Friday, 31 October 2008

Happy Halloween!

Σημέρα σε πολλές χώρες της Ευρώπης (σίγουρα στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στην Αγγλία και στην Τσεχία που ήμουν πριν λίγες μέρες) γιορτάζεται το Halloween. Στην Ελλάδα βέβαια δεν υπάρχει το συγκεκριμένο έθιμο.

Η Google όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έφτιαξε ένα πολύ ωραίο doodle:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση αυτής της γιορτής και τα έθιμα που τηρούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας επισκεφθείτε το blog της Σοφίας! :)

Thursday, 30 October 2008

Πράγα - Part 1 - Intro

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ μου το τετραήμερο 25-28 Οκτωβρίου βρήκαμε ευκαιρία να αποδράσουμε και να κάνουμε ένα ταξιδάκι στην Πράγα.

Λίγα λόγια για την πόλη και πράγματα που έμαθα στην εκδρομή...

 • Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας (το αναφέρω γιατί προσωπικά η γεωγραφία δεν είναι το δυνατό μου σημείο και πριν ετοιμάσουμε το ταξίδι δεν θα ήξερα να απαντήσω σε μια ενδεχόμενη τέτοια ερώτηση... Ωραίος τρόπος πάντως είναι τα ταξίδια για να θυμάσαι τέτοιες πληροφορίες). Η Τσεχία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2002, ωστόσο δεν έχει μπει ακόμα στην ζώνη του ευρώ. Το νόμισμά τους είναι η τσέχικη κορώνα και η αντιστοιχία είναι 24 κορώνες = 1 ευρώ. Αναμένεται να μπουν στην ευρωζώνη το 2010. Θα δουν και αυτοί την γλύκα! :p

 • Η Τσεχία βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη και συνορεύει με την Γερμανία, την Πολωνία, την Σλοβακία και την Αυστρία.
 • Η Πράγα προστατεύται από την Unesco ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
 • Έχει 1.300.000 κατοίκους και έκταση 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
 • Η Τσεχία δεν έχει καθόλου ψηλά βουνά.
 • Η γλώσσα που μιλούν στην χώρα είναι σλάβικη, χρησιμοποιούν όμως το λατινικό αλφάβητο και όχι το κυριλικό. Διαπίστωσα δε πως έχουν πολλούς τόνους, ακόμα και πάνω στα σύμφωνα. Μάλλον περισσότερο πνεύματα θα πρέπει να είναι και να αλλάζουν την προφορά της εκάστοτε λέξης. Επίσης έχουν πολλά σύμφωνα στη σειρά, πράγμα δύσκολο για εμάς να προφέρουμε τις λέξεις τους.
 • Ο ποταμός που διασχίζει την πόλη ονομάζεται Μολδάβας (Vltava στην γλώσσα τους).
 • Το μετρό της Πράγας κατασκευάστηκε την δεκαετία του '60 και ομολογώ πως ήταν πιο ασφαλές και καθαρό από κάποια άλλα (πχ Ρώμης).

 • Στο κέντρο της πόλης απαγορεύεται η είσοδος στα μεγάλα οχήματα (πούλμαν, λεωφορεία κλπ).
 • Η Τσεχία με την Σλοβακία παλιότερα ήταν ένα κράτος (Τσεχοσλοβακία, ΟΚ αυτό το γνώριζα). Τα δύο κράτη αποφάσισαν από κοινού να χωρίσουν το 1992 στο Κοινοβούλιο, χωρίς διαπληκτισμούς.
 • Η χώρα ζει κυρίως από την βαριά βιομηχανία της: εδώ βρίσκεται η αυτοκινητοβιομηχανία της Skoda. Επίσης κατασκευάζονται όπλα, τρακτέρ και μηχανές τραίνων.
 • Είναι μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή μπύρας. Από την Τσεχία ξεκίνησε και διαδόθηκε η μπύρα Pilsner, η επωνομαζόμενη και "ξανθιά".

 • Ο βασικός μισθός ενός Τσέχου κυμαίνεται γύρω στα 550 ευρώ.
 • Όσον αφορά την παιδεία, η βασική εκπαίδευση διαρκεί 10 χρόνια και τα σχολεία είναι ολοήμερα (8:00-5:00. Τα μαθήματα γίνονται από τις 8:00 ως τη 1:00, ακολουθεί γεύμα και στη συνέχεια ένα δύωρο κατά το οποίο οι μαθητές μπορούν να κάνουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας). Μετά κάποιος μπορεί να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, δηλώνοντας όμως μια σχολή. Εάν περάσεις στο πανεπιστήμιο μπορείς κάθε μάθημα να το δώσεις έως τρεις φορές. Αν αποτύχεις και δεν περάσεις όλα τα μαθήματα του έτους σου, απλά και σωστά παίρνεις πόδι. Στην Τσεχία υπάρχουν πολλά αγγλόφωνα πανεπιστήμια.

Αυτές ήταν οι άκρως ενδιαφέρουσες κατά τη γνώμη μου γενικές πληροφορίες που έμαθα στο ταξίδι. Θα ακολουθήσουν τα ποστ με περισσότερες φωτογραφίες από την πόλη και λεπτομέρειες για τα μέρη που επισκεφθήκαμε. Μείνετε συντονισμένοι! ;)

Wednesday, 29 October 2008

Ταξιδιωτικό Quiz #2

Πέρσι στο τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας έκανα ένα ποστ - quiz για να βρείτε που πήγαμε πριν σας αποκαλύψω ότι ήμασταν στην Βαρκελώνη. Έτσι και τώρα, εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι η 28η Οκτωβρίου έπεφτε Τρίτη και πήραμε άδεια την Δευτέρα και αποδράσαμε σε μια πολύ όμορφη πόλη του εξωτερικού! Για να δούμε, μπορείτε να την αναγνωρίσετε; Δεν θέλω cheats όμως, έτσι!!! ;)

Για να σας βοηθήσω αυτήν την φορά το ποστ περιέχει δύο φωτογραφίες. Στην πρώτη φαίνεται αυτό το πολύ όμορφο ρολόι που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης και η δεύτερη είναι μια πανοραμική άποψη της πόλης την οποία διαρρέει ποταμός.


Περιμένω απαντήσεις και guesses! :)

Wednesday, 22 October 2008

Ιστορίες για τρίχες...

Που λέτε το Σάββατο έκλεισα ραντεβού στο κομμωτήριο για την Τρίτη. Είχα να πάω από τον Ιούνιο που είχα πάει 2-3 φορές μαζεμένες για την πρόβα του γάμου, και δεν γινόταν να το αναβάλω άλλο καθώς το μαλλί ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο απ'όλο το καλοκαίρι (θάλασσα, ήλιος κλπ) και οι ανταύγιες χρειάζονταν φρεσκάρισμα. Μερικές γυναίκες ζουν για την στιγμή που θα πάνε στο κομμωτήριο και θα πιάσουν κουβεντούλα με την κομμώτρια και τις υπόλοιπες πελάτισσες. Σίγουρα εγώ δεν ανήκω σ'αυτήν την κατηγορία. Το κομμωτήριο είναι το χειρότερό μου και το βαριέμαι οικτρά! Πηγαίνω δύο φορές τον χρόνο, μία γύρω στα Χριστούγεννα (η τωρινή έγινε πιο νωρίς) και μία κοντά στο Πάσχα ή πριν από το καλοκαίρι.

Το ραντεβού ορίστηκε λοιπόν για την Τρίτη στις 12 η ώρα. Από την δουλειά τελείωνα στις 11 οπότε μετά έκανα κάποιες εξωτερικές δουλειές που έπρεπε να γίνουν και κατευθύνθηκα στη συνέχεια προς το κομμωτήριο. 11 παρά είκοσι ήμουν εκεί, περίμενα λίγο και 12 η ώρα ακριβώς με παρέλαβαν για να με γεμίσουν αλουμινόχαρτα στα μαλλιά. Έχοντας περάσει την ασθένεια των προηγούμενων ημερών είχα μια ατονία και μια βαρεμάρα συνεπάγωγο της παρουσίας μου στο κομμωτήριο και της αναμονής να ενεργήσει η ανταύγια. Βούλιαξα στην καρέκλα και ήμουν ένα βήμα από το να κοιμηθώ! Τα μάτια μου τσούζαν από την νύστα και για να κρατηθώ ξύπνια έβγαλα το κινητό μου και άρχισα να παίζω τάβλι. Τότε με πλησίασε μια κοπέλα του κομμωτηρίου και με ρώτησε αν ήθελα ένα περιοδικό. Από ευγένεια και μην έχοντας κουράγιο να πω τίποτε άλλο ψέλλισα ένα "ναι, ευχαριστώ".


Μου έφερε λοιπόν το περιοδικό και εκείνη ακριβώς τη στιγμή μου ήρθε η ιδέα για αυτό εδώ το ποστ! Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του περιοδικού η επιθυμία μου να κοιμηθώ μεγάλωνε ακόμα περισσότερο: εικόνες - εικόνες κι άλλες εικόνες με κοπέλλες με διάφορα ρούχα, μακιγιάζ, μάσκαρες και κρέμες. Και τότε μου γεννήθηκε η απορία: γιατί στα κομμωτήρια περιορίζονται σε τέτοιου είδους περιοδικά; Δεν θα μπορούσαν να έχουν και περιοδικά ποικίλης ύλης ή ακόμα και εξειδικευμένα; Εμένα θα μου άρεσε πολύ εκείνη τη στιγμή να μου φέρει το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και να διαβάσω για τις καινούριες ταινίες, συνεντεύξεις ηθοποιών ή σκηνοθετών και να μάθω διάφορα πράγματα από τα αφιερώματα που γίνονται κατά καιρούς. Ή να μου φέρει ένα περιοδικό που ασχολείται με την μουσική (αν και αυτά τείνουν να εξαφανιστούν). Ή έστω ένα περιοδικό εφημερίδας όπως οι Επιλογές. Δεν πιστεύω πως τα ενδιαφέροντα των κυριών που πηγαίνουν στα κομμωτήρια περιορίζονται στην μόδα και στο μακιγιάζ. Το κομμωτήριο δίνει έτσι κι αλλιώς χρήματα για να αγοράσει τα περιοδικά από το περίπτερο, αντί να παίρνουν πχ δέκα περιοδικά μόδας ας παίρνουν εφτά μόδας και τρία με διαφορετική θεματολογία. Αυτό ήθελα να πω και να ακούσω και την δική σας γνώμη!

Sunday, 19 October 2008

Μπόρα ήταν και πέρασε!

Αυτήν την εβδομάδα έπεσε πολλή γκαντεμιά!

Πρώτα πρώτα την Τρίτη πήγα να πάθω ένα μικρό εγκεφαλικό όταν για ακόμα μια φορά άκουσα τον σκληρό του laptop να κάνει "τακ τακ τακ" και πάτησα το κουμπάκι για να το κλείσω και να κάνω restart αλλά μετά δεν άνοιγαν τα windows! Και μου έλεγε εδώ και καιρό ο Γιάννης όταν έτυχε κάποιες φορές να κάνει αυτόν τον θόρυβο να κάνω backup τα εγγραφά μου και έλεγα πως θα τα κάνω αλλά όλο το ανέβαλα! Ευτυχώς τις φωτογραφίες μου τις είχα γράψει πρόσφατα όλες σε DVD και τις είχα περάσει στον εξωτερικό σκληρό που έχω. Τα υπόλοιπα όμως υπήρχε κίνδυνος να χαθούν όλα! Μετά από πολλές ώρες παιδέματος κατάφερε ευτυχώς να μου σώσει τα έγγραφά μου, και εγώ σαν άλλη συγγενής που περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα του γιατρού για τον ασθενή έξω από το γραφείο περίμενα να δω αν το pc "πέθανε" ή θα σωζόταν! Όταν έμαθα ότι τα αποτελέσματα ήταν θετικά χάρηκα αφάνταστα! Το φορμάτ φυσικά δεν το γλυτώσαμε, αλλά μετά από αυτό το laptop κυριολεκτικά πετάει! Έγινε πιο γρήγορο από ποτέ και είναι πραγματικά σαν καινούριο. Σίγουρα αν δεν διορθωνόταν η ζημιά θα έπρεπε να αγοράσω καινούριο, αλλά ευχόμουν να φτιάξει και ευτυχώς οι ευχές μου (χάρη στην ικανότητα και την επιμονή του Γιάννη να διορθώσει τη βλάβη) εισακούστηκαν. Μπορεί να φαίνεται χαζό, αλλά το laptop αυτό με κράτησε παρέα ατέλειωτες μέρες όταν ήμουν μόνη στη Γαλλία όπου έκανα μεταπτυχιακό. Άλλοτε κατεβάζοντας και βλέποντας Friends, άλλοτε μιλώντας στο msn με φίλους και γνωστούς και άλλοτε βλέποντας βιντεάκια και φωτογραφίες, οι μέρες γέμιζαν ευχάριστα και δεν ήταν κενές και άδειες. Γενικώς είμαι άτομο που δένομαι αρκετά με τα πράγματά μου και στενοχωριέμαι όταν χάνω κάτι ή όταν κάτι χαλάει. Τέλος καλό, όλα καλά όμως!

Την επόμενη μέρα, ημέρα Τετάρτη, έπεσε άλλη γκαντεμιά. Εδώ και λίγο καιρό το DVDR στο desktop του Γιάννη δεν δούλευε στο 100%. Έβαζες ένα άδειο DVD για να γράψεις και δεν το διάβαζε με την πρώτη. Έπρεπε να ανοίξεις-κλείσεις 5-6 φορές το πορτάκι για να το δει επιτέλους και να πατήσεις Burn. Αποφασίσαμε λοιπόν να αγοράσουμε ένα καινούριο και παραγγείλαμε ένα από το ίντερνετ. Το παρέλαβα εγώ την Παρασκευή το μεσημέρι και το απόγευμα έφυγα για τη δουλειά. Ευτυχώς το βράδυ όταν γύρισα διαπιστώσαμε ότι δούλευε τζάμι το νέο DVDR!

Αλλά σαν μην έφταναν όλα αυτά την Παρασκευή άρχισε να με πονάει λίγο ο λαιμός μου. Το Σάββατο ο πονόλαιμος άρχισε να υποχωρεί και να μετατρέπεται με χαμηλό πυρετό με δέκατα. Το βράδυ άρχισε και ο πονοκέφαλος και οι αναγούλες που οδήγησαν στο αναπόφευκτο. Ευτυχώς μετά από αυτό συνήθως ηρεμώ. Τα δέκατα τη στιγμή που γράφω παραμένουν και είμαι μόνιμα με ένα χαρτομάντηλο στο χέρι. Ελπίζω αύριο να είμαι ακόμα καλύτερα, γιατί είναι δύσκολο να δουλεύεις όντας σε μια τέτοια κατάσταση.

Εύχομαι καλή εβδομάδα σε όλους!

ΥΓ. Συμβουλή σε όλους: #1 μην αμελείτε το backup, δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή! #2 προσέχετε όταν βγαίνετε γιατί ο καιρός είναι μεν καλός, αλλά συχνά παραπλανεί!


Friday, 17 October 2008

Μήνυση κατά του Θεού!!

Ο γερουσιαστής Chambers είχε υποβάλλει τη μήνυση το 2007 ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Θεού για το λόγο ότι «έκανε και εξακολουθεί να κάνει τρομοκρατικές απειλές ότι θα βλάψει αμέτρητους ανθρώπους». Μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι πολίτες της Νεμπράσκα και στο όνομα τους ο γερουσιαστής είχε καταθέσει τη μήνυση.

Ο μαύρος γερουσιαστής και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζει ότι ο Θεός έχει προκαλέσει «τρομερές πλημμύρες, σεισμούς, τρομακτικούς τυφώνες, λοιμούς, πείνα, ξηρασίες, γενοκτονίες, γενετικά ελαττώματα» και πολλά άλλα δεινά μέσα στα οποία βρίσκονται ακόμη «καταστροφές που έχουν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια θανάτους και την τρομοκράτηση εκατομμυρίων κατοίκων της γης μεταξύ αυτών αθώων παιδιών και ανήμπορών γερόντων χωρίς έλεος και χωρίς διακρίσεις». Ο ίδιος επικρίνει επίσης το Θεό γιατί για τα εγκλήματα του δεν έχει δείξει «ούτε συμπόνια ούτε μεταμέλεια».

Ο δικαστής Marlon Polk ο οποίος χρειάστηκε να αποφανθεί για τη μήνυση πάντως, αποφάσισε ότι εφόσον ο κατηγορούμενος δεν έχει συγκεκριμένη διεύθυνση δεν μπορεί να του κοινοποιηθεί η μήνυση του Chambers.

O ενάγων όμως είχε επιχείρημα για να αντικρούσει το δικαστή, λέγοντας ότι ο Θεός γνωρίζει τα πάντα, άρα θα γνωρίζει και για τη μήνυση που του έχει ασκηθεί. Ο Chambers υποστήριξε ότι αφού το δικαστήριο δέχθηκε την ύπαρξη του Θεού ως μηνυόμενου, αποδέχεται και τα χαρακτηριστικά του Θεού, ένα εκ των οποίων είναι ότι «γνωρίζει τα πάντα». «Αφού ο Θεός γνωρίζει τα πάντα, θα πρέπει να ξέρει και για τη μήνυση» είπε ο Chambers, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση.

Ο Chambers που έχει υπηρετήσει στην πολιτεία της Νεμπράσκα για 38 χρόνια έχει δηλώσει πως υπέβαλλε μήνυση κατά του Θεού για να δείξει ότι «οποιοσδήποτε μπορεί να στραφεί δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε – ακόμα και του Θεού».

πηγή: cosmo.gr


Καλά τα λέει τελικά ο Λιακόπουλος πως μας ψεκάζουν από ψηλά μου φαίνεται!! Χαχαχα! :P

Τα σχόλια αποκλειστικά δικά σας!!!

Sunday, 12 October 2008

Mon Meilleur Ami (aka My Best Friend)


Το Mon Meilleur Ami είναι ακόμα μια ταινία με τον Daniel Auteuil - ένα ηθοποιό που εκτιμώ πολύ - στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Την είδαμε χθες το βράδυ και μου άρεσε πάρα πολύ! Λίγα λόγια για την υπόθεση: ο François Coste (Auteuil) έχει γκαλερί με αντίκες μαζί με την συνάδελφό του Catherine (Julie Gayet). Ανάμεσα σε δημοπρασίες βγαίνουν παρέα μαζί με γνωστούς τους και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο Φρανσουά δεν έχει φίλους. Αυτός ενίσταται και βάζουν με την Catherine στοίχημα να της παρουσιάσει τον καλύτερό του φίλο μέσα σε δέκα μέρες. Το πρόβλημα είναι πως όντως δεν έχει φίλους και αρχίζει ένας αγώνας για να βρει έναν καλύτερο φίλο. Στον αγώνα του αυτό θα τον βοηθήσει ένας ταξιτζής που διαθέτει απίστευτες γνώσεις, ο Bruno Bouley (Dany Boon). Αργά ή γρήγορα όμως ο François θα ανακαλύψει ότι αυτό που έψαχνε βρισκόταν ακριβώς μπροστά του!

Πρόκειται για μια πολύ δυνατή, έξυπνη αλλά και τρυφερή κωμωδία! Την προτείνω ανεπιφύλακτα! :)

Saturday, 11 October 2008

Eleventh Hour


Το Eleventh Hour είναι καινούρια αμερικάνικη σειρά. Είδαμε μόλις το πρώτο επεισόδιο και οφείλω να πω ότι μου άρεσε περισσότερο από το Fringe, καθώς έχουμε να κάνουμε με παρανομία αλλά όχι με παραφυσικά φαινόμενα (τουλάχιστον στο πρώτο επεισόδιο, παρακάτω δεν γνωρίζω).

Οι δύο πρωταγωνιστές είναι γνωστοί και τους έχουμε δει σε ορισμένες ταινίες. Ο Rufus Sewell που υποδύεται τον special science advisor του FBI Dr Jacob Hood έπαιζε στο Illusionist με τον Edward Norton, αλλά και στο Holiday με την Cameron Diaz, την Kate Winslet και τον Jude Law, καθώς και στο Tristan & Isolde (που δεν το έχω δει ακόμα, αλλά είναι στις ταινίες που θέλω να δω!). Η Marley Shelton στο ρόλο της πράκτορος του FBI Rachel Young συμμετείχε στο πολύ καλό American Dreamz. Όσο έβλεπα το επεισόδιο έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ που την ξέρω. Τελικά δεν την ήξερα. Απλά μοιάζει πολύ με την
Heather Graham!

Για το πρώτο επεισόδιο δεν θέλω να πω πολλά για όσους έχουν σκοπό να το δουν. Δίνω μόνο μια λέξη για hint: κλωνοποίηση.

Τα επεισόδια που έχουν ανακοινωθεί είναι τα εξής:

S01E01 - 09 Οκτωβρίου 2008 - Resurrection
S01E02 - 16 Οκτωβρίου 2008 - Cardiac
S01E03 - 23 Οκτωβρίου 2008 - Savant
S01E04 - 30 Οκτωβρίου 2008 - Frozen

Wednesday, 8 October 2008

Closer: The Best Of Sarah McLachlan (Out Now!)

Μία από τις πιο αγαπημένες μου ερμηνεύτριες, η Sarah McLachlan μόλις κυκλοφόρησε το Best Of της το οποίο περιλαμβάνει αγαπημένες παλιές της επιτυχίες καθώς και δύο νέα τραγούδια. Ο τίτλος του CD είναι "Closer: The Best Of Sarah McLachlan" και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: στην απλή και στην deluxe.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την Sarah McLachlan σίγουρα θα έχετε ακούσει το τραγούδι Silence που ερμήνεψε για τους Delerium και ακουγόταν πάρα πολύ στα clubs πριν μερικά χρόνια χάρη στο remix του Tiesto. Και η αργή εκτέλεσή του βέβαια είναι εξίσου εκπληκτική! Όσοι βέβαια την γνωρίζετε θα ξέρετε πως δεν είναι το μόνο κομμάτι που ερμηνεύει με τον μοναδικό μαγικό τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει!

Η Sarah McLachlan έχει κάνει πολυ-πλατινένιους δίσκους με την περίφημη δισκογραφική Nettwerk/Arista. Το "Best Of" είναι το πρώτο που κυκλοφορεί στην πολυετή καριέρα της και έχει ήδη λάβει βραβείο Grammy για αυτό!!

Όπως προείπα το CD περιλαμβάνει και δύο ολοκαίνουρια τραγούδια: το "U Want 2 Me" το οποίο έχει ήδη γίνει #1 ως radio single στην Αμερική και το "Don't Give Up On Us".

Η απλή έκδοση του CD περιλαμβάνει 16 τραγούδια και η tracklist διαμορφώνεται ως εξής:

01. Vox
02. The Path Of Thorns
03. Into The Fire
04. Possession
05. Hold On
06. Good Enough
07. Building A Mystery
08. Sweet Surrender
09. Adia
10. Ange
11. I Will Remember You
12. Fallen (Album Mix)
13. Stupid
14. World On Fire
15. Don't Give Up On Us
16. U Want Me 2

Αντιθέτως η deluxe έκδοση περιλαμβάνει δύο CDs με 12 τραγούδια το πρώτο και 15 το δεύτερο:

CD1

01. Vox
02. Steaming
03. Ben's Song
04. The Path Of Thorns
05. Into The Fire
06. Drawn To The Rhythm
07. Mercy 4:22
08. Possession
09. Hold On
10. Good Enough
11. Ice Cream
12. Fumbling Towards Ecstasy

CD2

01. Building A Mystery
02. Sweet Surrender (Album Version)
03. Adia
04. Angel
05. I Will Remember You
06. Fallen (Album Mix)
07. Stupid
08. World On Fire
09. Push
10. Don't Give Up On Us
11. U Want Me 2
12. Hold On
13. I Will Remember You (Theme from "The Brothers McMullen")
14. World On Fire (Radio Mix)
15. U Want Me 2 (Radio Mix)


Εάν επιθυμείτε μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα τραγούδια του CD καθώς και ακούσετε τα κομμάτια της απλής έκδοσης εδώ. Τα πιο αγαπημένα μου είναι τα Possession, Hold On, Fallen, Sweet Surrender και φυσικά το Αngel που ακουγόταν και στην ταινία City of Angels με την Meg Ryan και τον Nicolas Cage.

Καλή ακρόαση! :)

Tuesday, 7 October 2008

Ηρώ & Gigi D'Alessio - Amore Mio (Θα Σ'Αγαπώ)

Ηρώ & Gigi D'Alessio - Amore Mio (Θα Σ'Αγαπώ)Η Ηρώ είναι μία από τις σύγχρονες Ελληνίδες ερμηνεύτριες που εκτιμώ πάρα πολύ. Έχει πολύ καθαρή και κρυστάλλινη φωνή και την λατρεύω! Μακάρι να έβγαιναν και άλλες καλλιτέχνιδες εφάμιλλές της!

Το παραπάνω ντουέτο με συγκινεί αφάνταστα κάθε φορά που το ακούω καθώς οι στίχοι είναι πολύ δυνατοί και η ερμηνεία των δύο τραγουδιστών απλά άψογη!

Lyrics:

Era settembre ed il sole ci ha visti baciare
con il fiatone correvi giocando con me
un sassolino nell'acqua faceva rumore
il desiderio di stare per sempre con te

Στην αμμουδιά περπατούσαμε κάθε πρωί
Όνειρα έκανα δίπλα σου για τη ζωή.
Τώρα είμαι μόνη κι ο χρόνος κυλάει αργά.
Βγαίνω στους δρόμους ξορκίζοντας τη μοναξιά.

Πες μου πώς;
Η ματιά σου που ήταν σαν φλόγα που πάγωσε
Πώς;
Τ΄ άγγιγμά σου τις νύχτες στο σώμα μου πόνος κρυφός
Πες μου πώς;
Σε ρωτάω
Ποιος μου πήρε το όνειρο κι έφυγε μαζί σου
Ποιος;

Θα σ'αγαπώ ώσπου ο χρόνος να τελειώσει
και θα΄ μαι εδώ να σ'αγκαλιάζω όταν νυχτώνει
Κοίτα την ώρα που περνάει, πόσο αλλάζεις
Γίνεσαι ανάμνηση!

Γίνεσαι κρύο και αέρας που παγώνει
όταν το βλέμμα στη ματιά σου χαμηλώνει
Γίνεσαι χιόνι που τα δάχτυλα ματώνει
Γίνεσαι ανάμνηση!

Και μου ζητάς λίγο χρόνο για να το σκεφτείς
όμως το ξέρω σου τέλειωσε ό,τι κι αν πεις
Πώς να νικήσω τη σκέψη που θα σε ζητά
Γκρίζα τα σύννεφα γκρίζα και η μοναξιά.

Col naso rosso dal freddo era quasi Natale
il nostro amore cresceva ogni giorno di più
era la luce degli occhi ad accendere i cuori
fino all'ecclissi solare che adesso c'è in te

Cosa c'è
Con lo sguardo abbassato non parli e non corri da me
hai bisogno di stare un po' sola lontana perché
Cosa c'è
io lo so
tra un minuto mi lasci da solo non dire di no

Amore mio
senza un'addio mi stai lasciando
ma il tuo silenzio sembra dire hai fatto centro
come la neve sciolta al sole stai piangendo è inevitabile

Ma lui chi è
adesso me ne stai parlando
come hai potuto dargli un pezzo del mio mondo
vorrei sparire mentre ti accarezza il vento
sei cattivissima
sei cattivissima

Γίνεσαι ανάμνηση...

Monday, 6 October 2008

L.A.P.D.: Lekanopedio Attikis Police Department - Εντυπώσεις

Σε προηγούμενο ποστ απλά ανακοίνωνα την καινούρια σειρά του MEGA που ξεχώρισα από τη διαφήμιση. Τώρα που είδα και το πρώτο επεισόδιο μπορώ να δώσω τις εντυπώσεις μου. Η σειρά μου άρεσε πάρα πολύ και βγάζει αρκετό γέλιο και το λέω εγώ που δεν είμαι άτομο που γελάω εύκολα!

Το καστ είναι πολύ καλό! Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είναι ο "αρχηγός" ενός τρίου αστυνομικών. Οι άλλοι δύο είναι ο Κρατερός Κατσούλης και ο Γιώργος Χρυσοστόμου (που υποδυόταν τον Μάκη στους s1ngles). Οι τρεις τους είναι "αχτύπητοι". Μόνο λαγωνικά δεν τους λες! Μπαίνουν σε τράπεζα για να σηκώσει ο Προκόπης (Ι.Μιχαηλίδης) λεφτά την ώρα που γίνεται ληστεία και δεν παίρνουν χαμπάρι!

Λίγα λόγια για τον καθένα:

 • Ο Λουκάς (Γ.Χρυστοστόμου): είναι ο τύπος που παρακολουθεί φανατικά αστυνομικές σειρές και αστυνομικές ταινίες και πιστεύει πως είναι φοβερός αστυνομικός! Με την πρώτη ευκαιρία βγάζει το όπλο και θυμίζει αρκετά τον Tackleberry από το Police Academy (Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή).
 • Ο Θωμάς (Κ.Κατσούλης): η κοπέλλα του τον παράτησε πριν δύο χρόνια αλλά αυτός είναι ακόμα κολλημένος μαζί της. Όταν ο Προκόπης του λέει σε ανάκριση να παίξουν τον καλό και κακό αστυνομικό αυτός μπερδεύεται και ακολουθεί τη συμπεριφορά του συναδέλφου του με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται και οι 2 σαν καλοί και όταν του κάνει παρατήρηση μετά και οι δύο σαν κακοί! Πολύ γέλιο!
 • Ο Προκόπης (Ι.Μιχαηλίδης): είναι παντρεμένος με την Βάνα Ραμπότα (50-50) και έχουν μαζί μια κόρη. Μετά από την αποτυχία να αντιληφθούν την ληστεία το αφεντικό του, που τον θεωρεί εντελώς άχρηστο, του ανακοινώνει πως σταματούν όλα τα μπόνους για αυτόν και την παρέα του και επιστρέφει στον βασικό μισθό. Μια μικρή λεπτομέρεια: ο αρχηγός του τμήματος είναι και πεθερός του και τον παίρνει στο δικό του τμήμα στο κέντρο!
Εκεί βλέπουμε να μπαίνουν στην ομάδα τους άλλα τρία άτομα τα οποία δεν έχουμε ακόμα γνωρίσει καλά. Ανάμεσά τους είναι και η Στέφη Πουλοπούλου των s1ngles.

Όταν λοιπόν ο Προκόπης πάει να εργαστεί στο αστυνομικό τμήμα του κέντρου μετακομίζει κιόλας με την οικογένειά του ώστε να βρίσκεται κοντά στη δουλειά του. Η περιοχή όμως είναι εντελώς κακόφημη. Η σύζυγός του καταλαβαίνει την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται και αποφασίζει να ψάξει για δουλειά. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: δεν ξέρει να κάνει τίποτα.

Το κυρίως καστ συμπληρώνει και η Μάγδα Τσαγκάνη στον ρόλο της μητέρας του Προκόπη και ο Άλκης Παναγιωτίδης (Στο Παρά Πέντε, 50-50) στον ρόλο του πεθερού του Προκόπη και αρχηγού του τμήματος.

Εσείς το είδατε το πρώτο επεισόδιο; Σας άρεσε; Εγώ πάντως αν είναι έτσι και τα υπόλοιπα σίγουρα θα είναι μια από τις σειρές που θα παρακολουθώ φέτος!

Τώρα περιμένω την Πέμπτη για να δω το "7 Ζωές" στον ΑΝΤ1 που υπογράφει ο Γιώργος Φειδάς (σεναριογράφος των s1ngles) και παίζουν ο Γιώργος Σεϊταρίδης και ο Σωκράτης Πατσίκας που έπαιζαν στις δύο τελευταίες σεζόν των s1ngles, καθώς και η Υρώ Μανέ (ποτέ δεν κατάβα γιατί το Υρώ στην συγκεκριμένη ηθοποιό το γράφουν με Υ και όχι με Η!).

Η "Πολυκατοικία" που είδα πριν από το L.A.P.D. δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Λίγο-πολύ τα έχουμε ξαναδεί αυτά. Μετά από το 50-50 και το Τζίτζικας και Μέρμηγκας (που εμένα μου άρεσε αλλά δυστυχώς έληξε νωρίς άδοξα!) περίμενα να δω τον Χαϊκάλη σε κάτι καλύτερο. Τέλος πάντων!

Περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις από την πρώτη μέρα του νέου προγράμματος!

Notte Prima Degli Esami


Το Notte Prima Degli Esami (μετάφραση: η νύχτα πριν από τις εξετάσεις) ήθελα εδώ και πολύ καιρό να την δω και αυτό το Σαββατοκύριακο βρήκα την ευκαιρία. Είχα δει το τρέιλερ στο YouTube και τα σχόλια όλων των Ιταλών από κάτω ήταν παραπάνω από θετικά!

Επιτέλους μια ταινία που ξεφεύγει από τα αμερικάνικα πρότυπα και τις ταινίες του στυλ American Pie. Ναι και εδώ έχουμε να κάνουμε με μαθητές, αλλά σκοπός των αγοριών δεν είναι να γίνουν λιώμα στο ποτό ούτε να την "πέσουν" σε όσο το δυνατόν περισσότερα κορίτσια.

Οι χαρακτήρες που γνωρίζουμε μέσα στην ταινία μοιάζουν περισσότερο και με τους Έλληνες μαθητές (ούνα φάτσα - ούνα ράτσα δεν λέμε εξάλλου;) και είναι γήινοι και αληθινοί.

Η ταινία ξεκινάει με τον Luca τον οποίο υποδύεται ο ελληνικής καταγωγής Nicolas Vaporidis. Πραγματικά ο ηθοποιός είναι μεγάλο ταλέντο και μου άρεσε πάρα πολύ σ'όλο το μήκος της ταινίας! Είμαστε στον διάδρομο του σχολείου την τελευταία μέρα του λυκείου, όπου όλοι οι μαθητές αποχωρούν. Ο Λούκα όμως θέλει να κάνει κάτι επεισοδιακό πριν την φύγει οριστικά από το σχολείο. Αποφασίζει λοιπόν και πηγαίνει στο γραφείο των καθηγητών όπου βρίσκει έναν καθηγητή που του έκανε τη ζωή κόλαση για πέντε χρόνια και "του την λέει στα ίσια". Με το που τελειώνει το "χώσιμο", ο Professor Antonio Martinelli ατάραχος του ανακοινώνει πως θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τις τελικές εξετάσεις και όχι ένας άλλος καθηγητής όπως ήταν προγραμματισμένο! Oups! Σαν να την πάτησε ο Luca!

Στην παρέα του Luca υπάρχει η κολλητή του η Alice και δύο κολλητοί του ο Massi και ο γαλλικής καταγωγής Riccardo. Όλοι μαζί πηγαίνουν σε ένα πάρτυ και εκεί ο Luca γνωρίζει και ερωτεύεται μια κοπέλα αλλά το μόνο που γνωρίζει για αυτήν είναι πως την λένε Claudia.

Παράλληλα οι τέσσερις φίλοι προσπαθούν να βρουν τρόπο να ξεμπλέξουν τον φίλο τους από την χαζομάρα που έκανε. Την ευκαιρία την βρίσκει η Alice όταν συναντούν τον καθηγητή στον δρόμο αναστατωμένο διότι εκλάπη το αυτοκίνητό του. Η Alice προτείνει λοιπόν στον καθηγητή να τον μεταφέρει ο Luca στο αστυνομικό τμήμα για να κάνει την δήλωση. Κάπως έτσι αρχίζει μια περίεργη σχέση ανάμεσα στον καθηγητή και τον μαθητή του που τελικά θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας δυνατής φιλίας καθώς ο καθηγητής ανοίγεται στον μαθητή του και ο τελευταίος μαθαίνει πολλά πράγματα για την προσωπική ζωή του πρώτου και συνειδητοποιεί πως δεν είναι ο αυστηρός και απρόσωπος καθηγητής που νόμιζε!

Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη και με αρκετά μηνύματα ταινία. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για να μη χαλάσει η ωραία ατμόσφαιρα για όποιον πρόκεται να την δει. Την προτείνω ανεπιφύλακτα πάντως, ιδίως εάν λατρεύετε την ιταλική γλώσσα όπως εγώ! :)

Επίσης να αναφέρω πως η ταινία διαθέτει ένα πάρα πολύ ωραίο soundrack! Αν δείτε το τρέιλερ θα ακούσετε το Wild Boys των Duran Duran. Όλη η μουσική της ταινίας κυμαίνεται σε αυτό το ύφος καθώς διαδραματίζεται το 1989. Όσοι ζήσατε τα καλύτερα χρόνια της ζωής σας στη δεκαετία του '80 δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αγαπήσετε την ταινία!

ΥΓ. Έχει βγει και δεύτερη ταινία με τίτλο Notte Prima Degli Esami - Oggi (δηλαδή Νύχτα πριν από τις εξετάσεις - Σήμερα) με τον ίδιο κύριο χαρακτήρα, τον Λούκα. Θέλω πολύ να την δω, μόνο που δεν έχω βρει υπότιτλους.

Καλή διασκέδαση!

Thursday, 2 October 2008

Chocolate Muffins

Η Σοφία πριν από μερικές μερες έκανε muffins. Ήθελα και εγώ καιρό να κάνω και με ξεσήκωσε. Άνοιξα λοιπόν την συνταγή από το Hungry For Life που είχα αποθηκεύσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και την εκτέλεσα κατά γράμμα.

Προχθές αγόρασα από τη λαϊκή ένα ταψάκι ειδικό για να κατασκευάζεις muffins οπότε ήμουν έτοιμη! Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και τα υλικά τα έχουμε όλοι λίγο-πολύ στο σπίτι μας (ειδικά αν σας αρέσει να φτιάχνετε γλυκά και συνταγές όπως εγώ!):

 • 2 αυγά
 • 1 φλυτζάνι ζάχαρη (200 γρ)
 • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (130 γρ)
 • 6 κουταλιές της σούπας κακάο
 • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 • 1 βανίλια
 • 2/3 φλυτζανιού (160 ml) γάλα
 • 2/3 φλυτζανιού βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:

Ανακατεύετε στο μίξερ τα υλικά με την σειρά που δίνονται. Λαδώνετε τις θηκούλες από το ταψάκι και με μια κουτάλα γεμίζετε με το μείγμα αλλά όχι εντελώς, κατά δύο τρίτα γιατί θα φουσκώσουν ούτως ή άλλως. Εγώ αγόρασα από το σούπερ μάρκετ γκοφρέ χαρτάκι και έβαλα το μείγμα μέσα στο χαρτάκι. Ωστόσο επειδή ήταν η πρώτη φορά πρώτα λάδωσα το ταψάκι, πρόσθεσα το γκοφρέ χαρτί και κατόπιν το μείγμα. Έτσι βγήκαν και εύκολα τα χαρτάκια και δεν κόλλησαν...


Στη συνέχεια πρόσθεσα σταγόνες σοκολάτας από σοκολάτα γάλακτος και κουβερτούρα:Ένα εικοσάλεπτο το ταψάκι στο φούρνο στον αέρα στους 180-200 βαθμούς και τα μάφινς είναι έτοιμα! Τόσο απλά:Καλή όρεξη! Ιδανικά για πρωινό με ζεστή σοκολάτα! :)