας δώσει κάποιος τα φώτα το...Χμμμ λες ε; Μακάρι να μας δώσει κάποιος τα φώτα του χεχε! :)DaNaHhttps://www.blogger.com/profile/01777142179515037224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4221574551142637719.post-67729465604396078762008-08-05T23:27:00.000+03:002008-08-05T23:27:00.000+03:00Συμβουλή για εγγυημένο αποτέλεσμα δεν έχω, γιατί δ...Συμβουλή για εγγυημένο αποτέλεσμα δεν έχω, γιατί δεν φτιάχνω τηγανιτά, αλλά φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με το αλεύρωμα, το οποίο υποψιάζομαι ότι δεν είναι απλό αλεύρωμα αλλά κάποιο είδος χυλού.Σοφίαhttps://www.blogger.com/profile/12705500011663415389noreply@blogger.com