Friday 28 November 2008

Kylie Minogue - Boombox


Η αγαπημένη πριγκίπισσα της ποπ, Kylie Minogue, θα κυκλοφορήσει στις 5 Ιανουαρίου ένα νέο CD με τίτλο Boombox. Το καινούριο αυτό album δεν θα περιλαμβάνει νέα τραγούδια, αλλά remix τραγουδιών που όλοι έχουμε λίγο-πολύ χορέψει. Γνωστοί DJs όπως οι Chemical Brothers, ο Fischerspooner και ο Mylo έχουν βάλει το χεράκι τους και έχουν "πειράξει" μεγάλες επιτυχίες της Kylie, προκειμένου να τις ξαναχορέψουμε.

Αναλυτικά η tracklist έχει ως εξής:

01. Can't Get Blue Monday Out Of My Head (Bootleg with New Order)
02. Spinning Around (7th District Club Mental Mix)
03. Wow (Death Metal Disco Scene Remix)
04. Love At First Sight (Kid Creme Vocal Dub)
05. Slow (Chemical Brothers Mix)
06. Come Into My World (Fischerspooner Mix)
07. Red Blooded Woman (Whitey Mix)
08. I Believe In You (Mylo Mix)
09. In Your Eyes (Knuckleheadz Mix)
10. 2 Hearts (Mark Brown's Pacha Ibiza Upper Terrace Mix)
11. On A Night Like This (Bini & Martini Mix)
12. Giving You Up (Ritron Re-Rub Vocal Mix)
13. In My Arms (Sebastien Leger Vocal Mix)
14. The One (Britrocka Remix)
15. Your Disco Needs You (Casino Mix)
16. Boombox (LA Riots Remix)

Αν χρησιμοποιείτε το iTunes μπορείτε πέραν των παραπάνων να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας τα δύο extra επιπλέον τραγούδια:

Can't Get You Out Of My Head (Greg Kurstin 2007 Mix)
Butterfly (Mark Piccotti Sandstorm Dub)


Καλή ακρόαση!! :)

Wednesday 26 November 2008

Serhat & Viktor Lazlo - Total Disguise

Είχα σκοπό να βάλω ως το τίτλο και πάλι "το τραγούδι της ημέρας" και να μιλήσω για το συγκεκριμένο τραγούδι, αλλά επειδή στα στατιστικά μου έχω πολλά ποστ με τον ίδιο τίτλο αποφάσισα να κρατήσω την κατηγορία, αλλά να βάζω στο εξής ως τίτλο του ποστ τον τίτλο του τραγουδιού. Φυσικά και στα 16 προηγούμενα posts θα γίνει το απαραίτητο rename.


Serhat & Viktor Lazlo - Total Disguise



Πρόκειται για ένα εκπληκτικό τραγούδι! Φανταστικά φωνητικά! Μαγευτική μουσική! Μελωδία που σε ταξιδεύει και σε κάνει να ερωτεύεσαι από την αρχή! Φυσικά και το βίντεο-κλιπ δεν θα μπορούσε να μην είναι σε παρόμοιο κλίμα! :)

Οι στίχοι με πολλή αγάπη αφιερωμένοι σε όλους τους αναγνώστες/-στριες καθώς είμαι σε πολύ καλό mood!

Lyrics:

Under the blue sky
It’s just you and I
And I wonder why
I can’t be with
Anyone else but you

Is it something in your eyes
Or your innocent lies
That makes me feel like I’m lost here
I’m wandering around in total disguise

It was extraordinary
And for one too many
I loved you sevdim seni
Sen de sev beni, sev beni

Since you could make me smile
Then you could stop the world for a while
Sometimes you make me cry
Then you give me wings and make me fly

Na na na na na
Na na na na na
Na na na na na

I hope is true
and i'm with you
we both wanna trip
that'll never be true
whatever you do
tell me you feel the same way too...

Since you could make me smile
Then you could stop the world for a while
Sometimes you make me cry
Then you give me wings and make me fly

Since you could make me smile
Then you could stop the world for a while
Sometimes you make me cry
Then you give me wings and make me fly

Το τραγούδι κυκλοφορεί και σε dance version και είναι εξίσου ωραίο! Ψάξτε το!! :)

Νέα μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού


Ως γνωστόν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα της πόλης αυτής. Διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού που δυσχεραίνουν την κίνηση τόσο των διερχόμενων οχημάτων όσο και των πεζών. Φυσικά το πρόβλημα στο κέντρο της πόλης γίνεται ακόμα πιο έντονο.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης, από τον Μάρτιο του 2009 θα υπάρχουν 6 καινούρια mini-bus που θα εξυπηρετούν αποκλειστικά όσους αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε κάποιο πάρκινγκ του κέντρου, δημόσιο ή ιδιωτικό. Στα μικρά αυτά λεωφορεία θα μπορεί κανείς να επιβιβαστεί δείχνοντας απλά την απόδειξη που θα έχει πάρει από το πάρκινγκ, χωρίς να πληρώσει κάτι επιπλέον. Τα λεωφορεία θα ακολουθούν δύο διαδρομές: ξεκινώντας από το νέο Δημαρχειακό Μέγαρο η πρώτη γραμμή θα ανεβαίνει την Αγγελάκη και μέσω Εγνατίας θα κάνει έναν κύκλο και θα επιστρέφει στο Δημαρχείο, ενώ η δεύτερη θα πηγαίνει από Τσιμισκή και θα καταλήγει και αυτή πίσω στο Δημαρχείο.

Δεν διαφωνώ πως όποιο μέτρο λαμβάνεται για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού είναι καλοδεχούμενο. Όμως κατά την γνώμη μου οι αποστάσεις στο κέντρο είναι τόσο μικρές που από τη στιγμή που κάποιος αφήσει το αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ, μπορεί να πάει οπουδήποτε με τα πόδια. Εκτός βέβαια εάν πρόκειται για κάποιον που έχει κάποια επείγουσα βιαστική δουλειά και σε άλλη περίπτωση θα άφηνε το αυτοκίνητό του με αλάρμ για να τελειώσει γρήγορα. Τότε ναι, αν αυτό το μέτρο καταφέρει να πείσει τους "προσωρινά σταθμευμένους" να αφήσουν το αυτοκίνητό τους σε πάρκινγκ και να κάνουν την δουλειά τους με τα λεωφορειάκια για να μην χάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους, τότε είναι θετικό.

Επίσης το μέτρο αυτό θα βοηθήσει ενδεχομένως όσους έχουν προβλήματα μετακίνησης, όπως ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Το αποτέλεσμα θα φανεί σε λίγους μήνες στην πράξη! Ας ελπίσουμε να αλλάξει νοοτροπία ο μέσος οδηγός και να εξυπηρετηθεί από το νέο μέτρο!

Sunday 23 November 2008

Θεσσαλονίκη: Γιορτή των Αγγέλων 2008

'Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στην πλατεία Αριστοτέλους την καθιερωμένη Γιορτή των Αγγέλων κατά την οποία γίνεται το επίσημο άναμα του καραβιού και του ελάτου καθώς και του ευρύτερου στολισμού του κέντρου.

Για να φρεσκάρω την μνήμη σας, πέρσι είχαν εμφανιστεί στην γιορτή οι C:Real μαζί με τον Δημήτρη Κοργιαλά, την Ευρυδίκη και τους De Niro.

Φέτος το πρόγραμμα δεν είναι τόσο ποπ. Σύμφωνα με το μπάνερ που έχει αναρτηθεί στο κέντρο, στην σκηνή θα ανεβούν οι εξής:
  • Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
  • Κώστας Μακεδόνας
  • Δημήτρης Σταρόβας
  • Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Συμμετέχουν η Ζίνα Αρβανιτίδη (η κόρη του Πασχάλη) και η Σαββέρια Μαργιολά.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με την παιδική χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Η γιορτή θα λάβει χώρα την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008 και θα αρχίσει στις 7:00 το απόγευμα.

Tuesday 18 November 2008

Διαφημίσεις κινητής τηλεφωνίας

Τον τελευταίο καιρό οι τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει τρεις διαφημίσεις που η καθεμιά "απαντά" στην προηγούμενη.

Οι δύο πρώτες, της Vodafone και της Cosmote βγήκαν σχεδόν μαζί. Νομίζω πρώτα εμφανίστηκε αυτή της Cosmote:



Ένας αστυνομικός μπαίνει σε μια καλύβα όπου βρίσκονται ληστές με τα κλοπιμαία. Μπαίνει δυναμικά και ανοίγει το πορτοφόλι του όπου θα έπρεπε να βρίσκεται το σήμα του. Μόνο που δεν υπάρχει! Και εμφανίζεται η φράση "Σπαστικό δεν είναι να μην έχεις σήμα;"

Ακολουθεί η διαφήμιση της Vodafone:



Δύο φίλοι βγαίνουν από ένα club και ο διάλογος έχει ως εξής:

- Απίθανο μέρος! Αλλά δεν είναι σπαστικό να μην έχεις σήμα;
- Ξέρω γω; Εγώ πάντα Vodafone είχα.
- Καλά! Ρώτα και μένα!
- ΟΚ! Δεν είναι σπαστικό να μην έχεις σήμα;

Και ακολουθεί η φράση "Σήμα οπουδήποτε το χρειάζεσαι."

Η Wind φυσικά δεν μπορούσε να μείνει έξω από τον χορό και δημιούργησε μια πολύ έξυπνη διαφήμιση - κατά τη γνώμη μου - που απαντάει στις δύο προηγούμενες...



Είναι λίγο συνδιασμός των δύο προηγουμένων: Νεαρός πάει να μπει σε ένα κλαμπ, αλλά ο πορτιέρης του λέει πως έχει είσοδο. Ο νεαρός βγάζει και του δείχνει το πορτοφόλι του μόνο που δεν έχει χρήματα μέσα και τα ψάχνει!! Τότε ακολουθεί η φράση "Το σήμα είναι αυτονόητο, η οικονομία όχι".

Edit: Την βρήκα την διαφήμιση, την ανέβασα στο YouTube και έκανα edit το post! :)

Sunday 16 November 2008

Πράγα - Part 4 - Κάστρο

Είχα σκοπό την δεύτερη μέρα να την βάλω και αυτήν σε ένα μόνο ποστ, επειδή όμως η πρώτη έγινε πολύ μεγάλο ποστ λόγω των πολλών φωτογραφιών, επιλέγω να την "σπάσω" σε δύο μέρη.

Εννοείται πως δεν αναρτώ όλες τις φωτογραφίες που τράβηξα στο ταξίδι, αλλά από αυτές επιλέγω τις καλύτερες κατά τη γνώμη μου και αυτές που αξίζει να ανεβάσω. Από τη στιγμή που άρχισα να χρησιμοποιώ ψηφιακή μηχανή και τραβάω χωρίς περιορισμό μου είναι δύσκολο να αφήσω αρκετές απ'έξω.

Δεύτερη μέρα λοιπόν και το πρόγραμμα προβλέπει αρχικά επίσκεψη στο κάστρο της Πράγας, όπου όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω βρίσκεται και ο καθεδρικός ναός της πόλεως.


Λορέτο: πρόκειται για ναό στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει αντίγραφο της Santa Casa (Ιερή Οικία) του Λορέτο, όπου πιστεύεται πως έγινε η άμωμος σύλληψη του Ιησού.


Το καμπαναριό του ναού. Κάθε ώρα πάνω στην ώρα χτυπούν και εδώ μελωδικά καμπάνες υμνώντας την Παναγία. Δείτε και το βιντεάκι:



Ακριβώς απέναντι από το Λορέτο βρίσκεται αυτό εδώ το όμορφο κτίριο. Πρόκειται για το ανάκτορο Cernin όπου σήμερα στεγάζεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας.

'Αλλο ένα οίκημα με εντυπωσιακή πρόσοψη.

Παρόμοια αυτοκινητάκια-αντίκες μπορεί κανείς να αντικρύσει πολύ συχνά στο κέντρο της Πράγας. Πρόκειται για αυτοκίνητα που νοικιάζονται για να κάνει κανείς το γύρω της πόλης και να δει τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα.

Το κτίριο αυτό δεν θυμάμαι ακριβώς τι στεγάζει αλλά το εξωτερικό του είναι πρωτότυπο. Αν το δείτε από κοντά όπως σε αυτήν την φωτογραφία φαίνεται καθαρά ότι η πρόσοψή του είναι ζωγραφισμένη, αν το δείτε όμως από μακριά (μεθεπόμενη φωτογραφία) δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για πλακάκια που προεξέχουν!!

Διάφορα αγάλματα στην εξωτερική γωνία ενός κτιρίου!



Μουσικοί ακριβώς έξω από την είσοδο του κάστρου.

Και ένα βιντεάκι με τους μουσικούς:


Η είσοδος του κάστρου με τα δύο μεγάλα αγάλματα πάνω από τις 2 κολώνες και τους ακίνητους φρουρούς. Τα δύο αγάλματα αναπαριστούν την Μάχη των Τιτάνων και η πύλη ολοκληρώθηκε στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα.

Όπως βλέπετε την προηγούμενη φωτογραφία, πηγαίνοντας δεξιά από την πύλη πριν μπούμε στο κάστρο εκεί που τελειώνουν τα κάγκελα, μπορεί κανείς να τραβήξει ωραίες πανοραμικές φωτογραφίες όπως οι δύο επόμενες. Στα σπιτάκια αυτά με τις κόκκινες κεραμίδες παλιά κατοικούσαν διάφοροι ευγενείς.



Στο κτίριο αυτό που βλέπετε (το οποίο βρίσκεται επίσης αμέσως πριν την πύλη του κάστρου) γυρίστηκε η γνωστή ταινία του 1984 Amadeus που διηγείται την ζωή του πασίγνωστου συνθέτη Wolfgang Amadeus Mozart.

Στο βάθος - αν και υπάρχει πολλή ομίχλη - διακρίνεται ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ, ύψους 63,5 μέτρων (το 1/4 του Πύργου του Άιφελ). Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Πέρτζιν και κατασκευάστηκε το 1891. Περιλαμβάνει 299 σκαλιά.



Η είσοδος του Καθεδρικού Ναού της Πράγας, του Αγίου Βίτου

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς της Ευρώπης και ήταν αδύνατον να χωρέσει ολόκληρος σε μια φωτογραφία!

Η πρόσοψη του ναού.

Την ώρα που ήμασταν μέσα στο κάστρο πετύχαμε και μια παρέλαση με μουσικά όργανα. Είχα σκοπό να βάλω μόνο μια φωτογραφία, αλλά μετά σκέφτηκα πως μπορεί κανείς να ασχολείται με τα διάφορα εμβλήματα και σημαίες και αποφάσισα να βάλω όλες όσες φαίνονται διαφορετικά οικόσημα:











Άγαλμα στην εσωτερική πλατεία του κάστρου με τον Άγιο Γεώργιο που σκοτώνει τον δράκο.

Στο σημείο αυτό του ναού, στο δωμάτιο που βρίσκεται πίσω από τις τοιχογραφίες, βρίσκονται τα στέματα και οι κορώνες. Απ'ό,τι μας είπε ο ξεναγός μας το εν λόγω δωμάτιο έχει έξι κλειδαριές και για να ανοίξει ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να μπουν τα έξι κλειδιά ταυτόχρονα στις κλειδαρότρυπες. Κάτοχοι των κλειδιών είναι έξι διαφορετικοί άνθρωποι: ο Πρωθυπουργός της χώρας, υπουργοί και γενικώς άτομα που κρατούν σημαντικές θέσεις. Μου έκανε εντύπωση αυτή η λεπτομέρεια, μου θύμησε μυθιστορήματα όπως ο Κώδικας Ντα Βίντσι ή οι Illuminati!

Οι στρατιώτες καθοδόν για την αλλαγή της φρουράς.


Η πίσω πλευρά του Καθεδρικού είναι παρόμοια με την αντίστοιχη πλευρά της Παναγίας των Παρισίων.


Βγαίνοντας από το κάστρο συναντάμε ένα μουσείο παιχνιδιών.


Υπήρχε και μια έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στις Barbie!

Το μουσείο αυτό είναι ένα μικρό κτίριο με στενές σκάλες που ανεβαίνεις τρεις ορόφους αλλά δεν αναφερόταν πουθενά αν υπήρχε είσοδος και υπέθεσα πως ήταν δωρεάν. Όταν φτάσαμε επάνω όμως και έβγαλα φωτογραφεία τον Darth Vader μία κυρία μου έκανε παρατήρηση και είπε πως έχει είσοδο, επομένως δεν μπόρεσα να τραβήξω άλλες φωτογραφίες. Είχε και ένα πολύ πετυχημένο ομοίωμα του Jarjar από το Star Wars αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να το βγάλω!


Και κάπου εδώ βγαίνουμε αισίως από το Κάστρο και κατηφορίζουμε προς την Γέφυρα του Καρόλου την οποία θα δείτε στην επόμενη ανάρτηση με μερικές από τις πιο ωραίες - κατά την γνώμη μου - φωτογραφίες του ταξιδιού!

Αναμείνατε στις οθόνες σας.... :)

Friday 14 November 2008

Φθινόπωρο

Κάθομαι στο σαλόνι με το laptop στα πόδια και βλέπω από το παράθυρο ανάμεσα στις πολυκατοικίες κάποια μεγάλα δέντρα να έχουν πάρει τα φύλλα τους αυτό το όμορφο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα λίγο πριν σκορπίσουν όλα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια! Είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη εικόνα! Μακάρι να είχαμε εμείς μεγάλα πάρκα και ανοιχτωσιά ώστε να μπορούμε να χαιρόμαστε όλες τις εποχές όπως τους αξίζει.

Σήμερα ο καιρός είναι ιδιαίτερα μουντός και θα έλεγα πως είναι η πρώτη μέρα που σημαίνει την άφιξη του χειμώνα. Ως χθες ο καιρός ήταν σχετικά ήπιος. Έβγαλε ψύχρα όμως και χθες το βράδυ άναψαν πρώτη φορά δοκιμαστικά τα καλοριφέρ.

Η κουβέρτα δεν μου φτάνει πια. Καιρός σιγά σιγά να κατεβάζω το πάπλωμα. Δεν έχει τόσο πολύ κρύο ακόμα, αλλά μου αρέσει αυτή η αίσθηση να σε πλακώνει το πάπλωμα, να βουλιάζεις μέσα του! :)

Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Ό,τι πρέπει για να μείνεις μέσα και να παίζεις επιτραπέζια και να βλέπεις ταινίες!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους! :)

Tuesday 11 November 2008

Πράγα - Part 3 - Prague By Night

Όπως υποσχέθηκα στο προηγούμενο ποστ για την Πράγα, αυτό εδώ το ποστ επικεντρώνεται στην βραδυνή πόλη με τα φωτισμένα κτίρια.

Αφού κάναμε τον γύρο της πόλεως λοιπόν την πρώτη μέρα, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ξεκουραστούμε και να "φιλτράρουμε" τις πρώτες εικόνες και εντυπώσεις από την πολύ όμορφη αυτή πόλη.

Στη συνέχεια είχαμε ραντεβού στη ρεσεψιόν στις 7 η ώρα για να πάμε να παρακολουθήσουμε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου. Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας είναι πολύ ξακουστό ανά τον κόσμο. Δεν περιλαμβάνει πρόζα, αλλά μόνο εικόνα. Όλη η σκηνή είναι μαύρη και εμφανίζονται οι ηθοποιοί-χορευτές με έντονα φωσφορούχα ρούχα και αξεσουάρ που μαγεύουν. Στην πράγα υπάρχουν πολλές σκηνές Μαύρου Θεάτρου. Η παράσταση που παρακολουθήσαμε εμείς λέγεται WOW και το πρωτότυπο ήταν πως ήταν και interactive. Οι πρωταγωνιστές "έπαιζαν" και με το κοινό. Έστελναν μεγάλες φωσφορίζουσες μπάλες προς το μέρος μας και τους τις πετούσαμε πίσω, έπεφταν σταγόνες από το ταβάνι όταν υποτίθεται πως έβρεχε και στο τέλος κάποιοι ντυμένοι τεράστιες αράχνες (πάντα με εντυπωσιακά χρώματα) σκαρφάλωσαν στις καρέκλες ανάμεσά μας!

Μαύρο Θέατρο της Πράγας είχα παρακολουθήσει πριν μερικά χρόνια στο Ράδιο Σίτυ στην Θεσσαλονίκη και θυμάμαι πως σε γενικές γραμμές μου είχε αρέσει περισσότερο από αυτό που είδαμε στην Πράγα. Βέβαια εκείνο δεν ήταν interactive, αλλά η σκηνή του Ράδιο Σίτυ είναι μεγαλύτερη, έχει μεγαλύτερο βάθος, είχε περισσότερους ηθοποιούς και εγώ καθόμουν πιο μακριά, πράγμα σημαντικό. Η απόσταση από την σκηνή παίζει σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο θέαμα γιατί φαίνονται όλα πιο εντυπωσιακά. Το θεατράκι που πήγαμε στην Πράγα ήταν μικρό, 10-15 σειρές και όταν έχεις την σκηνή τόσο κοντά σου ξεχωρίζεις περισσότερο τι γίνεται επάνω. Φυσικά φωτογραφίες και βίντεο δεν επιτρέπεται να τραβήξει κανείς, επομένως εάν δεν γνωρίζατε για το Μαύρο Θέατρο, δείτε τα links που έβαλα προηγουμένως ή κάντε μια αναζήτηση στις εικόνες του Google.

Η παράσταση διήρκησε μία ώρα και δέκα λεπτά και κατά τις 9:10 βγήκαμε από το θέατρο που βρισκόταν πολύ κοντά στο Εθνικό Μουσείο της Πράγας και αποφασίσαμε να κατηφορίσουμε προς το κέντρο για να δούμε και την βραδινή φωτισμένη όψη της πόλης...

Το Εθνικό Μουσείο της Πράγας, το οποίο είναι μουσείο φυσικής ιστορίας.

Κάποια άλλα κτίρια που είδατε και στο πρώτο ποστ, εδώ φωτισμένα, χωρίς πολλά λόγια:




Το στενάκι που οδηγεί στην πλατεία του Ρολογιού.



Το αστρονομικό ρολόι από δύο διαφορετικές γωνίες.

Η εντυπωσιακή Εκκλησία της Παναγίας του Τιν.






Ο Πύργος της πυρίτιδας.



Το Δημοτικό Μέγαρο.

Ο Πύργος της πυρίτιδας και το τμήμα του Δημοτικού Μεγάρου.

Στο επόμενο μέρος περνάμε στην δεύτερη μέρα της εκδρομής κατά την οποία επισκεφθήκαμε το κάστρο και την ξακουστή γέφυρα του Καρόλου. Ως τότε ξέρετε... μένετε συντονισμένοι εδώ! :)