Wednesday 17 March 2010

Jean Michel Jarre: Live Concert @ Thessaloniki, Θέατρο Γης, 30/05/2010

Ο πασίγνωστος μουσικός, συνθέτης και showman Jean Michel Jarre έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη! Μια τέτοια συναυλία απλά δεν χάνεται! Στις 30 Μαΐου 2010 το Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη δεν θα πέφτει καρφίτσα!


Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της εποχής μας και έναν από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής. Οι συναυλίες του δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν με μια λέξη: φαντασμαγορικές! Ο Jean Michel Jarre επί σκηνής δεν παίζει απλά μουσική, αλλά "παίζει" και με τα φώτα και τα λέιζερ παρασύροντας το κοινό του σε ένα μαγικό ταξίδι!


Έχει δώσει ιστορικές συναυλίες στις πυραμίδες της Αιγύπτου, στον Πύργο του Άιφελ και σε πολλά ακόμα μέρη! Στα 61 του χρόνια σήμερα συνεχίζει να δίνει συναυλίες και - αν και αργά - έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μου και η ευκαιρία να ζήσει κάποιος την εμπειρία μιας συναυλίας του δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πάει χαμένη!

Σύμφωνα με το επίσημό του site τα εισιτήρια θα κυμαίνονται μεταξύ 55 και 120 ευρώ και μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί από τα sites www.i-ticket.gr και www.ticketarena.gr και οι πωλήσεις ξεκίνησαν σήμερα (16/03). Στο πρώτο site όμως που μπήκα δεν αναφέρει τίποτα και το δεύτερο είναι υπό κατασκευή!

Επίσης είναι απορίας άξιο το με ποια κριτήρια θα διαφοροποιούνται τα εισιτήρια καθώς έχω πάει σε πάρα πολλές συναυλίες στο Θέατρο Γης και πάντοτε τα εισιτήρια ήταν ίδια για όλους καθώς ο χώρος είναι ενιαίος και δεν υπάρχει διαφοροποίηση. Εκτός αν σκοπεύουν να χωρίσουν τα διαζώματα, αλλά και πάλι θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει έλεγχος.

Για οτιδήποτε νεότερο μάθω θα επιστρέψω με ενημέρωση αυτού εδώ του άρθρου. Μείνετε συντονισμένοι! :)

Update 17/04/2010: Εισιτήρια θα πωλούνται στη Θεσσαλονίκη στο Public του Mediterranean Cosmos, στο Metropolis στην Τσιμισκή και στο Tickethouse (Μητροπόλεως 102). Όπως προανέφερα το εισιτήριο θα είναι 55 ευρώ στη ζώνη β', ενώ στην ζώνη α' (vip) 120 ευρώ. Τσιμπημένες οι τιμές! :-/

Sunday 14 March 2010

Buzz Παγκόσμιο Κουίζ - PS3 Game (Unboxing & Review with photos)

Χθες το απόγευμα πήγαμε βόλτα στο Cosmos. Όπως πάντα το πρώτο μέρος στο οποίο μπαίνουμε και μένουμε αρκετή ώρα και χαζεύουμε είναι το Public. Καθώς περιφερόμασταν μέσα στο μαγαζί είδαμε ένα ζευγάρι να παίζει στο Playstation 3 ένα νέο παιχνίδι ονόματι Buzz. Παρακολουθήσαμε καθώς έπαιζαν και όταν έφυγαν παίξαμε και εμείς λίγο. Αυτό το λίγο ήταν αρκετό για να κολλήσω και σαν μικρό παιδί να θέλω να το πάρω! Αν και η τιμή ήταν λίγο τσιμπημένη (65 ευρώ γιατί έχει και 4 buzzers μέσα στο κουτί) δεν μπόρεσα να αντισταθώ και το πήραμε χεχε!

Σας παρουσιάζω εδώ λοιπόν το unboxing και τις πρώτες εντυπώσεις και φωτογραφίες, αφού με το που γυρίσαμε στο σπίτι στρωθήκαμε στη... "δουλειά" χεχε!




Το κουτί περιλαμβάνει το δισκάκι με το παιχνίδι, τα 4 ασύρματα buzzers (βομβητές τα έχουν μεταφράσει στο βιβλιαράκι) και τον usb ασύρματο δέκτη, 8 αλκαλικές μπαταρίες Sony (2 για το κάθε buzzer) και μια κόκκινη τσαντούλα για να μεταφέρεις τους βομβητές και το δισκάκι αν έχεις σκοπό να πάρεις το παιχνίδι για να το παίξεις αλλού.


Όπως βλέπετε και στις παραπάνω φωτογραφίες το κάθε buzzer έχει 4 κουμπιά με τέσσερα διαφορετικά χρώματα: μπλε, πορτοκαλί, πράσινο και κίτρινο.

Το μεγάλο κόκκινο κουμπί το οποίο φωτίζεται χρησίμευε μόνο για το αρχικό μενού, για να πατήσουμε ΟΚ στην εκάστοτε επιλογή.

Ωραία με την περιγραφή των υλικών του κουτιού. Τί είναι όμως το Buzz Παγκόσμιο Κουίζ; Είναι ένα παιχνίδι για το Playstation 3 όπου κάθε παίκτης είναι παίκτης σε ένα τηλεπαιχνίδι. Κάθε παίκτης διαλέγει με τη σειρά του κατηγορία ερωτήσεων όπου υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Από αθλητικά ως διάσημα ζευγάρια και από οικολογία ως τίτλους ταινιών και πολλά πολλά ακόμα. Το παιχνίδι περιλαμβάνει πάνω από 5.000 ερωτήσεις.

Βάζοντας το δισκάκι στο PS3 και αφού διαλέξεις χώρα βλέπεις ένα μικρό βιντεάκι με τον παρουσιαστή του τηλεπαιχνιδιού καθώς τον βάφουν στο καμαρίνι του, του βάζουν κορσέ για να μη φαίνεται η μπάκα και μια ξανθιά περούκα που καλύπτει την φαλακρίτσα του!


Στη συνέχεια διαλέγεις το όνομα ή το ψευδώνυμο του παίχτη σου. Είχα αμφιβολία αν θα υπήρχε το "Δανάη" μέσα, όπως ήταν το πρώτο όνομα στο Δ!

Στη συνέχεια επιλέγεις κοστούμι για τον χαρακτήρα που έχεις διαλέξει...


Και έναν ήχο για το buzzer σου...

Και το παιχνίδι ξεκινάει...

Περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς γύρους και όποιος έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους και στους έξι συνολικά αναδεικνύεται νικητής. Στον πρώτο γύρο πρέπει απλά να απαντάς σωστά, στον δεύτερο παίζει ρόλο και η ταχύτητα για να μαζέψεις πολλούς πόντους, σε άλλον γύρο υπάρχει ένα θερμόμετρο πίσω από κάθε παίκτη και όποιος το γεμίσει ως επάνω πρώτος είναι νικητής ενώ σε άλλο γύρο κρατάει ο ένας παίκτης μια βόμβα και αν απαντήσει σωστά στην κάθε απάντηση πετάει την βόμβα στον αντίπαλό του για να μη σκάσει η βόμβα επάνω του. Αυτοί είναι μερικοί από τους στάνταρ γύρους. Υπήρχαν και κάποιοι διαφορετικοί ανάλογα με την κατηγορία που διάλεγες μάλλον, όπως πχ να σου πετάει τούρτα ο παρουσιαστής αν κάνεις λάθος ή να πέφτεις σε μια πισίνα με χλαπάτσα!!!

Το παιχνίδι είναι πολύ fun, οι ερωτήσεις από παλιές ως πολύ επίκαιρες (μέχρι και την lady Gaga είχε σε μια ερώτηση!).

Αν βαριέστε να παίζετε μεταξύ σας υπάρχει επιλογή για να παίξετε και στο PlayStation Network με άλλους παίκτες.

Είναι σαν να παίζεις Trivial Pursuit αλλά με πιο πολύ χαβαλέ καθώς ο παρουσιαστής ανάλογα με τις επιδόσεις σας κάνει και αντίστοιχα σχόλια. Πραγματικά νιώθεις σαν να είσαι σε τηλεπαιχνίδι όντας όμως σπίτι σου και χωρίς να γίνεσαι ρεζίλι (χαχα!). Στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε και νίκησα είχα σηκωθεί και χόρευα lol!

Τέλος να πω ότι κάθε φορά το έπαθλο είναι και διαφορετικό. Μπορεί να είναι ένα διαστημόποιο ή ένα βουσκωτό κάστρο μέσα στο οποίο χοροπηδάς ή κάτι άλλο.

Είναι ένα παιχνίδι μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να μάθει πολλά πράγματα με ευχάριστο τρόπο. Ιδανικό για μικρά ή για μεγαλύτερα παιδιά! ;)

ΥΓ. Μπορεί κάποιος να κατεβάσει και έξτρα κουίζ από το ίντερνετ ή ακόμα και να φτιάξει τα δικά του.


Friday 12 March 2010

Shrek Forever After

Η τέταρτη ταινία του Shrek είναι μόλις δύο μήνες μακριά! Στην καινούρια ταινία - η οποία θα προβληθεί σε 3D στους κινηματογράφους - ο αγαπητός μας Σρεκ μπαίνει σε νέες περιπέτειες καθώς ένας πανούργος μάγος τον ξεγελάει και δημιουργεί μια πραγματικότητα στην Far Far Away όπου κανείς δεν γνωρίζει τον Shrek, ούτε ο γαϊδουράκος, ούτε η αγαπημένη του Fiona, ούτε ο παπουτσωμένος γάτος! Ο Shrek συναντάει τους φίλους του αλλά κανείς δεν τον ξέρει και συνειδητοποιεί ότι ο μάγος κρύβεται πίσω από όλα αυτά καθώς τον εκμεταλλεύτηκε για να γίνει βασιλιάς. Δείτε το υπέροχο τρέιλερ:


Η ταινία βγαίνει στην Αμερική στις 21 Μαΐου, υποθέτω και στην Ελλάδα κάπου εκεί γύρω. Ανυπομονώ καθώς λατρεύω όλες τις ταινίες με τον Shrek!! :)

Sunday 7 March 2010

Did You Hear About The Morgans?

Το Did You Hear About The Morgans (ελληνικός τίτλος "Τα Μάθατε για τους Μόργκανς;") είναι από τις πιο fun rom com που έχω δει ποτέ! Είχα διαβάσει για την υπόθεση της ταινίας, αλλά δεν περίμενα να έχει τόσες πολλές ατάκες που να προκαλούν γέλιο! Ενώ γενικώς πιστεύω ότι ο Hugh Grant είναι στις ταινίες που παίζει πάνω-κάτω ίδιος, σε αυτήν την ταινία ήταν πραγματικά απολαυστικός! Όσο για την Sarah Jessica Parker έχει και αυτή ένα στάνταρ τρόπο που παίζει, αλλά ο συνδιασμός των δύο, η χημεία τους αν θέλετε, ήταν πολύ καλή!

Αξίζει να δείτε την ταινία, θα γελάσατε σε πάρα πολλά σημεία!

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την υπόθεση την αναφέρω με δυο λόγια:

Η Meryl και ο Paul είναι σε διάσταση εδώ και τρεις μήνες ύστερα από μια απιστία του Paul. Αυτός όμως έχει μετανοιώσει και παρακαλάει την Meryl να τα ξαναβρούν. Όταν βγαίνουν για δείπνο για να συζητήσουν γίνονται αυτόπτεις μάρτυρες ενός εγκλήματος. Η αστυνομία τους βάζει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και τους στέλνει σε ένα επαρχιακό χωριό στη μέση του πουθενά. Ως γνήσιοι Νεοϋορκέζοι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν, αλλά όλες οι δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι τελικά θα τους φέρουν πιο κοντά. Περισσότερα στις οθόνες σας! Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Saturday 6 March 2010

The Smurfs: The Movie (Coming up on 2011)


Τα αγαπημένα μας Στρουμφάκια έρχονται το 2011 σε μεγάλου μήκους ταινία. Με τις φωνές του Neil Patrick Harris (Barney του How I Met Your Mother), την τραγουδίστρια Katy Perry στον ρόλο της Στρουμφίτας και άλλους...

Update 12/03/2010: Φήμες θέλουν τον Ταραντίνο να παίζει τον Σπιρτούλη στην εν λόγω ταινία! Για κάθε νεότερο θα κάνω αντίστοιχα updates! Stay tuned! :)

Η Ώρα της Γης: 27 Μαρτίου 2010

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η WWF συνεχίζει την οικολογική της δράση παροτρύνοντας όλους εμάς να κατεβάσουμε για μια ώρα τους διακόπτες του σπιτιού μας. Έτσι το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 σβήνουμε όλοι τα φώτα μας και όσες περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές γίνεται, από τις 8:30 ως τις 9:30 το βράδυ.


Όπως είπα και πέρσι το ίδιο τονίζω και φέτος: η κίνηση αυτή είναι - αν και σημαντική - συμβολική. Το βασικό είναι ο καθένας από εμάς να αποκτήσει οικολογική συνείδηση με απλές μικρές καθημερινές πράξεις, όπως κάνοντας ανακύκλωση σε χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό, κάνοντας οικονομία στο ρεύμα, βάζοντας λάμπες εξοικονόμισης ενέργειας και μη αφήνοντας ανοιχτά φώτα και συσκευές αν δεν τα χρησιμοποιούμε.

Μην ξεχάσετε επομένως και φέτος να συμμετάσχετε στην Ώρα της Γης. Σημειώστε το στα ημερολόγια ή βάλτε υπενθύμιση στα κινητά σας!


Wednesday 3 March 2010

Law Abiding Citizen

Αν σας αρέσουν οι περιπέτειες δράσης σίγουρα θα σας αρέσει αυτή η έξυπνη ταινία!

Η ταινία ξεκινάει με τον Clyde (Gerald Butler) να βρίσκεται στο σπίτι του με την γυναίκα του και την μικρή του κόρη. Όταν χτυπάει το κουδούνι και πάει να ανοίξει, εισβάλουν δύο άντρες με μπαστούνια, τον ακινητοποιούν και τον δένουν και ο ένας εκ των δύο βιάζει και σκοτώνει τη γυναίκα του και την κόρη του μπροστά στα μάτια του!

Αυτός που έκανε τις αποτρόπαιες πράξεις όταν τους πιάνουν για να γλυτώσει τα ρίχνει στον συνεργάτη του ο οποίος του έλεγε να φύγουν. Ο Nick Rice (Jamie Foxx) είναι ο δικηγόρος που προτείνει στον Clyde να δεχτεί να καταδικαστεί ο δεύτερος κακοποιός σε θάνατο και ο πρώτος να φύγει ελεύθερος. Ο Clyde δεν δέχεται αλλά ο Nick του λέει ότι αν δεν το δεχτεί μπορεί να αθωωθούν και οι δύο και υποκύπτει.

Δέκα χρόνια μετά η αστυνομία βρίσκει τον αθωωμένο κακοποιό που είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά, αλλά ο Clyde τον παίρνει τηλέφωνο και τον βοηθάει να ξεφύγει, απλά για να τον πιάσει και να τον σκοτώσει.

Όταν η αστυνομία συλλαμβάνει τον Clyde, αυτός πηγαίνει φυλακή, αλλά ένας ένας όσοι αθώωσαν τον άνθρωπο που σκότωσε την οικογένειά του σκοτώνονται. Μέσα από τη φυλακή ζητάει διάφορα προνόμια προκειμένου να τους δώσει στοιχεία κάθε φορά για το επόμενο θύμα. Και έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι μυαλού (mind-game). Θα καταφέρει να φτάσει μέχρι τέλους ή τελικά ο Nick θα καταλάβει ποιός κρύβεται πίσω από όλες τις δολοφονίες; Μια πολύ δυνατή ταινία που σε κρατάει σε εγρήγορση καθ'όλη τη διάρκειά της! Η συνέχεια επί της οθόνης σας! :)

Αν θέλετε δείτε και το τρέιλερ, αν και προτείνω να δείτε κατευθείαν την ταινία: