Monday 24 October 2011

Onirama Live @ Maison Crystal (16/10/2011) - Review with videos


Την προηγούμενη Κυριακή βρέθηκα για πρώτη φορά στο Maison Crystal όπου εμφανίστηκαν οι Onirama. Ό,τι και να πω για την εμφάνιση θα είναι λίγο! Ένας τέτοιος χώρος "πάει" πολύ στο γκρουπ και ελπίζω να τους ξαναδούμε σύντομα σε τέτοια σκηνή!

Τους Onirama τους είχα ξαναδεί δύο φορές, την πρώτη τον Ιούλιο του 2008 μαζί με τον Αντώνη Ρέμο στο Φράγμα της Θέρμης και τη δεύτερη στην 74η ΔΕΘ το 2009. Αν και είμαι γενικώς υπέρ των συναυλιών, οφείλω να ομολογήσω ότι η εμφάνισή τους στο Maison Crystal ήταν μοναδική! Το ρεπερτόριό τους είχε περισσότερη ποικιλία και ήταν πιο κοντά στον κόσμο κάνοντας συχνά και πλάκα!

Πρώτο ποτ πουρί:
- Ό,τι Δεν Έχεις
- Let Me Entertain You (Robbie Williams)
- Δε Θέλω (Μπλε)

Για τη φωνή του Θοδωρή Μαραντίνη τι να πω! Ό,τι τραγούδι κι αν διαλέξει να πει το φέρνει στα μέτρα του, το κάνει "δικό του" και το απογειώνει!

Το ότι το συγκρότημα έχει μουσική παιδεία και κάνει εκπληκτικές διασκευές φάνηκε αρχικά από τις μείξεις που έκαναν στα τραγούδια του Αντώνη Ρέμου με ξένες επιτυχίες. Αλλά και μόνοι τους όταν διασκευάζουν κάποιο ξένο κομμάτι, οι εκτελέσεις είναι πάρα πολύ καλές!

Δεύτερο Ποτ Πουρί:
- Και Τι Ζητάω; (Διονύσης Σαββόπουλος & Λαυρέντης Μαχαιρίτσας)
- Γυριστρούλα (Λάκης Παπαδόπουλος)
- Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα (Φίλιππος Πλιάτσικας)
- Just The Way You Are (Bruno Mars)
- Το Ξέρω Θα'ρθεις
- Follow Rivers (Lykke Li)
- Παραδώσου

Οι Onirama βγήκαν στη σκηνή κατά τις 11:30 και έμειναν χωρίς διακοπή ως τις 2:30. Το πρόγραμμα και η επιλογή των τραγουδιών ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους και όσο προχωρούσε η ώρα η διάθεση στο πάρτυ ανέβαινε!

Τρίτο Ποτ Πουρί:
- Ο Φτωχός
- Επαναστάτης
- Ο Χορός
- Σαν Να Μην Πέρασε Μια Μέρα (Γιώργος Δημητριάδης)
- Rock and Roll Queen (The Subways)
- Καλοκαιρινά Ραντεβού (Δυτικές Συνοικίες)

Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και αν και είναι τελείως διαφορετικό να είσαι παρών από το να βλέπεις βιντεάκια στο ίντερνετ, αφήνω τη μουσική να μιλήσει και να μεταφερθείτε και εσείς έστω νοερά στο κλίμα που επικρατούσε:

Τέταρτο Ποτ Πουρί:
- Άνοιξη (Σοφία Βόσσου)
- Αυτός
- Να Την Προσέχεις (το πιο αγαπημένο μου από τα τελευταία τραγούδια τους, το λατρεύω!!!!)
- Φυσικά Μαζί


Πέμπτο Ποτ Πουρί:
- Σαν Σταρ Του Σινεμά (Νίκος Ζιώγαλας)
- Χωρίς Αναπνοή (Μιχάλης Χατζηγιάννης)
- Shake It Up Baby (Twist And Shout) (The Isley Brothers / The Beatles)
- Ο Ύμνος Των Μαύρων Σκυλιών (Λουκιανός Κηλαηδόνης)
- Η Μπαλλάντα Του Τρελού
- Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε (Αλέξια)


Έκτο Ποτ Πουρί:
- Έλα Μωράκι Μου (Χρήστος Κυριαζής)
- Δε Θα Δακρύσω Πια Για Σένα (Πυξ Λαξ)
- Ο Άδωνις (Άλκηστις Πρωτοψάλτη)
- Σ'όποιον Αρέσουμε (Δήμητρα Γαλάνη)


Για μένα από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν το παρακάτω βιντεάκι, πρώτον γιατί άκουσα τραγούδια που μου θύμισαν την παιδική μου ηλικία που χοροπηδούσα στο δωμάτιό μου και δεύτερον γιατί ο τρόπος που ερμήνευσε ο Δημήτρης (ο ντράμερ του συγκροτήματος) με τον Θοδωρή το Για Να Σ'εκδικηθώ είχε πολύ πλάκα (ειδικά όταν αγκαλιάστηκαν χαχαχα)!!

Έβδομο Ποτ Πουρί:
- Τσικαμπούμ (Γιάννης Γιοκαρίνης)
- Αλλάξανε Τα Γούστα Σου (Σάκης Μπουλάς)
- Για Να Σ'Εκδικηθώ (Λάκης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Μητροπάνος)


Όγδοο Ποτ Πουρί:
- Wonderwall (Oasis)
- Το Σ'αγαπώ (Μιχάλης Χατζηγιάννης)
- Κλεψύδρα
- Έπαψες Αγάπη Να Θυμίζεις (Πυξ Λαξ)



Η επόμενη ανάρτηση θα είναι από την εμφάνιση του Μιχάλη Εμιρλή στο Maison Crystal την Παρασκευή που μας πέρασε. Stay tuned! :)

Wednesday 19 October 2011

Optimism vs pessimism

Κατά καιρούς σκέφτομαι διάφορα θέματα για αναρτήσεις, αλλά τα σκέφτομαι σε άσχετες στιγμές και όταν έρχεται η ώρα να τα γράψω ή μου φεύγει η έμπνευση ή δεν έχω χρόνο.



Ένα θέμα που στροβιλιζόταν στο μυαλό μου χθες είναι αυτό των αισιόδοξων ή απαισιόδοξων ανθρώπων. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στην πρώτη κατηγορία, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι πετάω στα σύννεφα και τα βλέπω όλα ρόδινα! Αυτό το διάστημα θα έλεγα ότι βρίσκομαι κάπου μεταξύ των δύο (αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας). Όταν κάποιος υπερβολικά αισιόδοξος μου λέει στην περίοδο της κρίσης αυτής που βρισκόμαστε ότι κάποια στιγμή όλα θα φτιάξουν τον θεωρώ ονειροπόλο. Από την άλλη όταν ακούς την καταστροφολογία των απαισιόδοξων δεν είναι δυνατόν να μην παίρνεις αμυντική θέση και να ελπίζεις ότι όντως κάποια στιγμή θα γίνει κάτι καλό. Είναι στην ανθρώπινη φύση άλλωστε... η ελπίδα να πεθαίνει τελευταία!



Για να πω την αλήθεια, μου λείπουν οι "συζητήσεις", οι ανταλλαγές απόψεων που είχα με εσάς, τους αναγνώστες του blog, τα πρώτα χρόνια που το άνοιξα. Στο blog μου πάντα θέλω να έχω μια θετική ματιά της ζωής για αυτό και επικεντρώνεται στα ταξίδια, τη μουσική, τις σειρές που παρακολουθούμε κλπ και δεν έχω κάνει ποτέ ιδιαίτερα πολιτικές αναρτήσεις αλλά ούτε και γκρίνιες αν και πολλές φορές έφτασα στο παρά πέντε! ;)

Η διαφορά ίσως είναι ότι παλιότερα μια ανάρτηση μπορεί να είχε μια κριτική ματιά σε κάποια είδηση που διάβασα, ενώ από την ώρα που εμφανίστηκε το twitter μπορείς απλά να τη μοιραστείς εκεί και να σχολιάσεις επιγραμματικά ό,τι θέλεις. 

Επίσης η πληθώρα πληροφοριών είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ό,τι πριν πέντε χρόνια και αν προσθέσεις και τις ώρες που δουλεύει κανείς (εντός ή εκτός σπιτιού) ο χρόνος για να τις επεξεργαστείς - πόσο μάλλον να κάνεις μια ανάρτηση - είναι λιγοστός. 

Ίσως έχω επηρεαστεί και από πολλούς φίλους blogger που με τον καιρό είτε χάθηκαν τελείως είτε αραίωσαν τις αναρτήσεις τους. Όταν διάβαζα καθημερινά αρκετά blogs είχα και εγώ την όρεξη να κάνω κάποιο post καθώς είχαμε κάνει μια ωραία παρέα. (Θυμάμαι ακόμα κάποια bloggoπαίχνιδα που φτιάχναμε, είχαν και αυτά το ενδιαφέρον τους χεχε, όπως εκείνο που ζητούσε να πεις κάποιες προτάσεις για τον εαυτό σου και προσπαθούσαν οι άλλοι να μαντέψουν ποιά ήταν αληθινή και ποιά όχι!).

Να και η επιστροφή της Σοφίας μετά από ένα χρόνο απουσίας μου έφτιαξε ήδη το κέφι και μου ξαναφούντωσε την επιθυμία για blogging χεχε! Τον πρώτο καιρό που είχε "χαθεί" της είχα στείλει email για να δω γιατί εξαφανίστηκε. Σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να είναι συγκινητικό να σε σκέφτεται ένα άτομο που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ από κοντά και να θέλει να μάθει ότι είσαι καλά. Και εγώ κάποια στιγμή που είχα αραιώσει τις αναρτήσεις είχα λάβει emails για το που βρίσκομαι και χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν άτομα που με σκέφτονται.

Ποιό είπαμε ήταν το θέμα αυτής της ανάρτησης; Ξέφυγε η σκέψη μου μάλλον λίγο ε; Από αλλού ξεκίνησα και αλλού έφτασα. Τέλος πάντων! Εύχομαι όλοι εκεί έξω να είστε καλά, και να αντιμετωπίζετε την κρίση με κουράγιο. Η εποχή που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολη, ειδικά για τη γενιά μας.

Είμαι πολύ περίεργη τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές! Θα ξυπνήσει άραγε ο Έλληνας από τον λήθαργο στον οποίο έχει πέσει ή θα λειτουργήσει πάλι με γνώμονα το βίσμα και το βόλεμα με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να έχουμε τα ίδια; Ένα είναι το σίγουρο: η χώρα αυτή έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα με φρέσκιες και αποφαστιστικές ιδέες.

Πόσες φορές σκέφτομαι τι ωραία θα ήταν όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης να πεζοδρομούνταν και να περνάει μόνο μια γραμμή τραμ από τους κεντρικούς δρόμους όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να βρεθούν άτομα που να μπορέσουν να προγραμματίσουν κάτι τέτοιο και να το εκτελέσουν σωστά. Αυτό βέβαια είναι απλά ένα μικρό παραδειγματάκι.Τα πράγματα στα οποία πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα είναι πάρα πολλά!

Πρέπει να αρχίσουμε να σεβόμαστε πρώτα πρώτα τον εαυτό μας και τον διπλανό μας, αλλιώς αλλαγή δε θα δούμε. Ας πούμε π.χ. για με τα σκουπίδια. Αφού βλέπεις ότι γέμισαν και η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική, γιατί εξακολουθείς να τα κατεβάζεις και να επιβαρύνεις την κατάσταση; Εγώ έχω πάρει μεγάλες σακούλες (όχι μαύρες που δε συμπαθώ) χρωματιστές που έχουν κ ένα ελαφρύ άρωμα και από την αρχή της εβδομάδας μαζεύω τις μικρότερες σακούλες σκουπιδιών από σουπερμάρκετ εκεί μέσα και τα έχω σε μια γωνία στο μπαλκόνι. Όταν βγουν επιτέλους τα απορριματοφόρα να μαζέψουν τότε θα τα κατεβάσω. Τέτοιες μικρές κινήσεις θα μπορούσαν να κάνουν την κατάσταση κάπως καλύτερη. Θυμάμαι όταν ήμουν στις Βρυξέλλες τα σκουπίδια σου επιτρεπόταν να τα βγάζεις συγκεκριμένες μέρες και ώρες (σημείωση: δεν υπάρχουν κάδοι αλλά καθένας τα αφήνει έξω από το σπίτι του) αλλιώς παίρνεις πρόστιμο!

Αυτά για τώρα, σας καληνυχτίζω! 

Thursday 13 October 2011

Onirama Live @ Maison Crystal (16/10/2011)


Ένα από τα πιο αγαπημένα μου γκρουπ της ελληνικής μουσικής σκηνής, οι Onirama, θα εμφανιστεί στο Maison Crystal (στην παραλία της Θεσσαλονίκης, Μεγάλου Αλεξάνδρου 6), αυτήν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11:00 το βράδυ. 

ΥΓ. Έχει πάει κανείς στο Maison Crystal; Εγώ είχα πάει παλαιότερα όταν ήταν Interni και δεν ξέρω πώς έχει διαμορφωθεί ο χώρος τώρα. Είναι με τραπέζια μόνο; Μπορεί να πάει κανείς χωρίς κράτηση;

Monday 10 October 2011

4 κλασσικές ταινίες της Disney σε 3D!

Σίγουρα θα έχετε πετύχει στην τηλεόραση τη διαφήμιση για την ταινία Lion King σε 3D! Την ταινία την είχα δει στον κινηματογράφο όταν είχε πρωτοβγεί. Ούτε καν θυμόμουν ποιά ήταν η χρονολογία και μπήκα τώρα στο imdb και είδα ότι ήταν το 1994! OMG! Πέρασαν ήδη 17 χρόνια;;;!! Τότε ήμουν τρίτη γυμνασίου και είχα πάει στον κινηματογράφο για να δω τον Βασιλιά των Λιονταριών, μια ταινία που σήμερα θεωρείται σταθμός στην ιστορία της Disney. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πίσω μου ήταν μαμάδες με πολύ μικρά παιδιά τα οποία κάθε τρεις και λίγο ρωτούσαν "τι κάνει αυτός τώρα;", "τι λέει αυτός τώρα;" κλπ και εκνευριζόμουν πολύ γιατί σκεφτόμουν ότι αν μια ταινία είναι κινουμένων σχεδίων δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι παιδική. Οι περισσότερες ταινίες της Disney έχουν κάποιο μήνυμα (είτε σχετικά με τη φιλία, με την ειλικρίνια, με την αγάπη, με την οικολογία) που δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό από τα πολύ μικρά παιδάκια. Πιστεύω ότι είναι ιδανικές για παιδιά που βρίσκονται από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και πάνω. Είτε για μεγάλα παιδιά όπως εμείς χεχε!



Την υπόθεση της ταινίας ομολογώ ότι δεν την πολυθυμάμαι! Δεν έτυχε να την ξαναδώ ποτέ από τότε που την είδα στην σκοτεινή αίθουσα το '94 και θα ήθελα πολύ να τη θυμηθώ. Αν και εσείς θέλετε να την (ξανα)δείτε δεν έχετε παρά να πάτε στους κινηματογράφους. Η ταινία προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες ήδη από τις 6 Οκτωβρίου σε 3D έκδοση.

Αυτό που ίσως να μη γνωρίζατε - και για αυτό κάνω και αυτήν εδώ την ανάρτηση - είναι ότι η Disney σχεδιάζει τα προσεχή έτη την επανέκδοση σε 3D και άλλων κλασσικών της ταινιών!

Η επόμενη ταινία που θα βγει στο σινεμά θα είναι Η Πεντάμορφη και το Τέρας.


Η ταινία πρωτοκυκλοφόρησε το 1991. Δε θυμάμαι να την έχω δει, τουλάχιστον όχι ολόκληρη. Πολλές φορές βλέπουμε τόσο συχνά σκηνές από ταινίες σε εκπομπές και αφιερώματα που πιστεύουμε ότι τις έχουμε δει. Το Beauty and the Beast θα βγει σε 3D τον Ιανουάριο του 2012. Υπομονή λοιπόν, τρεις μήνες έμειναν μόνο!

Στη συνέχεια σειρά έχει ο Νέμο! Εδώ τα πράγματα είναι πιο πρόσφατα, καθώς η ταινία βγήκε το 2003 και τη θυμάμαι πολύ καλά! Και ποιός δε συμπάθησε το αξιολάτρευτο πορτοκαλί clown fish που έψαχνε να βρει το δρόμο του; Όλο και κάποιος έχει κάποιο κουκλάκι, μπρελοκάκι, τσαντάκι, κασετινούλα κλπ.


Το Finding Nemo μπορείτε να το ξανααπολαύσετε σε 3D το Σεπτέμβριο του 2012


Και ακολουθεί το πολυαγαπημένο μου Monsters, Inc. Δεν έχω λατρέψει περισσότερο ταινία της Disney όσο αυτή! Τον Sully και τον Mike τους πρωτοαπολαύσαμε να προσπαθούν να κρύψουν την Boo το 2001. Έχω τον Sully σε κούκλα και σε μινιατούρα και όσες φορές και να δω τη συγκεκριμένη ταινία (που στα ελληνικά βγήκε με τον τίτλο Μπαμπούλας Α.Ε.) δεν τη χορταίνω!! Η 3D version θα κυκλοφορήσει στα σινεμά τον Ιανουάριο του 2013.




Και κλείνουμε με την τελευταία ταινία που πρόκειται να βγει τον Σεπτέμβριο του 2013. Πρόκειται για τη Μικρή Γοργόνα Άριελ. Το The Little Mermaid είναι και η παλαιότερη ταινία από τις 4 που ξανακυκλοφορεί η Disney. Προβληθηκε το 1989. Επίσης δεν την έχω δει.



Το σίγουρο είναι πως είτε έχετε δει τις ταινίες είτε θα τις δείτε πρώτη φορά, μόνοι σας ή με τα παιδιά σας, θα μεταφερθείτε για ένα δύωρο σε ένα όμορφο ονειρικό κόσμο και θα ξεχάσετε για λίγο τις όποιες σκοτούρες και έγνοιες έχετε! :)

Saturday 8 October 2011

Homeland (New TV Series)


Μόλις είδαμε τον πιλότο του Homeland. Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια σειρά που προβάλλεται από το Showtime (το κανάλι που προβάλλει και το Dexter) την οποία σας συστείνω ανεπιφύλακτα! Ειδικά όσοι παρακολουθούσατε το 24 είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει!

Το πρώτο για το οποίο ξεχωρίζει η σειρά είναι για το πολύ καλό καστ της: Claire Danes (και ποιός δεν την θυμάται από το Romeo & Juliet με τον Leonardo Di Caprio, εδώ φανερά πιο μεγάλη!), Damian Lewis (ο πρωταγωνιστής του Life που μεταδιδόταν στην ελληνική τηλεόραση από το Star φέτος), Morena Maccarin (η Anna από το V) και Mandy Patinkin (Criminal Minds).

Η Carrie Anderson (Danes) είναι πράκτορας της CIA. Ένας πληροφοριοδότης της στο Ιράκ την ενημερώνει ότι ένας Αμερικανός στρατιώτης άλλαξε "στρατόπεδο" και είναι πλέον τρομοκράτης. 10 μήνες μετά, η πρώτη είδηση στην Αμερική είναι η εύρεση ενός Αμερικανού στρατιώτη - τον οποίο είχαν για νεκρό - κλεισμένο σε ένα μπουντρούμι στο Ιράκ για 8 χρόνια!

Όταν το πληροφορείται αυτό η Carrie είναι πεπεισμένη ότι ο άνθρωπος που υποδέχεται η Αμερική ως ήρωα είναι αυτός για τον οποίο της μίλησε ο πληροφοριοδότης της. Πηγαίνει στον μέντορά της Saul (Patinkin) αλλά της λέει ότι χωρίς στοιχεία δεν μπορεί να πάει με αυτήν την εικασία στους ανωτέρους του.

Σίγουρη όμως για το ένστικτό της αποφασίζει χωρίς άδεια να βάλει κάμερες παρακολούθησης στο σπίτι του Nicholas Brody (Lewis) στιγμές πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο του και τον υποδεχτεί με τιμές ήρωα ο Αντιπρόεδρος της Αμερικής.

Η γυναίκα του Brody, Jessica (Maccarin) πέφτει από τα σύννεφα όταν λαμβάνει τηλεφώνημα του άντρα της τον οποίο είχε για νεκρό και έχει συνάψει σχέση με τον φίλο του άντρα της (classic!!) Mike (Diego Klattenhoff). Τα δυο παιδιά της υποδέχονται μουδιασμένα τον πατέρα τους καθώς ήταν πολύ μικρά όταν ήταν η τελευταία φορά που τον είδαν.

Στην πορεία βλέπουμε τον Nicholas να λέει ψέμματα για το τι έζησε στο Ιράκ, καθώς άλλα λέει και άλλα δείχνει να θυμάται σε ασπρόμαυρα flash-backs. 

Ανυπομονώ για τη συνέχεια! Η σειρά προβάλλεται κάθε Κυριακή. Η λίστα των επεισοδίων έχει ως εξής:

S01E01 - 02 Οκτωβρίου 2011 - Pilot 
S01E02 - 09 Οκτωβρίου 2011 - Grace 
S01E03 - 16 Οκτωβρίου 2011 - Clean Skin 
S01E04 - 23 Οκτωβρίου 2011 - Semper I 
S01E05 - 30 Οκτωβρίου 2011 - Blind Spot 
S01E06 - 06 Νοεμβρίου 2011 - The Good Soldier 
S01E07 - 13 Νοεμβρίου 2011 - The Weekend 
S01E08 - 20 Νοεμβρίου 2011 - Achilles Heel 
S01E09 - 27 Νοεμβρίου 2011 - Crossfire 

Φέτος τελικά έχουν εμφανιστεί πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες σειρές! Καλή διασκέδαση! :)