Tuesday 31 March 2009

Bedtime Stories

Το Bedtime Stories είναι μια ωραία ταινία για όλη την οικογένεια, για μικρούς και μεγάλους.

Ο Adam Sandler είναι ο γιός ενός ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείου. Όταν ήταν μικρός, ο πατέρας του αναγκάστηκε λόγω χρεών να πουλήσει το ξενοδοχείο του σε έναν ιδιοκτήτη μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Υποσχέθηκε όμως στον πατέρα του Skeeter (Sandler) ότι όταν μεγαλώσει θα κάνει τον γιό του υπεύθυνο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Βέβαια η συμφωνία έγινε προφορικά και ο Skeeter έμεινε στο ξενοδοχείο ως μικροτεχνίτης.

Η αδελφή του Skeeter, Wendy (Courtney Cox), πρέπει να φύγει για μια συνέντευξη για μια θέση εργασίας σε άλλη πόλη και αφήνει τον αδελφό της να προσέχει τα δύο παιδιά της. Το βράδυ όταν o Skeeter βάζει τα ανίψια του για ύπνο τους λέει διάφορες ιστορίες και τα παιδιά προσθέτουν στις ιστορίες του την δική τους πινελιά. Την επόμενη μέρα από κάθε ιστορία, αυτά που είπαν τα παιδιά γίνονται πράξη. Τότε ο Skeeter σκέφτεται να το εκμεταλλευτεί προς όφελός του και να τα οδηγήσει να διηγηθούν την ιστορία με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει κέρδος (είτε οικονομικό, είτε ερωτικό, είτε στη δουλειά του).

Τα γεγονότα που του συμβαίνουν μπορεί να φαίνονται εξωπραγματικά με την πρώτη ματιά, αλλά εξηγούνται πάντα με λογικό τρόπο.

Πολύ καλογυρισμένες είναι οι σκηνές που δείχνουν τον Adam Sandler ως ιππότη ή ως ήρωα του πολέμου των άστρων!!

Η ταινία είναι μια πολύ διασκεδαστική κωμωδία και θα περάσετε μιάμιση ευχάριστη ώρα! Εμένα μου άρεσε πολύ!

Στους δεύτερους ρόλους συναντάμε στον ρόλο της ρεσεψιονίστ την Lucy Lawless (Xena, Battlestar Galactica), τον Russell Brand (Forgetting Sarah Marshall) ως τον κολλητό του Skeeter, την Keri Russell (Mission: Impossible III, The Upside of Anger) ως την φίλη της αδελφής του Skeeter, και την Teresa Palmer ως την κόρη του μεγαλο-ιδιοκτήτη που θυμίζει Paris Hilton.

Δείτε το τρέιλερ:


Monday 30 March 2009

Έκθεση Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων της Αγίας Πετρούπολης

Το Σάββατο το πρωί κατεβήκαμε στο κέντρο. Αφού αγοράσαμε την νέα φωτογραφική μηχανή και κάναμε βολτίτσα, θέλησα να πάμε να δούμε τα κέρινα ομοιώματα που έχουν έρθει από την Αγία Πετρούπολη. Η έκθεση βρίσκεται στο περιστύλιο του κινηματοθέατρου Αριστοτέλειον και είναι ανοιχτή από τις 9:00 το πρωί ως τις 9:00 το βράδυ. Το εισιτήριο έχει 5 ευρώ.

Για να πω την αλήθεια περίμενα να δω πιο καλά κατασκευασμένα ομοιώματα. Τα περισσότερα δεν ήταν πολύ πετυχημένα. Αλλά δεν είναι παντού Madame Tussaud's!

Με το που μπαίνεις στο Αριστοτέλειον το πρώτο που βλέπεις είναι ο αγαπητός Shrek με τον Donkey! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον έχουν κάνει έτσι σκυθρωπό! Εγώ τον έχω σε ένα αφρόλουτρο στο μπάνιο και είναι χαμογελαστός. Τέλος πάντων!

Περνώντας τον Shrek ανεβαίνουμε τις σκάλες και κατευθυνόμαστε στο περιστύλιο όπου και κόβουμε το εισιτήριο και μπαίνουμε να δούμε τα υπόλοιπα κέρινα. Πρώτα συναντάμε θέματα από την Αίγυπτο και την Αρχαία Ελλάδα:


Κλεοπάτρα


Ανάμεσα τους και ο Vladimir Putin!


Η Αθηνά, θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου και η Αφροδίτη, θεά της ομορφιάς.



Ένας Κένταυρος


Ο Δίας, πατέρας των θεών και ο Οδυσσέας δεμένος στο κατάρτι


Ο Ίκαρος με τα φτερά του


και ο Δαίδαλος με τον Ίκαρο


Ο Yoda από τον Πόλεμο των Άστρων και διάφορες άλλες μάσκες

Γυρνώντας από την άλλη μεριά του περιστυλίου συναντάμε μεγάλους φιλοσόφους της Αρχαίας Ελλάδας:

Ο Ιπποκράτης (αριστερά) και ο Αριστοτέλης (δεξιά)


Ο Σωκράτης (αριστερά) και ο Πλάτωνας (δεξιά)

Παρακάτω βλέπουμε διάφορες σημαντικές προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους:

Η Μόνα Λίζα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι



Ο Σαίξπηρ


Η Αγκάθα Κρίστυ και ο Ηρακλής Πουαρώ


Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν


Ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Τσάρλι Τσάπλιν


Ο Ντάνι ντε Βίτο και ο Τσάρλι Τσάπλιν


Οι (όχι και τόσο επιτυχημένοι) Πειρατές της Καραϊβικής


Ο πολύ αγαπημένος μου Scrat από το Ice Age!!!


O Spiderman


Ένας σεκιουριτάς


Ένας μποντυμπιλντεράς


Ο Χάρυ Πόττερ και η παρέα του


Ο Hagrid από το Harry Potter


Δύο άνθρωποι που μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες: αυτός στα αριστερά γιατί ήταν ο πιο χοντρός άνθρωπος στον κόσμο, ζύγιζε 560 κιλά (!!!) και αυτός στα δεξιά γιατί χώρεσε 264 καλαμάκια στο στόμα του!!!


Και τέλος ο Ροβινσώνας Κρούσσος και ο Παρασκευάς

Αυτά ήταν πάνω-κάτω τα εκθέματα, δεν υπήρχε καμία μεγάλη ποικιλία ομοιωμάτων. Αν επιθυμείτε να την επισκεφθείτε θα διαρκέσει ως τις 16 Ιουνίου 2009.

Saturday 28 March 2009

Unboxing Sony DSC-W290 Cyber-shot

Την πρώτη μου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μου την έκαναν δώρο στην αποφοίτησή μου από το Πανεπιστήμιο το 2004. Ήταν μια Sony DSC-P52 Cyber-shot και μέχρι σήμερα έβγαζα φωτογραφίες με αυτήν. Δεν είμαι άτομο που αγοράζει κάθετι καινούριο μόλις βγει. Εξάλλου η τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και ό,τι πάρει κανείς μετά από λίγους μήνες σίγουρα θα βγει κάτι καλύτερο και βελτιωμένο.

Η αλήθεια είναι πως η μηχανούλα που είχα ως σήμερα έβγαζε μια χαρά φωτογραφίες. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις ήθελα κάτι παραπάνω. Πρώτα πρώτα το ζουμ της (x2) μου ήταν πολύ λίγο. Ύστερα όταν ήμουν σε κλειστούς χώρους και ήθελα να βγάλω φωτογραφίες με φλας, το φλας αργούσε να φορτώσει μετά από την πρώτη φωτογραφία με αποτέλεσμα να καθυστερώ να βγάλω κάτι που ήθελα. Και τέλος το 4 GB memory stick που της είχα βάλει της έπεφτε "βαρύ" με αποτέλεσμα ν'αργεί να ανοίξει και μάλιστα σε δύο ταξίδια αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικές φωτογραφίες. Ευτυχώς όμως με ένα προγραμματάκι τις ανακτήσαμε μετά την επιστροφή μας.

Τέλος πάντων, όλα τα παραπάνω με οδήγησαν στην αγορά της Sony W290 που μόλις κυκλοφόρησε και είναι ό,τι πιο νέο υπάρχει!

Ακολουθούν φωτογραφίες από το unboxing:



Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή έχει 12,1 megapixel (η παλιά μου είχε 3,2) και το σημαντικό είναι ότι έχει οθόνη LCD 3 ιντσών (η 1,6'' της P52 μου φαίνεται εντελώς κούτσικη μπροστά της!).


Περιέχει μπαταρία λιθίου (η P52 έπαιρνε δύο αλκαλικές μπαταρίες ΑΑ). Δεν ξέρω πόσες ώρες θα διαρκεί η μπαταρία, θα φανεί στην πράξη. Σίγουρα με τις αλκαλικές έχεις μια σιγουριά ότι αν σου τελειώσουν μπορείς να βρεις παντού και να τις αντικαταστήσεις. Φαντάζομαι όμως ότι δεν είναι τυχαίο που οι κατασκευαστές τις φτιάχνουν πλέον κατ'αυτόν τον τρόπο. Προφανώς θα κρατούν περισσότερο. Καλού κακού όμως με την πρώτη ευκαιρία θα αγοράσω και μια δεύτερη να υπάρχει στην θήκη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.



Με το που ανοίγεις την μηχανή σου ζητάει να ορίσεις την ημερομηνία:


και την τοποθεσία σου:


GMT +2.0 είμαστε εμείς που δηλώνεται με τις εξής χώρες στη μηχανή (Helsinki/Cairo/Istanbul):



Στα συν της μηχανής είναι ο ευρυγώνιος φακός της, το smile shutter που ανιχνεύει και τραβάει αυτόματα τα πρόσωπα όταν χαμογελούν και το face detection που εντοπίζει αυτόματα τα πρόσωπα και μπαίνουν σε τετραγωνάκι στην οθόνη. Τα χρώματα στις φωτογραφίες είναι πολύ ζωντανά! Επίσης τραβάει εκπληκτικά βιντεάκια σε HD (1280 x 720).

Στα μείον θα βάλω το ότι όταν τραβάς βίντεο δεν μπορείς να κάνεις ζουμ, όπως ακριβώς και με την παλιά μου. Πίστευα ότι μετά από τόσα χρόνια θα το έχει αλλάξει αυτό η Sony κι όμως εξακολουθεί να ισχύει το ίδιο. Αν θέλεις να τραβήξεις βίντεο με ζουμ πρέπει πρώτα να ζουμάρεις όσο θέλεις και μετά να αρχίσεις να βιντεοσκοπείς. Επίσης θεωρώ αρνητικό στις ψηφιακές μηχανές να μην έχουν ματάκι καθώς υπάρχουν περιπτώσεις (όπως στην παραλία όταν έχει πάρα πολύ ήλιο, ή σε κάποιον σκοτεινό χώρο που δεν μπορείς να δεις την οθόνη) που χρειάζεται. Όμως η οθόνη είναι μεγάλη και υποτίθεται ότι βλέπεις καλά, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Αυτό βέβαια θα φανεί στην πράξη.

Τέλος, να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη φωτογραφική πωλείται χωρίς memory stick. Ευτυχώς είχαμε αρκετά από την προηγούμενη φωτογραφική και δεν χρειάζεται να αγοράσουμε άμεσα.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε καινούρια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, είναι μια πολύ καλή επιλογή και σε πολύ καλή τιμή (279 ευρώ).

Friday 27 March 2009

Easy Virtue


Βρισκόμαστε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς η χρονολογία. Νεαρός Άγγλος (Ben Barnes, τον οποίο γνωρίσαμε ως Prince Caspian στο Chronicles of Narnia) παντρεύεται Αμερικανίδα (Jessica Biel, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις) και επιστρέφει σπίτι του για να την γνωρίσει στην οικογένειά του.

Η οικογένειά του αποτελείται από την αυστηρή και παλαιών αρχών μητέρα του (Kristin Scott Thomas), από τον πατέρα του (Colin Firth) που δεν γούσταρε καθόλου να γυρίσει στην οικογένειά του μετά τον πόλεμο, και από τις δύο αδελφές του, που ψάχνουν άντρα.

Η άφιξη της νέας νύφης και οι μοντέρνες της αντιλήψεις και το "ήθος" της σοκάρουν την μητέρα του John. Η Larita (Biel) δεν αντέχει την κριτική και την καταπίεση και επιθυμεί να φύγουν οι δυο τους και να ζήσουν στο Λονδίνο. Ο John όμως δεν το παίρνει απόφαση, και όταν μαθαίνει για τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας παρατείνει την διαμονή τους στο αρχοντικό της οικογένειάς του επ'αόριστον.

Το Easy Virtue για να πω την αλήθεια είναι μια ταινία που στο πρώτο μισό της με κούρασε κάπως. Οι ηθοποιοί μιλούσαν γρήγορα και έχανα κάποια νοήματα, τα οποία όμως δεν ήταν τόσο σημαντικά. Όμως της έδωσα μια ευκαιρία, και το δεύτερο μισό πραγματικά με δικαίωσε και μου άρεσε.

Πέρα από το πολύ καλό καστ και την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία (με έμφαση στην ομίχλη της αγγλικής επαρχίας!), η ταινία περιλαμβάνει και ένα πολύ ωραίο soundtrack. Μεταξύ των άλλων ακούγονται διασκευασμένα με τέτοιο τρόπο που να ενσωματώνονται ωραία στην πλοκή της ταινίας τα: Sex Bomb, Mad About The Boy και When The Going Gets Tough (The Tough Get Goint). Αν επιθυμείτε να δείτε ολόκληρο το O.S.T κάντε απλά κλικ εδώ. Μερικά εκ των τραγουδιών έχουν ερμηνευτεί και από τους πρωταγωνιστές της ταινίας.

Το τέλος είναι εντελώς ανατρεπτικό, αλλά δεν θα πω περισσότερα. Η ταινία είναι μια ρομαντική κωμωδία που αν και αργεί λίγο στην αρχή να "μπει στο ψητό" μόλις αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες είναι απόλαυση. Λάτρεψα ειδικά την τελευταία σκηνή, την ατάκα της πεθεράς Kristin Scott Thomas αλλά και την ετοιμόλογη ατάκα της νύφης Jessica Biel!!!

Δείτε την! :)

Σκέφτηκα στο τέλος του ποστ να βάλω το τρέιλερ, αλλά περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας και ενδεχομένως και κάποια spoiler και αποφάσισα να μην το ενσωματώσω εν τέλει.

Thursday 26 March 2009

Marley & Me


Μόλις είδα το Marley & Me και ομολογώ ότι η ταινία μου άρεσε πολύ. Για να πω την αλήθεια ήμουν επιφυλακτική πριν την δω, γιατί πίστευα ότι θα ήταν ακόμα μια κωμική ταινία με πρωταγωνιστή έναν σκύλο και τραβηγμένες από τα μαλλιά σκηνές. Όμως έπεσα πολύ έξω.

Ο John (Owen Wilson) είναι παντρεμένος με την Jennifer (Jennifer Anniston). Και οι δυο τους είναι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες. Η Jennifer έχει οργανωμένη την ζωή της και έχει βάλει στόχο κάθε φορά ανάλογα με την περίοδο να πραγματοποιεί ένα σκοπό για τη ζωή της. Αφού έχει παντρευτεί, έχουν βρει και οι δύο δουλειά και έχουν αγοράσει και σπίτι, ο John φοβάται ότι επόμενο βήμα στα σχέδια της Jenny είναι ένα παιδί. Μην νιώθοντας ο ίδιος όμως έτοιμος, αποφασίζει να της αγοράσει ένα κουτάβι προκειμένου να παρατείνει μια πιθανή εγκυμοσύνη της γυναίκας του. Αγοράζουν λοιπόν τον Marley, ο οποίος αποδεικνύεται ένας αρκετά ατίθασος σκύλος.

Μετά από λίγο καιρό ο John αρχίζει να αισθάνεται έτοιμος να γίνει πατέρας. Και όντως η οικογένεια μεγαλώνει. Και μεγαλώνει...

Σε όλες τις στιγμές της οικογένειας ο Marley είναι παρών. Μπορεί να τον μαλώνουν για τις ζημιές και τις αταξίες του και να φτάσουν στο όριο να τον δώσουν, αλλά τον αγαπάνε αληθινά και είναι μέλος της οικογένειας. Η ταινία περιλαμβάνει μερικές πραγματικά πολύ συγκινητικές σκηνές.

Στην ταινία ο Marley είναι μεν πρωταγωνιστής, αλλά δεν γυρίζουν όλα αποκλειστικά γύρω από αυτόν. Μην περιμένετε να δείτε μια ταινία σαν τον Beethoven ή παρόμοιες. Περισσότερο βλέπουμε τις σχέσεις του ζευγαριού, τις ανασφάλειές τους, τις δυσκολίες που περνούν με το που γίνονται γονείς και τα διάφορα προβλήματά τους.

Στο τέλος δεν θα αναφερθώ γιατί δεν θέλω να δώσω spoilers. Είναι μια ταινία που αξίζει όμως να δείτε!

Αν την έχετε δει, μπορούμε να αναφερθούμε στα σχόλια στο τέλος και στις εντυπώσεις μας.

ΥΓ. Έψαξα στο Google για να δω πόσα σκυλάκια έπαιξαν τον Marley στην ταινία. Δεν είναι ούτε 3 ούτε 4, αλλά 18! Δεκαοχτώ λαμπραντόρ "υποδύθηκαν" τον Marley στις διάφορες φάσεις της ζωής του!!

Wednesday 25 March 2009

Η Ώρα της Γης: 28 Μαρτίου 2009


Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 είναι η ώρα της Γης. Όλοι μας κλείνουμε τους διακόπτες για μια ώρα, από τις 8:30 ως τις 9:30 το βράδυ.

Τι είναι η ώρα της Γης;

Η ώρα της Γης είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Τότε 2,2 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις κατέβασαν τους διακόπτες και έσβησαν τα φώτα για μία ώρα.

Την επόμενη χρονιά, το 2008, το παράδειγμα του Σίδνεϋ ακολούθησαν ακόμα 370 πόλεις σε 35 διαφορετικές χώρες.

Τι πρέπει να κάνω;

Αυτό που οφείλει να κάνει κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για τις κλιματικές αλλαγές, δεν είναι παρά μια πολύ απλή κίνηση: να κατεβάσει τους διακόπτες και να σβήσει τα φώτα για μία ώρα, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, από τις 20:30 ως τις 21:30.


Η κίνηση αυτή βέβαια είναι πολύ σημαντική, αλλά και συμβολική. Το βασικό είναι όλοι μας να υιοθετήσουμε ένα τέτοιο τρόπο ζωής και να μην κάνουμε κατάχρηση ενέργειας. Να μην ξεχνάμε ανοιχτά φώτα σε χώρους που δεν βρισκόμαστε. Να βάζουμε λάμπες εξοικονόμισης ενέργειας. Να ανακυκλώνουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε. Είμαστε όλοι μας ένα άτομο. Όμως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή!


Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα πράγματα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Earth Hour ή την αντίστοιχη στα ελληνικά.

Παραθέτω μερικά ενημερωτικά βιντεάκια σχετικά με την Ώρα της Γης:





Στην πόλη μου, την Θεσσαλονίκη, όπως έχω πληροφορηθεί θα σβήσουν τα φώτα στον Λευκό Πύργο και στην Καμάρα. Στην Αθήνα, θα σκοτεινιάσουν για μια ώρα η Ακρόπολη, το Κοινοβούλιο και ο λόφος του Λυκαβητού.

Που αλλού μπορείτε να βρείτε την Ώρα της Γης 2009:
  • Στο YouTube στο επίσημο κανάλι: http://www.youtube.com/earthhour2009 όπου μπορείτε να δείτε και διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Kevin Bacon να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.
  • Στο Facebook στο επίσημο group που έχει δημιουργηθεί, αν και αν κάνετε ένα search "earth hour" θα βρείτε αρκετά γκρουπ ακόμα.
Τρεις μόνο μέρες μας χωρίζουν από την Ώρα της Γης. Μην το ξεχάσετε!!

Αστείο βίντεο για το twitter

Σήμερα είδα σε ένα tweet το παρακάτω βιντεάκι και μου άρεσε πάρα πολύ και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας!



Αν θέλετε να με ακολουθήσετε στο twitter, θα με βρείτε στο http://twitter.com/GreekCharm


Tuesday 24 March 2009

Armin van Buuren feat. Sharon den Adel - In And Out Of Love

Το τραγούδι της ημέρας σήμερα:

Armin van Buuren feat. Sharon den Adel - In And Out Of Love



Lyrics:

See the mirror in your eyes
See the truth behind your lies
Your lies are hurting me
See the reason in your eyes
Giving answer to the why:
Your eyes are haunting me!

Falling in & out of love
in love, in love
Falling in & out of love
your love, your love

Why can't you see it?
Why can't you feel?
In & out of love
each time.

Why can't you feel it?
Why can't you see it?
In & out of love

You keep keep runnin'
I keep keep fallin'
Let it fade away.
[x3]

Away away away away
Oh Let it fade away.

Χωρίς πολλά λόγια: απλά αφεθείτε στην μελωδία! :)

Friday 20 March 2009

Μπακαλόγατος στο Ράδιο Σίτυ

Σήμερα κάνει πρεμιέρα στο Ράδιο Σίτυ της Θεσσαλονίκης η θεατρική παράσταση Μπακαλόγατος με βασικό πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ήξερα για την άφιξη της παράστασης στην συμπρωτεύουσα εδώ και ένα μήνα (από τις 19/02 συγκεκριμένα) πριν καν βγουν οι αφίσες και διαφημιστεί στα διάφορα μέσα. Επειδή όμως γνωρίζω ότι οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής δεν βιάστηκα να πάρω εισιτήρια, αν και το σκέφτηκα.


Σήμερα είχα μια δουλειά κοντά στο θέατρο και το θεώρησα ευκαιρία να πάρω εισιτήρια. Όχι για αύριο φυσικά, που αποκλείεται να υπήρχαν, αλλά για το άλλο Σάββατο. Αμ δε! Είναι όλα κλεισμένα! Για 2 Σάββατα μετά; Τίποτα; Ούτε απογευματινή ούτε βραδινή. Ούτε Παρασκευή, ούτε Κυριακή! Όταν λέω ότι ήταν όλα κλεισμένα εννοώ αξιοπρεπείς θέσεις. Δεν θα έδινα 52 ευρώ (26 ευρώ είναι η βραδινή του Σαββάτου) για να χωθώ σε έναν εξώστη τέρμα πάνω και να βλέπω τους ηθοποιούς με τα κυάλια! Όταν πηγαίνω θέατρο θέλω να είμαι σε καλή θέση στην πρώτη πλατεία κάτω! Και είμαι αδιάλλακτη σε αυτό. Και φυσικά δεν θα δεχόμουν μια θέση στην πρώτη πλατεία τέρμα αριστερά ή τέρμα δεξιά, στους τοίχους. Στο θέατρο θέλω να είμαι σχετικά κεντρικά για να έχω συνολική εικόνα του τι γίνεται στη σκηνή!

Τώρα αν έσπευσε τόσος κόσμος να αγοράσει εγκαίρως τα εισιτήρια ή αν το θέατρο ακολουθεί κάποια άλλου είδους πολιτική δεν το γνωρίζω. Είναι σίγουρα μια παράσταση που οι Θεσσαλονικείς περίμεναν πολύ καιρό να ανεβεί, αλλά ξαναλέω ότι οι Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής και είναι κοινό μυστικό ότι τα θέατρα κρατάν τις καλές θέσεις για συγκεκριμένα "πορτοφόλια"... εχμμμ άτομα εννοούσα!

Για να μην μακρυγορώ, είχα το ημερολόγιο στο κινητό μου ανοιχό και έψαχνα να βρω πότε έχει αξιοπρεπείς θέσεις (και ήθελα μόνο 2, που να ήθελα και περισσότερες!) στην πλατεία κάτω. Και τελικά βρήκα και αγόρασα. Πότε; Μετά το Πάσχα! Το Σάββατο 25 Απριλίου! Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Λίγες πληροφορίες για την παράσταση τώρα:

Παραστάσεις γίνονται από Τετάρτη ως Κυριακή. Δευτέρα και Τρίτη είναι κλειστά. Από Τετάρτη ως Παρασκευή υπάρχουν μόνο βραδινές παραστάσεις στις 9:15, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή υπάρχουν δύο παραστάσεις, μια απογευματινή στις 6:15 και μια βραδινή στις 9:15.

Τα παιδικά εισιτήρια (ως 12 χρονών) και τα φοιτητικά κοστίζουν 18 ευρώ, ενώ το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ, με μόνη εξαίρεση την βραδινή του Σαββάτου που έχει 26 ευρώ! Γιατί αυτός ο διαχωρισμός δεν το καταλαβαίνω! Έχω πάει σε πολλά θέατρα και πάντα υπήρχαν 2 τιμές: μια για φοιτητές και μία για ενήλικες. Τέλος πάντων!

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη εμφανίζονται οι εξής ηθοποιοί: Τάσος Κωστής, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Λέφας, Γιάννης Δεγαΐτης, Σπύρος Πούλης, Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κοτσοβούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Τσιάρη και Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Αν σκοπεύετε να δείτε την παράσταση σας συμβουλεύω να σπεύσετε γιατί δεν θα βρείτε εύκολα εισιτήρια. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει ως την Κυριακή 10 Μαΐου, εκτός αν πάρει καμιά παράταση λόγω της ομολογουμένως μεγάλης επιτυχίας που θα έχει.

Αναλυτικό review με εντυπώσεις σε ένα μήνα, όταν την δω!

Wednesday 18 March 2009

Shanks & Bigfoot - Sweet Like Chocolate / Etienne de Crecy - Am I Wrong

Τραγούδι της Ημέρας για μια ακόμα φορά. Η μάλλον τραγούδια. Για το ποστ αυτό επέλεξα δύο τραγούδια που έγιναν επιτυχία πριν 10 περίπου χρόνια (αλήθεια, πως περνάει ο καιρός) και που τα video-clips και των δύο ήταν fully animated! Δύο από τα πιο αγαπημένα και καλοδουλεμένα καρτουνίστικα βίντεο κλιπ που είδα ποτέ. Και τα δύο αναφέρονται εμμέσως σε φαγητό... Sweet Like Chocolate από Shanks & Bigfoot το πρώτο, με ένα βίντεο τόσο γλυκό που θέλεις να το φας!!! Am I Wrong από τον Etienne de Crecy με ένα κλιπ που κάνει δυνατή σάτιρα στα φαστ φουντ και στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Shanks & Bigfoot - Sweet Like Chocolate



Lyrics:

Finding your way in the dark,
ain't so hard when you're close to my heart
You are there when I'm feeling alone
All I need is for you to come home

You're sweet like chocolate, boy
You're sweet like chocolate
You bring me so much joy
You're sweet like chocolate, boy

Trust is the lock is the key
There's no doubt that your love's all for me
You are sweet on the tip of my tongue
You are warm like the rays of the sun

Chorus :
You're sweet like duh..

Knowing you're there every day
Makes me high in my own special way
I am calm in the face of your love
Holding you is the gift from above

[Chorus]

Your sweet like duh..

Etienne de Crecy - Am I Wrong




Sunday 15 March 2009

Prison Breaks returns April 17th

Ένας μήνας μας έμεινε για να απολαύσουμε το τέλος του Prison Break. Συγκεκριμένα το 17ο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν της πολυαγαπημένης τηλεοπτικής σειράς θα προβληθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου 2009, Μεγάλη Παρασκευή για εμάς.

Δείτε το τρέιλερ:



Στο βιντεάκι αναφέρεται ότι θα προβληθούν τα 6 τελευταία επεισόδια της σειράς. Στο epguides όμως αναφέρονται 8. Οι φήμες λένε ότι ίσως προβληθούν δύο έξτρα επεισόδια. Εκτός αν αποφασίσουν από την Fox κάποιες ημερομηνίες να προβάλουν διπλά επεισόδια.

Οι ημερομηνίες και οι τίτλοι των επεισοδίων μέχρι στιγμής διαμορφώνονται ως εξής:

S04E17 - 17 Απριλίου 2009 - The Mother Lode
S04E18 - 24 Απριλίου 2009 - VS.
S04E19 - 01 Μαΐου 2009 - Son of a Bitch
S04E20 - 08 Μαΐου 2009 - Dominoes
S04E21 - 15 Μαΐου 2009 - Rate of Exchange
S04E22 - 22 Μαΐου 2009 - Killing Your Number
S04E23 - 29 Μαΐου 2009 - The Old Ball and Chain
S04E24 - ??? - Free

Saturday 14 March 2009

Sakis Rouvas - This Is Our Night (Eurovision 2009 - Official Video Clip)

Κυκλοφόρησε το επίσημο βίντεο κλιπ του This Is Our Night, του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2009.

Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο βίντεο κλιπ μου άρεσε περισσότερο από το αντίστοιχο της Έλενας Παπαρίζου πριν τέσσερα χρόνια. Γενικώς μου αρέσει τα βίντεο κλιπ να έχουν και εξωτερικά γυρίσματα και να μην είναι όλο σε στούντιο.

Στο συγκεκριμένο βίντεο κλιπ με τον Σάκη Ρουβά βλέπουμε ανάμεσα στα χορευτικά του τραγουδιστή και διάφορα χαρακτηριστικά σημεία της Αθήνας, όπως το Καλλιμάρμαρο στάδιο και το Ηρώδειο. Στα μέρη αυτά συναντούνται διάφοροι φίλοι για να πάνε να διασκεδάσουν σε κάποιο κλαμπ της Αθήνας. Μεταξύ των άλλων φαίνεται και η Ακρόπολη και η Βουλή των Ελλήνων στο Σύνταγμα.

Δείτε το video-clip:


Wednesday 11 March 2009

Faithless feat Cass Fox - Music Matters (The Remixes)


Το εκπληκτικό τραγούδι των Faithless (που εδώ και χρόνια είναι σταθερά ένα από τα πιο αγαπημένα μου μουσικοχορευτικά γκρουπ) Music Matters με την μαγευτική φωνή της Cass Fox κυκλοφόρησε σε τέσσερα μοναδικά remix από κορυφαίους djs! Συγκεκριμένα το χεράκι τους στην αλλαγή του τραγουδιού έβαλαν ο Mark Knight, ο Axwell, ο (επίσης αγαπημένος) Pete Heller και φυσικά ο Rollo με την Sister Bliss!

Lyrics / Στίχοι:

(Cass Fox)
For all those who stood up and were counted
For all those for whom money was no motive
For all those for whom music was a message
I want to thank you

For making me
A little more sure
A little more wise
And courageous

You told me to look much further
You told me to walk much more
You told me that music matters
And to chase the dogs back from my door

I won't stop here
I won't be still until the sun sets
On us all..

(Maxi Jazz)
Under the sheets with my radio
Turn down low
So nobody know
It's the late night show
Hopin' to hear 'Hey Joe'
Jimi was my hero
Head blown by Todd R. A wizard a true star
From BAMMALAMMA to TAMLA MO
Curtis Mayfield
to Kurtis Blow
Singing into my pillow
And praying I don't dose
Until my 9 Volt battery goes..

(Cass Fox)
You told me to look much further
You told me to walk much more
You told me that music matters
And to chase the dogs back from my door

I won't stop here
I won't be still until the sun sets
On us all..

You told me to look much further
You told me to walk much more
You told me that music matters
And to chase the dogs back from my door

I won't stop here
I won't be still until the sun sets
On us all..

You told me that music matters..
You told me that music matters..
You told me that music matters..
You told me that music matters..

Έψαξα και βρήκα στο YouTube τα τέσσερα αυτά remix και σας τα παρουσιάζω με μεγάλη χαρά!

Faithless feat Cass Fox - Music Matters (Mark Knight Remix)




Faithless feat Cass Fox - Music Matters (Axwell Remix)




Faithless feat Cass Fox - Music Matters (Pete Heller Remix)




Faithless feat Cass Fox - Music Matters (Rollo & Sister Bliss Remix)



Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το remix του Axwell.

Monday 9 March 2009

Twilight


Δεν είμαι καθόλου φαν των ταινιών με βαμπίρ και λυκανθρώπους! Το Twilight όμως, το οποίο είδα το Σάββατο το βράδυ, με ενθουσίασε! Πρόκειται για μια ταινία με εκπληκτική ατμόσφαιρα, μαγευτικά τοπία, μοναδική σκηνοθεσία και φανταστικό soundtrack.

Αν θέλετε να δείτε ταινία με μάχες ανάμεσα σε βαμπίρ και βρυκόλακες να ρουφάνε αίμα, τότε αυτή η ταινία δεν είναι για εσάς. Το εξώφυλλο του DVD είναι άκρως παραπλανητικό θα έλεγα, και είχα τις επιφυλάξεις μου όταν απόφασισα να δω την συγκεκριμένη ταινία, είχα δει όμως στην TV τα making of και είχα ακούσει πολλά και ήθελα να τη δω. Και δικαίως!

Στα making of είχε αναφέρει κάποιος ότι πρόκειται για μια μεταφορά του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας σε έναν διαφορετικό κόσμο. Και πράγματι, για κάτι τέτοιο πρόκειται.

Η νεαρή Βella πηγαίνει να μείνει για λίγο καιρό με τον πατέρα της στην μικρή πόλη Forks, καθώς η μητέρα της έχει ξαναπαντρευτεί και αναγκάζεται με τον νέο της άντρα να μετακινούνται συχνά. Πρόκειται για μια έφηβη που δεν είναι ιδαίτερα κοινωνική, ενώ στο σχολείο που πηγαίνει όλοι είναι φιλικοί και τη συμπαθούν. Εκεί θα γνωρίσει τον απόμακρο Edward Cullen και θα καταλάβει από την αρχή ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τον συγκεκριμένο νεαρό. Τον ερωτεύεται και δεν θα αργήσει να ανακαλύψει ότι τόσο αυτός όσο και ολόκληρη η οικογένειά του είναι βαμπίρ. Μόνο που είναι καλά βαμπίρ, τρώνε μόνο ζώα, κάτι σαν vegetarian!

Στην περιοχή όμως γίνονται διάφοροι φόνοι ο ένας μετά τον άλλον από μια ομάδα τριών βαμπίρ που πίνουν ανθρώπινο αίμα (οι οποίοι φόνοι αναφέρονται στην ταινία, αλλά δεν τους βλέπεις). Όταν τα κακά βαμπίρ θα συνειδητοποιήσουν ότι ανάμεσα στην οικογένεια των Cullen υπάρχει μια θνητή, η Bella θα γίνει λεία και ο Edward κάνει ό,τι μπορεί για να την προστατέψει. Θα τα καταφέρει;

Δείτε το τρέιλερ: